Skoda Superb Estate Elegance

0
31

Skoda Superb Elegance Estate

Drager combineert salon de belangrijkste functies met toegevoegde veelzijdigheid voor top all-round pakket.

We zijn al betrokken zijn de fans van de Skoda Superb en de nieuwe Woonwijk model volgt de bestaande formule – alleen met extra bagage ruimte. Zo is de tsjechische onderneming aan een andere winnaar?

Terwijl de belasting-lugger nooit zou kunnen worden beschreven als mooi, haar enorme omvang geeft het veel van weg aanwezigheid. In feite, in onze ogen het landgoed ziet er eigenlijk beter gebalanceerd en aantrekkelijker dan de conventionele vijf-deurs model.

Video: bekijk CarBuyer de video review van de Prachtige Landgoed

De nette koplampen, scherpe motorkap shutline en 18-inch legeringen geven een agressieve look die afwezig is van de Insignia. Maar het is niet over de top, en een gevoel van gelegenheid wordt hersteld door de sjieke gebruik van chrome voor de roof rails en de bekleding rond de zijruiten.

Om de achterklep te openen groter, de achterlichten zijn vernieuwd en de hoek van de zacht gebogen C-pijler vormt een verstandig evenwicht tussen de behoeften in de praktijk van een landgoed en het moet er goed uitzien.

Vanaf de bestuurdersstoel, het landgoed is net als het luik, sparen voor een handige knop in de buurt van de gearlever die volledig opent de achterklep van de binnenzijde van de auto. Met de vijf-deurs, er is genoeg ruimte, comfortabele zitplaatsen, stijlvolle materialen en een elegante dash.

De eenvoudige, wit-op-zwart-instrumenten, piano-zwarte trim en royale uitrusting ook geven het interieur een exclusieve, hoogwaardige sfeer.

De passagiers achterin zijn behandeld om een limousine-achtige niveaus van de ruimte met 100 mm meer beenruimte dan in de Vauxhall. Ze krijgen zelfs hun eigen climate control display!

Natuurlijk, verder terug is waar deze auto ‘ s verdienen hun geld, en de Prachtige stelt zeker niet teleur. De traditionele achterklep biedt een grote opening die toegang geeft tot de grootste laadruimte in zijn klasse.

Met de stoelen, het heeft een 633 liter. De boot is goed geknipt en beschikt over een aanbod van lading achterin, twee cubby gaten en een fakkel die
handig als je een band verwisselen in het donker.

Vouw de zitplaatsen, en de hoeveelheid beschikbare ruimte te verhogen naar 1,865 liter – een flinke 335 liter meer dan bij de Insignia.

Terwijl de bagageruimte is niet zo breed of zo lang als de Vauxhall ‘ s wanneer de stoelen zijn in plaats van een extra 130mm hoogte van de belasting is gunstig bij het vervoeren van grote voorwerpen, en de optionele elektrische achterklep betekent dat het kan worden gesloten met een simpele tik van een schakelaar.

Echter, deze extra optie is het enige wat we kunnen echt een probleem mee – want het duurt een tijdje om te openen en sluiten kofferdeksel. Er is geen manier om te versnellen, maar je kunt op maat van de hoogte van de luik opening in krappe ruimtes.

De 170bhp common-rail diesel motor is een bekende motoren, maar blijft indruk maken, ondanks het gewicht van de Prachtige lichaam. Flexibele stroomtoevoer betekent dat het toerental netjes uit laag in het aanbod en het maximum koppel wordt geleverd van zo weinig als van 1 750 t / min.

De Skoda liet de Vauxhall in onze in-gear tests. Tegen de klok, versnelde van 50-70mph 2.1 en 9,7 seconden sneller dan zijn rivaal in de vijfde en zesde versnellingen respectievelijk.

De rit is stevig, maar goed gedempt en het Geweldige is zeker de meer vertrouwenwekkend keuze op bochtige weggetjes. In feite is er weinig kritiek van achter het stuur als de verfijnde en samengesteld Skoda toont de klasse van de vijf-deurs model.

Je zou verwachten dat het geweldig om te parcours op de pompen tegen de groene Vauxhall, maar het verschil was alleen 2mpg, dat is een klein offer om te maken voor de meer verzekerd dynamics, extra ruimte en een hoger tempo.

Het Prachtige Landgoed, dan is een indrukwekkende auto, en één die de Vauxhall zal het goed doen te verslaan…

In detail
* Prijs: € 24,790
* Motor: 2.0-liter 4cyl, 170bhp
* 0-60 mph: 9.2 seconden
* Economie: 35.8 mpg
* Geclaimd CO2: 155 g/km
* Max belasting ruimte: 1,865 liter

Details

WAAROM: Fantastisch luik heeft een indrukwekkend interieur kwaliteit, sterke motoren en een grenzeloze ruimte. Landgoed model voegt aan dit met extra functionaliteit.