Peugeot 508 1,6 HDi Active

0
35

Peugeot 508 1.6 HDi Active front cornering

Clean diesel saloon mer rimligt med manuell växellåda

Dom

4

Vi har redan konstaterat att de höga kvalitet 508 ger Peugeot närmare än någonsin till premium-varumärken. Men detta 112bhp 1.6 HDi ger dig ännu mer: ekonomi nästan lika hög som den renaste e-HDi-modellen, utan störning av den ryckiga automatiserad manuell låda. Det är inte snabbt, men det är smidigt, bekvämt och elegant, som spelar till 508 s styrkor. Lägg till en sub-20 000 pund pris, och detta är val av sortiment. Det är den mest premium Peugeot någonsin, men kan 508 satt en ny standard för utsläpp, också? Den enda modellen för att svika oss har hittills varit den grönaste – 109g/km e-HDi – på grund av sin ryckiga auto-rutan. Men om du vill ha stark ekonomi och låga driftskostnader, det är ett annat sätt.

Den 112bhp 1.6 HDi får samma motor som e-HDi, men har en fem-växlad manuell. Det gör också utan stopp-start. Resultatet är att ekonomin faller till 60mpg och CO2-utsläpp upphov till 124 g/km – det är 4.2 mpg och 15 g/km sämre än e-HDi. Ännu HDi är så mycket bättre att köra, köpare är sannolikt att se bortom denna skillnad.

Video: se CarBuyer video översyn av Peugeot 508

Även om lådan skulle kunna göra med en sjätte förhållandet att förbättra förfining på motorvägen i hastigheter, den är lätt och exakt att använda. Motorn, som med resten av paketet, är smidig och tyst. Bara förvänta dig inte någon bra takt.

Med maximalt vridmoment på 240Nm vid 1500 rpm, bilen är glad att cruisa runt på låga varvtal. Men när en explosion av hastighet krävs, kan du fastna utanför den smala effektklass, och behovet av att växla ofta för att hålla turbo på uppsving.

Topp-spec GT har dubbla triangellänkar fjädring, medan mindre modeller som våra mid-range Aktiv nöja sig med en mer enkel MacPherson-fjäderben fram set-up. Fortfarande, för de flesta förhållanden, skillnaden är liten. Styrningen är lätt, men nosen blir snabbt och trivsamt det är ingen planen eller rulla.

Även om det inte innebär sportig, 508 känns mer flexibel än 407 och 607 den ersätter – en biprodukt av att det är runt 35 kg lättare än den tidigare. Resan är smidig, för, medan vägbuller är väl undertryckta: en idealisk kombination för bilens målgrupp. Det är inte lika vass att köra som en Vauxhall Insignia eller Ford Mondeo, men du känsla av att var Peugeots planen hela tiden.

Med 508, varumärke vill betona sitt nya premium status – och den modell som verkligen stänger gapet till den stora tyska spelare i denna klass, såsom BMW 3-Serie och Audi A4. Som den billigaste diesel 3-Serien är nästan 5 000 pund mer än vår bil, kvaliteten på utbudet inuti Peugeot är fantastiskt.

Kit är generös, men vi skulle rekommendera att lägga till £1,215 kommunikation pack – vilket inkluderar sat-nav, en head-up display och en Bluetooth – anslutning- för att få saker och ting i linje med de dyrare konkurrenterna.

Viktiga specifikationer

* Pris: £19,950
* Motor: 1,6-liters turbodiesel 4cyl
* Effekt/vridmoment: 112bhp/240Nm
* Transmission: femväxlad manuell, front-wheel drive
* 0-60mph: 11.3 sekunder
* Toppfart: 118mph
* Ekonomi: 60mpg
* CO2: 124 g/km
* Utrustning: Bluetooth, klimatanläggning, farthållare, bakre sensorer parkering, satellit-navigering, USB-ingång, 17-tums lättmetallfälgar
* Försäljning: Nu

SHARE
Previous articlePeugeot RCZ Asfalt
Next articleNieuw VW Kever Gereden