Saab 9-3 Cabrio

0
35

Saab 9-3 Convertible front cornering

Het zweedse merk vecht terug, maar kan drop-top helpen bij het overleven?

Uitspraak

3

De 9-3 is niet een slechte auto. De turbo motor levert goede prestaties en goed klinkt, en de Saab is leuk om in te rijden. Zelfs het exterieur styling heeft de leeftijd goed. Maar waarom zou je betaalt ongeveer € 30.000 voor een negen-jaar-oude auto wanneer u een nieuwe Audi A5, BMW 3-Serie of Mercedes C-Klasse voor hetzelfde geld? Als Saab is om te overleven, moet een aantal nieuwe modellen – en het moet nu. De tijden zijn hard op Saab. De productie is regelmatig gestopt, de werknemers zijn gegaan onbetaalde en de firma heeft getrokken uit de Frankfurt Motor Show om geld te besparen. Dus het feit dat een bijgewerkt 9-3 is aangekomen bij al is een prestatie. Echter, kan een negen-jaar-oude auto echt het verbeteren van een bedrijf betekenen?

We hebben gereden met de top-of-the-range 217bhp turbo benzine Cabriolet in de Aero-spec, hoewel het dezelfde wijzigingen zijn toegepast op de sedan en estate versies.

Visueel, de wijzigingen zijn beperkt om een nieuwe voorbumper, een nieuwe vorm koplampen en een nieuwe grille. Binnen, metallic bekleding is toegevoegd aan het dashboard; op Aero-modellen, is er ook een goedkope ogende ‘graphite-vezel’ oppervlak hier, evenals
op de deuren en het dashboardkastje.

Kijk verder dan de staart-verlichting, die lijken te worden beschreven, met gaffer tape, en de soft-top 9-3 is nog steeds een mooie wagen. Maar het interieur is echt toont zijn leeftijd. Hoewel mooi, minimalistisch en eenvoudig in gebruik, de kwaliteit is op zijn minst een generatie achter rivalen zoals de Audi A5 Cabriolet, terwijl de graphics op de sat-nav scherm te kijken moe. En toen gingen we naar het aanpassen van het stuurwiel, de hendel was in onze handen.

Glad

Draai de sleutel in het merk ontsteking vat, gelegen naast de handrem, en de dingen beginnen te verbeteren. De nieuwe 217bhp 2.0-liter benzine motor is soepel en stil – totdat je stempel op de gashendel, wanneer de turbo geeft een aangename en Saab-achtige whoosh onder de motorkap. Een impuls meter, gelegen in het instrumentenpaneel, teruggrijpt naar de firma ‘s succesvolle auto’ s uit het verleden, ook.

Ons model is uitgerust met de € 1,555 optioneel zes-snelheid van de auto, en het maakte voor de serene vooruitgang. Druk het gaspedaal, echter, en het is traag om te schoppen naar beneden en maken de meeste van de motorprestaties. Als je in een haast, raden wij je aan de handleiding.

Andere opties zijn een 161bhp versie van de 2.0 liter benzine turbo, evenals een meer efficiënte 1.9 TTiD diesel met 158bhp of 178bhp.

De hydraulische stuurbekrachtiging voordelen van een verbeterde voelen, die zo vaak ontbreekt in de meer moderne elektrische set-ups. Het besturen van de 9-3 op een snelle, vegen van wegen kan eigenlijk veel leuker. Maar, in de meeste andere opzichten, Saab heeft stilgestaan, terwijl de concurrenten hebben gehouden met grote sprongen vooruit.

Belangrijke specificaties

* Prijs: € 32,010
* Motor: 2.0-liter 4cyl turbo
* Transmissie: Zes-traps automaat, front-wheel drive
* Vermogen/koppel: 217bhp/350Nm
* 0-60/top snelheid: 8.9 sec/143mph
* Economie: 32.8 mpg
* CO2: 199g/km
* Materiaal: 18-inch legeringen, lederen bekleding, sat-nav, bi-xenon koplampen, cruise control, verwarmde voorstoelen, climate control
* Te koop: Nu

SHARE
Previous articleBMW 118d Cabrio
Next articleSEAT Leon FR