Nieuwe Toyota Yaris

0
50

New Toyota Yaris

We rijden de sportieve SR versie van de nieuwe Yaris om te zien hoe het zich verhoudt tot rivalen van Ford en VW

Uitspraak

3

De Yaris is een uitgebreide verbetering op het oude model, maar het kan de strijd aan in deze zeer competitieve segment. Het is ruim en goed uitgerust, het verstrekken van betrouwbare en eenvoudig te gebruiken vervoer, maar kunnen niet tippen aan rivalen voor het dynamisch vermogen of interieur kwaliteit – koreaanse deelnemers bieden een betere prijs. De hybride-versie zal stellen de nieuwe norm voor efficiëntie, maar in de tussentijd is het moeilijk te raden.

Voor het eerst geïntroduceerd in 1999, de Toyota Yaris is een verkoop succes verhaal, met meer dan 300.000 huidige BRITSE eigenaren. Kan deze derde generatie van het model stelen nog meer klanten uit de buurt van groot-Brittannië het best verkochte auto, de Ford Fiesta?

Toyota dapper beweert dat de nieuwe auto biedt een hogere interieur kwaliteit, scherpere dynamiek en meer ruimte dan ooit, maar wat meteen je pakt is de nieuwe vormgeving. De anonieme styling van het oude is verdwenen, en vervangen door een paar hoekige koplampen, een dubbele concave grille, en de subtiele chromen afwerking, die alle aansluiten bij de laatste familie kijken.

Video: bekijk CarBuyer de video review van de Toyota Yaris

De nieuwkomer was een maat te zijn, want het is 100 mm langer dan zijn voorganger. De helft van de extra lengte is gebruikt voor het verlengen van de wielbasis, waardoor de passagier van de ruimte, terwijl de rest betekent dat de boot is 25 procent meer dan voorheen. Het inslikken van een fatsoenlijke 286 liter bagage, slechts negen liter minder dan de grotere Fiesta.

De bestaande motor line-up is overgedragen, dus er zijn twee petrols om uit te kiezen – een 1.0-liter driecilinder met 68bhp en de 1.33-liter unit getest. Het invullen van de line-up is een 89bhp 1.4-liter diesel, die ook de meest efficiënte versie tot een hybride model komt volgende zomer, het uitzenden van slechts 104g/km C02.
 
Van de drie, de 1.33 liter benzine wordt verwacht om ongeveer de helft van alle verkopen, en met 98bhp en 125Nm van het koppel, er is genoeg te schuiven om gelijke tred te houden met het verkeer.

Vooruitgang is glad en verstild in de stad snelheden, maar als maximale koppel komt op 4000 rpm, de motor opmerking wordt meer gespannen eenmaal bereikt u de snelweg. De handgeschakelde versnellingsbak kon worden preciezer te zijn, en terwijl de optionele Multidrive S automatische soepeler, het kan niks tenzij je tandwielen zelf met behulp van de op het stuur gemonteerde schoepen.

Toyota ‘s ingenieurs hebben gericht op het verbeteren van de auto’ s van de behendigheid, rijgedrag en handling balans, en om dit te bereiken veel van het denken heeft gezet in het besparen van gewicht. Dus ondanks het stijgen in grootte, de nieuwe Yaris is 20kg lichter dan het uitgaande model, met dunnere stoelen, aluminium suspension onderdelen, en een stijvere carrosserie van alle medeplichtigheid aan het afslankproces.

De europese versie krijgt ook een aangepast rijgedrag en handling setup, met teruggestuurd schorsing struiken en dempers en een snellere stuurhuis te helpen verbeteren de wegligging en rijcomfort.

Helaas is de extra aandacht niet het gewenste effect gehad, zelfs op gladde test route van de rit voelde stevig, stuiteren en schokkend over onvolkomenheden. De elektrische stuurbekrachtiging is licht en gemakkelijk in het gebruik, maar biedt weinig feedback, en het chassis wordt zenuwachtig gemakkelijk door snelle veranderingen van richting.

Aan de binnenkant is de nieuwe bestuurder gerichte cabine en een eenvoudige, plezierige dash lay-out markeert een grote stap voorwaarts, met een geïntegreerde touchscreen systeem in het hart van het ontwerp. Het is een indrukwekkend stuk van het kit en beschikt over Bluetooth, een achteruitrijcamera en een foto-viewer, zoals standaard op alle, maar de basis-spec auto. Voor € 500, – kopers kunnen upgraden naar een volledige sat-nav.

Maar de rest van het interieur is minder indrukwekkend. Het rare textuur dash kunststoffen zijn sterk, maar kijk eens goedkoop, en valt ver onder de hoge normen van de Ford Fiesta en de Volkswagen Polo in termen van normale kwaliteit.

 

Belangrijke specificaties

* Prijs: € 13,835
* Motor: 1.33 liter benzine 4cyl
* Vermogen/koppel: 98bhp/125Nm
* Transmissie: handgeschakelde zesversnellingsbak, een front-wheel drive
* 0-62/top spd: 11.7 sec/109mph
* Economie/CO2: 52.3 mpg/aangeschaft ligt op 123 g/km
* Uitrusting: 16-inch lichtmetalen wielen, air-con, touch screen multimedia-speler, Bluetooth achteruitkijkspiegel parkeergelegenheid camera, lederen multifunctioneel stuurwiel, gedeeltelijk lederen stoelen, getint glas, sportonderstel, ESP.
* Te koop: Nu