Peugeot RCZ Asfalt

0
22

Peugeot RCZ Asphalt front tracking

Begränsad upplaga RCZ lägger till ännu mer stil och kör spänning till fantastiska coupe paket

Dom

4

Asfalt Edition är inget mer än en rad toppning RCZ med matt grå färg och generösa kit. Men det är inte så illa. Välj ett par alternativ, och det är lätt att spendera nära till £30.000 på ett flaggskepp RCZ hur som helst, så köpare som letar efter lite extra exklusivitet och stil kommer att älska Asfalt. Och de kommer att få en av de mest slående bilar på vägen. Vi tror inte att den Peugeot RCZ kunde få något bättre att titta på – fram tills nu. Den nya Asfalt Edition har en iögonfallande Telluric grå matt lack som framhäver coupe subtila kurvor bättre än någon annan nyans vi har sett.

Endast 40 exempel kommer att komma till STORBRITANNIEN, och vi fick bakom ratten för att ta reda på om det finns mer till detta super-sällsynt bil än sin fantastiska stil.

Video: se CarBuyer video översyn av Peugeot RCZ

Andra unika funktioner inkluderar särskilda Asfalt märken och svarta bromsoken. Den 19-tums legering hjul finns som tillval på mindre modeller, men är monterat som standard här.

På insidan, den egna inslag fortsätta. Kontrast-sytts läder sportstolar nu kommit med Asfalt badging på nackstöd, och det finns en uppsättning unika trösklar och mattor också. Stugan är inte bara elegant designade, det har också en verklig känsla av kvalitet, hjälpt av läder-fodrade instrumentpanelen och solid känsla ställverk.

Det är inte en stor mängd utrymme i den lågt hängande Peugeot, men vuxna kan pressa sig in i den bakre för korta resor. Bagage rummet är bra, med 384 liter. fäll baksätet, och detta expanderar till högst 780 liter.

Nykomlingen är baserad på RCZ GT 200 – den snabbaste och vassaste bilen i line-up – och inte svika från bakom ratten. 1.6-liters turbo producerar 197bhp, och är kraftfull i hela varvtalsregistret innan de verkligen kommer till sin rätt över 4.500 rpm. Det är en sträv growl från de dubbla kromade avgasrör, och RCZ kan sprint från 0-62 mph på 7.6 sekunder. Det hävdas också en kombinerad siffra av 40.9 mpg och CO2-utsläpp på 159 g/km.

Som med GT-modellen, Asfalt Upplagan har varit fixade för en skarpare köra med tjockare anti-roll bar och större hjulnav. Det är inte besviken i hörn, med utmärkt body control, front-end grepp och stabilitet.

Den mindre ratten ger skarpa reaktioner – även om de känner verkar lite konstgjord ibland – och short-throw sexväxlad manuell låda är ett nöje att använda. Även med stora 19-tums legeringar och låg profil gummi -, bil -, rider mycket bra. Grov vägbeläggning retts ut, medan gropar skickar bara en dov duns genom kabinen. Detta innebär RCZ har riktig all-round förmåga; det är en sport bil en minut och en motorväg cruiser nästa.

Liksom uppdaterad design och Asfalt kommer med extra kit som standard över GT-modellen. Främre och bakre sensorer parkering, “strategi” och “följ mig hem” – strålkastare, sat-nav och en uppgraderad JBL stereo är alla utrustade. Special edition-kommandon en premie på £4,050 över GT 200 på vilken den är baserad. Som tar den totala kostnaden till £29,995, som verkar väldigt dyrt faktiskt. Men när du anger en RCZ GT till en liknande nivå, du hittar den skillnaden är bara ett par hundra pounds.

Det finns egentligen väldigt lite i den här prisklassen som är så exklusiv eller så iögonfallande som RCZ Asfalt. Om du kan agera tillräckligt snabbt för att knäppa upp en av de 40 UK-bundna exempel, du kommer inte bli besviken.

Viktiga specifikationer

* Pris: £29,995
* Motor: 1,6-liters turbo bensin 4cyl, 197bhp
* Transmission: sexväxlad manuell, front-wheel drive
* 0-60mph: 7.6 sekunder
* Toppfart: 147mph
* Ekonomi: 40.9 mpg
* CO2: 174 g/km
* Utrustning: Bluetooth handsfree-anslutning, klimatkontroll, främre och bakre parkering sensorer, aluminiumfälgar, läderklädsel
* Försäljning: Nu