Nya Audi Q7: release datum, pris och specifikationer

0
29

Dec 30, 2014

Nya 2015 Audi Q7 kommer att erbjuda fler passagerare utrymme för upp till sju och valet av diesel eller hybrid-motorer

Nya Audi Q7 – Audi rival till Range Rover – kommer att bli lättare, mindre och billigare att köra än någonsin tidigare när det börjar säljas nästa år.

2015 Audi Q7 kommer att behålla den förmåga till plats sju, och trots sina kompakta mått, Audi säger att det kommer att bli ännu mer utrymme inuti.

Det finns ett nytt utseende för den stora SUV, och inredningen kommer att borst med företagets senaste tekniken, inklusive superb högupplöst skärm som ersätter hastighetsmätaren i den nyligen lanserade Audi TT coupé.

Nya Audi Q7 styling och design

2015 Audi Q7 kommer fortfarande att vara en imponerande stor SUV, men kommer att vara något kortare och smalare än innan, men kommer att vara i samma höjd som tidigare. Trots detta, inredning och utrymme har ökat.

Audi säger att den yttre designen är en blinkning till sin ikoniska fyra-wheel drive sport bilar, och pekar på att den horisontella linjerna ovanför de hjul som bevis. Det är en mer kantiga utseende än tidigare, och den främre änden i synnerhet står för mer än en flyktig likhet med de senaste Audi TT.

Den största förändringen är under huden, där Audi är ingenjör, har lyckats att minska bilens vikt med upp till 325kg – motsvarande en konsertflygel. För att göra detta har Audi använt lätta aluminium och har även lyckats minska vikten i det elektriska systemet och bagagerumsgolvet.

Trots den nya Audi Q7 sägs ha krocksäkerhet och åkande skydd av den “högsta nivå”.

Nya Audi Q7 inredning

Den nya Q7 har utformats för att vara lättare att använda, trots att mer teknik erbjuder. Nyckeln till detta är en minskning i antalet knappar på instrumentpanelen. Funktioner kan styras via Audi MMI kontroll hjulet och övervakas via en stor skärm som tar bort behovet av traditionella, analoga instrument ringer.

Audi Q7 kommer att vara tystare än någonsin, och passagerarna kommer att njuta av mer utrymme. Det kommer att bli mer huvud, axlar knä och rum och de tre bakre sätena kan individuellt bild och luta dig tillbaka.

Två platser kan läggas till mot extra kostnad, vrida nya Audi Q7 till sju sittplatser. Båda dessa platser är certifierad Grupp 3 barnstolar.

Det kommer att bli fler huvudet och axeln rum än för den sjätte och sjunde passagerare. När den är hopfälld, ryggstödet integreras i bagagerumsgolvet och kan höjas och sänkas elektriskt.

Alla platser passagerarstol har ISOFIX-fästen, vilket innebär att upp till sex barn säten kan monteras.

Med alla sju sätena på plats, nya Audi Q7 ‘ s boot åtgärder 295 liter, som växer till 890 och 2 075 med den tredje och andra sätesraden fällas. Bagagerumsgolvet är lägre än tidigare, vilket gör lastning av bagage lättare, och en elektriskt manövrerad baklucka är standard på alla modeller. Detta kan öppnas eller stängas genom att föra foten under den bakre stötfångaren när bilen är utrustad med Audi ‘ s Advanced Key alternativ.

Nya Audi Q7 pris och release-datum

Nya Audi Q7 kommer att göra sitt första offentliga framträdande på Detroit motor show i januari och kommer att börja säljas i mitten av året. Priserna sannolikt kommer att öka något under den nuvarande modellen, som startar på £44,000.

Nya Audi Q7 motorer och löpande kostnader

Audi Q7 kommer att starta med en enda motor: en 3,0-liters TDI diesel utveckla 273bhp. Som kommer att möjliggöra nya Audi Q7 0-62 mph tid att bara vara 6.3 sekunder med en 146mph toppfart. Trots detta, Q7 kommer att återvända till 47,8 mpg och släpper ut 153g/km CO2.

En andra version av 3.0 liters-motorn kommer att gå med i sortimentet vid ett senare tillfälle. Denna motor kommer att utveckla 215bhp, och även om inga resultat, MPG eller CO2-siffror har släppts, kommer det att ställa “nya normer” för den stora SUV-marknaden enligt Audi.

Ekonomin kommer att vara med hjälp av en funktion som kallas för automatisk effektivitet assistent, som använder data från sat-nav och trafik erkännandet i samband med bilens adaptive cruise control för att tala om för föraren om att minska hastigheten på ett effektivt sätt. Den informerar även motor och växellåda när det är bäst att kusten och hävdade att minska bränsleförbrukningen på vissa vägar med upp till 10%.

Nästa år, sortimentet kommer att utökas i och med införandet av Audi Q7 e-tron. Det kommer att bli världens första sex-cylindrig dieselmotor som kommer att vara tillgänglig med fyrhjulsdrift. Det kommer att vara i stånd till att köra upp till 34,8 km på en full elektrisk laddning, vilket innebär att kan återvända upp till 166mpg med CO2-utsläpp på mindre än 50 g/km.

Med en total uteffekt på 368bhp, det kommer att räcka till för 0-62 mph i 6.0 sekunder med en toppfart på 139mph.

Audi hävdar den nya Q7 kommer att vara roligare att köra än tidigare, med fyra-hjulstyrning som ökar agility på hastighet och minskar bilens låg hastighet vändradie. Luftfjädring, vilket ökar komfort och sportighet som krävs, kommer att vara ett alternativ.

Nya Audi Q7 specifikationer

Även nya Audi Q7 utrustning och specifikationer kommer att meddelas närmare att gå till försäljning, vissa standardutrustning, som lädersäten, aluminiumfälgar och en 12,3-tums sharp display är alla givna.

Två-zons klimatkontroll kommer att monteras som standard, men kan utvidgas till en fyra-zon-system som tillval. Q7 kommer också att vara utrustade med den senaste generationen av Audis MMI-styrenheten för att använda funktioner, såsom audio, navigation och telefon.

Systemets rörelse kan höras och kännas, och har en pekplatta för att ‘skriva’ – tecken eller för att utföra funktioner som att zooma in eller ut med hjälp av gester. Systemet innehåller också naturliga tal kontroll”, som ger föraren möjlighet att använda naturligt språk för att styra funktioner, snarare än att lära sig en uppsättning fördefinierade villkor.

Andra funktioner som finns tillgängliga som standard eller tillval kommer att omfatta Bose eller Bang & Olufsen audiosystem, wi-fi-aktiverad tabletter fungerar som webb-redo bakre skärmar via den i bilen wi-fi-hotspot, automatisk nödbromsning och ett utbud av elektroniska aids säkerhet.

Att läsa recensioner av de nuvarande Audi line-up, chef över till Carbuyer Audi recensioner sidan