Suzuki Swift Sport: Andra rapport

0
30

Suzuki Swift Sport front

Vår road test redaktör har det största leendet på stan, och det är allt ner till det roliga-fokuserad pocket rocket

Hur upptäcker man en Suzuki Swift Sport ägare? Det är enkelt, egentligen – de kommer att vara en att gå runt med ett stort leende putsade över sitt ansikte.

Trots sin blygsamma supermini rötter, vår trimmad Swift är en bil som har dig att skratta högt när du sätter dig bakom ratten, även för en kort bilresa. Den blandning av agile chassi, vackert vägt kontroller och läsk motorn är berusande, ofta uppmuntra dig att söka reda på den långa och krokiga vägen hem bara för skojs skull. Det är inte svårt att se varför vår syster webbplats CarBuyer heter Swift-top hot hatch av 2012.

Men vad som verkligen får dig flinande är tanken att allt detta roliga är att det kostar så lite. Det spelar ingen roll hur många gånger jag göra matte, jag kan helt enkelt inte räkna ut hur Suzuki har skapat en så lysande varma luckan för endast £13,499.

Märket säkert inte strippad bil till den nakna ben, eftersom standard kit-listan är längre än för de flesta lyxbilar. Det har till exempel xenon strålkastare, automatisk luftkonditionering, Bluetooth, keyless entry. Lägg till samma godsaker till en MINI Cooper och du kommer att presenteras med ett lagförslag för runt £18,000!

Ja, retro-tema Brit har en mer exklusiva bild och en något snyggare stuga, men Suzuki knappt känns låg hyra. I själva verket, ju mer tid jag spenderar i Swift, desto mer uppskattar jag den enkla och okomplicerade charm i sitt inre. Några av de plaster som ser lite billiga, men att bygga kvalitet är förstklassig och den enkla layouten är enkel att använda.

Jag gillar särskilt snygg iPod-integration som gör att du kan ansluta din musikspelare i mittkonsolen-monteras USB-uttag och bläddra genom dina låtar med den viktigaste stereo reglage eller rattens knappar. Du kan även strömma musik trådlöst genom att använda Bluetooth, även om inrättandet av denna funktion är lite krångliga. Fortfarande, ljudkvaliteten är bra, plus att stereon behöver inte arbeta alltför hårt för att höras över Swift motor och däck på motorvägen.

I själva verket, Swift har visat sig vara nästan lika duktig på långväga resor som det är på blästring ner trånga och kurviga småvägar. Nästan alla som lånar Suzuki för en lång resa tillbaka med full av beröm för bilen är enormt stödjande platser och låg ljudnivå, medan standard farthållare minskar belastningen på din högra ben. Och medan åka fast, det är långt ifrån obekväm.

Det finns en eller två niggles, dock. Vi har tidigare nämnt den trånga bagageutrymmet och små bakre bänken, men nu är det tur för framsätena att kritiseras. Både förare och passagerare är ordförande s bild och tilt till stöd tillgång till ryggen, men det verkar inte vara ett minne inställningen för antingen, så du måste återställa din körställning varje gång du får tillbaka bakom ratten.

Och medan 34.4 mpg är acceptabelt för en hårt driven hot hatch, det faller några sätt att korta av 42.9 mpg åberopas av den optimistiska resa dator. Äntligen så har jag märkt digital display för klimatkontroll har börjat blekna lite. Det är fortfarande synliga, men jag ska få det såg ut på under bilens första tjänsten, som är nu.

Denna första 2 000 mil check-up kan tyckas lite tidigt för ett besök till återförsäljaren, men det kostar ingenting och ger dig extra trygghet. Det är bara en annan tankeväckande touch som hjälper till att hålla detta Suzuki Swift Sport ägare leende.

Vår åsikt

“Suzuki’ s briljanta blandning av elegans, komfort och roligt att få det att kännas som ett mini Golf GTI. Men, VW varma luckan är inte i närheten lika välutrustade som de Snabba.”
Lukas Madden, Webb reporter

Din åsikt

“Jag är ett stort fan av Swift Sport, men jag känner att den nya modellen har förlorat den hårda kanter överklagande av dess föregångare. Med sin motorsport stamtavla och stormig karaktär, originalet är en bortglömd pärla.” ArtVanderlay49, via www.autoexpress.co.uk

Viktiga specifikationer

  • På flottan sedan: juni 2012
  • Pris ny: £13,499
  • Motor: 1,6 liter 4cyl, 134bhp
  • CO2-skatt: 147 g/km/£135
  • Alternativ: Inga
  • Handla nu: N/A
  • Insurance group/quote: 19/£404
  • Körsträcka/mpg: av 2 604/34.4 mpg
  • Kostnader: Inga hittills
  • Några problem?: Ingen är så långt