SEAT Leon FR

0
31

SEAT Leon FR front cornering

Uitspraak op het laatste pittige diesel hatchback

Uitspraak

3

De entry-level 138bhp FR diesel lijkt het deel, en levert een sterke mix van real-world tempo, gierige lopende kosten en uitvoerbaarheid. Maar het mist de sprankeling van de meer krachtige 168bhp model. Hoewel het scherp geprijsd en goed uitgerust in vergelijking met concurrenten, hoe sneller FR+ is slechts € 1,195 meer, iets minder efficiënt en voegt de juiste hot hatch tempo naar de Leon is een lust totale dynamische pakket. Sport verkoopt, vooral voor de ZITTING. Zo is het bedrijf breidt haar prestaties FR sub-merk met twee nieuwe modellen, en ook opgefleurd het bestaande assortiment.

Een op de vier Leons verkocht draagt de sportieve FR-badge, en dat percentage moeten toenemen, nu de line-up is opgesplitst in FR en FR+. De FR krijgt de keuze van 123bhp 1.4-liter TSI benzine of 138bhp 2.0 TDI dieselmotoren, terwijl de FR+ heeft een 208bhp 2.0 TSI of een 168bhp 2.0 TDI. We hebben geprobeerd de 138bhp FR diesel – een van de beste verkopers.

Video: bekijk CarBuyer de video review van de SEAT Leon

Hoewel de Leon krijgt een beetje lang in de tand, nu is het nog steeds een opvallend alternatief voor de Ford Focus en de VW Golf. De FR bouwt voort op deze ziet er goed uit, het toevoegen van een diepere grille, meer agressieve bumpers, twee-chroom uitlaten en subtiele FR badging. Het ligt op een set van 17-inch legeringen en contrasterende zilveren buitenspiegels en nette LED achterlicht-verlichting voltooien van het effect.

De cabine is ook sportief te vernieuwen, met de platte bodem lederen stuurwiel, grippier sportstoelen en een grote centrale rev-teller op de goede prestaties van de knoppen.

Alle belangrijke knoppen voelen zeer nauwkeurige en goed gebouwd dankzij hun VW-Groep oorsprong, en er is ruimte genoeg, ook. De kunststof die gebruikt wordt in de middenconsole kan echter beter.

Met 138bhp tot uw beschikking, deze FR is een warme luik, in plaats van een volledige geblazen hot hatch, maar het is nog steeds niet traag. Het dient tot 320Nm koppel, biedt tal van punch voor het inhalen en voelt sneller dan zijn 0-62 mph tijd van 9,5 seconden suggereert.

Kopers kiezen voor dit model over een hogere aangedreven Leon voelt het voordeel aan de pompen, met de FR retourneren dicht bij 60mpg. De 125g/km uitstoot betekenen wegenbelasting is € 20 per jaar minder dan voor de 168bhp versie ook.

Terwijl de soepele en verfijnde diesel motor trekt sterk in elke versnelling, heb je om te werken van de frisse zes-snelheid handmatige vak om het momentum te houden hoog. De FR voelt zich meer thuis cruisen op de snelweg, dan stralen terug wegen.

De gedempte uitlaat opmerking niet helpt, en je al snel merken dat onder de sportieve lichaam, de nieuwe FR is een bekwaam en stijlvol, maar gewone, hatchback.

Belangrijke specificaties

* Prijs: € 20,245
* Motor: 2.0-liter 4cyl diesel
* Vermogen/koppel: 138bhp/320Nm
* Transmissie: handgeschakelde zesversnellingsbak, een front-wheel drive
* 0-62/top spd: 9.5 sec/127mph
* Econ/CO2: 58.9 mpg/125g/km
* Uitrusting: 17-inch lichtmetalen wielen, airconditioning, ESP, automatische koplampen, regen-sensing ruitenwissers, multifunctioneel lederen stuur, elektrische ramen, lichtmetalen-verlichting, parkeer sensoren
* Te koop: Nu

SHARE
Previous articleSaab 9-3 Cabrio
Next articleNieuwe Toyota Yaris