Regeringen fastställer Fordon med Låga Utsläpp budget

0
26

Apr 29, 2014

Fem år i investeringar syftar till att öka antalet fordon med låga utsläpp på vägarna

Den BRITTISKA Regeringen har meddelat hur Kontoret av Fordon med Låga Utsläpp (OLEV) kommer att använda £500m budget var det med tanke på att spendera de kommande fem åren.

Den OLEV: s största utgifter kommer att vara Plug-in Bilen bidragssystem, som uppmuntrar människor att köpa elbilar eller plug-in hybrid bilar genom att erbjuda dem ett bidrag på 5 000 pund till kostnaden av ett kvalificerat fordonet. Systemet kommer att kosta £200m över fem år, eller £40m för OLEV årliga £100m budget.

I ett drag som erkänner behovet av bättre infrastruktur i syfte att göra elbilen ägande mer praktiska, som regeringen kommer även att spendera en summa av £32 miljoner över fem år på att utveckla anläggningar som snabb laddning-nätverket, vilket kommer att ge en elektrisk bil ägare med fler platser för att ladda sina bilar ” – batterier.

Det är inte bara bilägare som kommer att dra nytta av de medel, som £35m har avsatts för förbättring av stadens centrum föroreningsnivåer via låga utsläpp planer, £30m har fördelats till lokala myndigheter för investeringar i renare bussar, och £20m kommer att användas för att få mer taxi med låga utsläpp teknik på vägarna.

Nick Clegg, Vice Premiärminister, sade att OLEV budget: “Denna stora satsning är det till att köra en elbil prisvärd, bekväm, och fri från ångest om batteriet slut, men det handlar också om att skapa en kultur förändras i våra städer så att köra en grönare fordon är en no-brainer för de flesta förare.”

Den näst största av de totala utgifterna meddelade i OLEV budget kommer att vara på forsknings-och utvecklingsprojekt, med £100m för att läggas på att underhålla UK: s nuvarande status som en av de föregångare i grön bilism teknik.

“BRITTISKA tillverkarna redan åtog sig betydande investeringar till STORBRITANNIENS ULEV ambitioner genom forskning, utveckling och produktion av noll och fordon med låga utsläpp och tekniker,” säger Mike Hawes, verkställande direktör för the Society of Motor Manufacturers and Traders. “Denna finansiering kommer att hjälpa till att säkra ytterligare investeringar från den privata sektorn, men mer behöver göras för att stödja akademisk forskning inom detta område – liksom att utveckla de färdigheter som kommer att vara avgörande om STORBRITANNIEN är att bli en global ledare inom ultra-låga utsläpp teknik.”

Om du funderar på att köpa en hybrid eller en elbil, varför inte besöka Carbuyer Bästa Hybrid Bilar sidan för att läsa mer om de bästa just nu.