Nieuw VW Kever Gereden

0
26

VW Beetle

We rijden de nieuwe sportiever Bug, maar kan het recht doen aan zijn illustere erfgoed?

Uitspraak

4

De nieuwste Beetle is een duidelijke verklaring van de intentie van de VW – met name in dit vlaggenschip turbo mom. De krachtige motor en goede afhandeling van mark uit als een echte concurrent voor de MINI ‘ s crown, en de retro-styling heeft nu een veel bredere aantrekkingskracht. Interieur ruimte en de kwaliteit is ook sterk verbeterd, maar we zullen moeten wachten om te rijden mindere versies voordat het laatste oordeel.

We zijn gretig anticiperen op onze drive in het vernieuwde Kever sinds zijn debuut tijdens de Sjanghai toon, en nu Auto Express is een van de eerste achter het stuur van deze nieuwe kijk op VW ‘ s meest iconische model.

Het is een indrukwekkend gezicht in de metaal, een zeer moderne bewerking die is ontworpen als veel om ons te helpen te vergeten de tweede-generatie om ons eraan te herinneren van het alles-overwinnende origineel.

Video: bekijk onze video review van de nieuwe Volkswagen Beetle

 

De retro-styling cues neemt nog steeds de trots van de plek, van de ronde koplampen aan de gewelfde bogen en direct herkenbaar profiel – maar deze keer is er een harder, meer moderne kant naar kijkt, dat moet tenslotte deze van de derde generatie Kever een geloofwaardige concurrent, in termen van stijl, de MINI en de Fiat 500.

VW heeft er geen geheim van het feit dat het is gericht op het aantrekken van een nieuwe oogst van de mannelijke jongere kopers naar dit model, en deze Sport versie duwt de juiste visuele knoppen, met een nette dak spoiler, 17 inch legeringen, en een set van heldere rode remklauwen remmen.

Stap binnen en het sportieve thema blijft, met mooie details, zoals de optioneel extra meters die zit boven de carbon-effect dashboard, figuur knuffelen zitplaatsen en een unieke deep dish stuur helpen aanvoelen als een bijzondere plek om te zitten.

We hebben gereden met de benzine vlaggenschip, die niet worden vrijgegeven tot de zomer van volgend jaar, en is uitgerust met dezelfde turbo, 2.0 liter motor uit de Golf GTI. Verzenden 197bhp aan de voorwielen door VW ‘s zestraps DSG versnellingsbak, het is verrassend snel uit de lijn, met 0-62 mph verzonden in slechts 7,5 seconden en een topsnelheid van 139mph – cijfers die moeten stilte critici van de vorige auto’ s prestaties.

De behandeling is sterk verbeterd, met een multi-link ophanging set-up aan de achterkant voor de eerste keer, plakkerig en banden – op de meest krachtige versies op zijn minst – een XDS-differentieel aan de voorkant om te helpen beteugelen van onderstuur door het remmen de binnenzijde van het wiel.

De Kever verandert in een sterk en handvatten goed mid-corner, maar het stuur niet helemaal bieden de aard van de feedback die we verwachten van wat in essentie een hot-hatch. De rit was ook ongewoon stijf, hoewel in mindere versies op kleinere wielen, zal dit minder een probleem.

Afgezien van deze kleine tekortkomingen hoewel, de new Beetle markeert een grote stap voorwaarts, want het is veel praktischer, met een veel grotere boot dan voorheen, en er is genoeg ruimte voor vier volwassenen comfortabel zitten.

Of VW heeft genoeg gedaan om te tekenen kopers weg van de MINI blijft nog te bezien. Het is duidelijk maar dit is veruit de beste behandeling en het beste-op zoek Kever nog niet, maar met prijzen van ongeveer £15.000, – naar € 23.000, – bij een premium prijs-tag aan te passen.

 

 

Belangrijke specificaties

* Prijs: € 22.000, – op (est.)
* Motor: 2.0-liter 4cyl turbo
* Vermogen/Koppel: 197bhp/280Nm
* Transmissie: Zes-traps automaat, front-wheel drive
* Top snelheid: 139mph
* 0-62 mph: 7,5 seconden
* Econ/CO2: 36.7 mpg/179g/km
* Materiaal: 17 inch, legeringen, climate control, elektrische ramen, XDS-voor-differentieel, ESP, lederen multifunctioneel stuurwiel, rode remklauwen, carbon-look dashboard, achter spoiler, sat-nav.
* Te koop: Voorjaar 2012

SHARE
Previous articlePeugeot 508 1,6 HDi Active
Next articleAudi A6 Avant