Nya VW Beetle Driven

0
32

VW Beetle

Vi kör alla-nya sportigare Fel, men kan det göra rättvisa åt sitt lysande kulturarv?

Dom

4

Den senaste Beetle är en tydlig avsiktsförklaring från VW – särskilt i detta flaggskepp turbo sken. Den gutsy motor och anständig hantering markera ut som en riktig utmanare till MINI ‘ s crown, och retro styling har nu ett mycket bredare stöd. Interiör utrymme och kvalitet har också förbättrats avsevärt, men vi får vänta med att köra mindre versioner innan de passerar slutlig dom.

Vi har varit ivrigt att förutse vår bilresa i den förnyade Beetle sedan dess debut på Shanghai visa, och nu Auto Express är bland de första bakom ratten i denna nya ta på VW: s mest ikoniska modell.

Det är en imponerande syn i metall, en modern omarbetning som har utformats så mycket för att hjälpa oss att glömma den andra generationen som för att påminna oss om allt-att erövra ursprungliga.

Video: titta på vår video recension av nya Volkswagen Beetle

 

Retro styling ledtrådar fortfarande stolt plats, från de runda strålkastarna till den utsvängda valv och omedelbart igenkännlig profil, men den här gången finns det en hårdare, mer moderna kanten för att den ser ut som äntligen får göra denna tredje generationen Beetle en trovärdig konkurrent, i termer av stil, MINI och Fiat 500.

VW har inte gjort någon hemlighet av det faktum att det syftar till att locka en ny gröda av yngre manliga köpare till denna modell, och den här Sport-version skjuter rätt visuell knappar, med en snygg takspoiler, 17-tums legeringar, och en uppsättning av ljusa röda broms skjutmått.

Steg inuti och den sportiga temat fortsätter, med vackra detaljer som extra extra mätare som sitter ovanför kol-effekt instrumentpanelen, figurnära platser och ett unikt djup tallrik ratten alla hjälper till med att göra att det känns som en speciell plats att sitta.

Vi har kört bensin flaggskepp, som inte kommer att släppas till sommaren nästa år, och kommer utrustad med samma turboladdade, 2.0-liters motor från Golf GTI. Skicka 197bhp till framhjulen via VW: s sex-växlad DSG-växellådan, det är förvånansvärt snabb off-line, med 0-62 mph sänds i bara 7,5 sekunder och en toppfart på 139mph – siffror som borde tysta kritiker av tidigare bilens prestanda.

Hanteringen är mycket bättre också, med en multi-link fjädring set-up på ryggen för första gången, fastare däck och – på den mest kraftfulla versioner minst en XDS differential på framsidan för att dämpa understyrning genom att bromsa den inuti hjulet.

Skalbaggen visar på kraftigt och grepp samt mitten av hörnet, men ratten inte riktigt erbjuda den typ av feedback vi skulle förvänta oss från vad är i huvudsak en hot-lucka. Resan också kände mig ovanligt stel, men i mindre versioner på mindre hjul, detta kommer att vara mindre av ett problem.

Bortsett från dessa små niggles men, den nya Beetle är ett stort steg framåt eftersom det är mycket mer praktisk, med en långt större boot än innan, och att det finns tillräckligt med utrymme för fyra vuxna att sitta bekvämt.

Om VW har gjort tillräckligt för att dra köpare bort från MINI återstår att se. Det är dock klart att detta är den överlägset bästa-hantering och snyggaste Beetle ännu, men med priser från £15 000 till £23,000 den har ett högre pris-tagga till match.

 

 

Viktiga specifikationer

* Pris: kr 22 000 personer (est.)
* Motor: 2,0-liters 4cyl, turbo
* Effekt/Vridmoment: 197bhp/280Nm
* Transmission: sexväxlad automatisk, front-wheel drive
* Toppfart: 139mph
* 0-62 mph: 7,5 sekunder
* Econ/CO2: 36.7 mpg/179g/km
* Utrustning: 17 tums legeringar, klimatanläggning, elektriska fönster, XDS främre differential, ESP, läder multifunktionsratten, röda bromsok, carbon-look instrumentbrädan, bakre spoiler, sat-nav.
* Försäljning: Våren 2012