Nya MINI Cabriolet: pris, specifikationer, release datum

0
31

2 maj, 2014

2015 MINI Cabriolet kommer få ett tyg tak som droppar i sekunder

Införandet av den nya MINI är den första på en lista av färska modeller för företaget, vilket inkluderar nya MINI Paceman, nya MINI Countryman MINI Cooper John Cooper Works, en fem dörrars version av standard MINI halvkombi och den nya MINI Cabriolet.

Den sistnämnda har redan setts på vägarna avslutad provning, och är inställd på att dela med sig av sina subtila nytt utseende, ny teknik, och helt nya motorer med MINI kombi. Den kommer att ersätta den nuvarande MINI Cabriolet (bilden här) när den börjar säljas i år 2015.

Nya MINI Cabriolet release datum och pris

Den nya MINI Cabriolet förväntas börja säljas nästa år, och kommer att bära en premie på cirka £2,000 över standard MINI, vilket innebär att det kommer att kosta från cirka 16 000 pund.

Nya MINI Cabriolet detaljer

Den nya MINI Cabriolet har redan setts tester på allmän väg så vi vet att det blir ett tyg tak, som tar upp mindre boot utrymme än mer säker hardtop alternativ. Förvänta taket för att få en snabb åtgärd och för att kunna verka på väg att dra full nytta av alla sommarvärmen.

Som i den utgående bil, starta, space ” är inställt att vara begränsad, men den nya modellen ska förbättra den gamla bilen är magra 125-liters bagage kapacitet. Du kan också förvänta dig de bakre sätena för att vara något rymligare, även om de har alltid bara varit lämpliga för väldigt små barn, och är bättre används som extra bagage utrymme.

Den nya MINI Cabriolet kommer att få all utrustning som finns med i den nya MINI, inklusive den nya infotainment system som används för att styra allt från stereo till ventilation kontroller.

Som med halvkombi, ägarna kommer att kunna ställa upp sin bil beroende på körsätt, att välja från tre förinställningar – Sport, Mitten, eller Grön – för sportig eller mer bekväm körning.

En hel rad säkerhetsfunktioner kommer också att erbjuda, inklusive en självständig bromssystem som kan upptäcka en nära förestående kollision och bromsa bilen i ett försök att undvika det. Utöver detta förväntar vi oss en MINI-att erbjuda automatisk avbländande strålkastare, HUD (head up display) och en smart park assist som effektivt kan ange en lämplig parkeringsplats och sedan parkera bilen för dig. Det är allmänt förväntade sig att den nya MINI kommer att delas ut fem stjärnor när det blir krocktestad av Euro NCAP.

Nya MINI Cabriolet motorer

Den nya MINI Cabriolet kommer få samma motorer och trim som kombi, även vikten av konvertibla tak innebär att det förmodligen kommer att bli lite långsammare och lite mindre kul att köra. Det innebär att MINI En Cabriolet kommer få en 1.2-liters, tre-cylindrig bensinmotor som kan återgå 61.4 mpg, avger 108g/km CO2 och gå från 0-60mph på 9,9 sekunder, eller en 1,5-liters diesel som kan 83,1 mpg och utsläpp på 89 g/km.

MINI Cooper clubman, under tiden, kommer att få en 1,5-liters bensinmotor som kan komma från 0-60mph på 7,9 sekunder, har en topphastighet på 130mph, men kan fortfarande återvända 62.8 mpg. Diesel-versionen ska komma runt 80.7 mpg och utsläpp av 98g/km.

Som med MINI, kombi, MINI cabriolet kommer att erbjudas med antingen en sexväxlad manuell eller en sexväxlad automatisk växellåda.

För full MINI-utbud, besök Carbuyer-MINI-recensioner-sida.