Nya Beetle vs MINI

0
32

Volkswagen Beetle and MINI

Den nya Beetle har imponerat på väg, men inte VW har vad som krävs för att slå retro rival?

Dom

När det gäller pris och storlek, de kanske inte verkar uppenbart rivaler, men dessa retro-stil luckor kommer att behandlas av samma mode-medvetna bilister. MINI är fantastisk att köra, speciellt att titta på och har en unik interiör, medan new Beetle har en skarpare ta på den ikoniska formen, även om den inte sticker ut så mycket inuti. Den stora nyheten är dock att Felet är nu enormt rolig att köra – inte riktigt lika skarp som i Golf GTI, men ändå ett stort steg framåt. Utmärkt hantering var alltid MINI trumfkort, men VW har stängt luckan, och erbjuder extra funktionalitet. Så Felet är att bita tillbaka. Vår första enhet på Sidan 38 avslöjat nya Volkswagen Beetle är ett stort steg framåt. Men är det tillräckligt bra för att avsätta MINI?

För att se om den senaste VW kan locka köpare från BMW byggt baby, vi tog en 2,0-liters Sport-version tillsammans med en Cooper S.

Video: titta på vår video recension av nya Volkswagen Beetle

 

Utgående Skalbagge, som lanserades 1998, har aldrig riktigt levt upp till förväntningarna. Svag dynamik och begränsade överklagande kvar den känslan kroniskt inaktuell när den nya MINI kom till 2001. Men nu, Golf MkVI underbyggnad betyda att det äntligen kan konkurrera med den omfattar körning erfarenhet av barnet Brit.

I slutändan, Cooper S är smidigare, tack vare dess kortare hjulbas, men VW nu känns det som om det är en äkta släkting till Golf GTI. Den längre hjulbasen bidrar till större förbättring i hög hastighet.

Inuti, Beetle är en match för sin rival på design och kvalitet. Även om MINI är quirkier, med dess uppsvällda centrala hastighetsmätare och utbud av vippströmbrytare, VW syftar till att imponera med en gammal, Golf-inspirerade dash och glänsande instrumentbräda. Det är mer utrymme i baksidan av Beetle, vilket knappast är förvånande med tanke på att det är mer än en meter längre. Dess 310 liter bagageutrymme även dvärgar 160 liter bay under MINI baklucka.

På papper, VW är mer kraftfull bil, utveckla 197bhp – liksom 280Nm av moment – från sin Golf GTI-härrör 2,0-liters turboladdad motor. I motsats till MINI 1,6-liters turbo producerar 184bhp och 177Nm vridmoment.

Men det är bara halva historien, så Cooper S väger 219kg mindre än VW, på 1,215 kg. Resultatet? Det är något snabbare från 0-62 mph (7.0 sekunder jämfört med 7,5 sekunder för Beetle), och dess toppfart är marginellt högre, även på 142mph. Felet är extra vikt också träffar bränsleekonomi: medan MINI fordringar 48.7 mpg avkastning och avger 136 g/km CO2, VW kan uppbåda bara 36.7 mpg och 179g/km.

Skalbaggen beräknas kosta omkring £4 000 fler än £18,015 Cooper S, men det är större och bättre utrustade. Så om du vill ha en premium bil som är liten och retro-inspirerade, dina val bara fick en mycket tuffare.

SHARE
Previous articleNya VW Beetle Driven
Next articleMercedes CDI ML350