Väte Hyundai-modeller som kommer till STORBRITANNIEN

0
37

7 maj, 2014

Hyundai ix35s drivs av vätgas att levereras i hela Europa

Sydkoreanska tillverkaren Hyundai är den senaste biltillverkare att ge sitt stöd till flera miljoner pund HyFIVE (Väte För Innovativa Fordon) – projektet. Affären innebär att Hyundai kommer att skicka 75 av sin Hyundai ix35 Fuel Cell bilar till länder, däribland STORBRITANNIEN, Tyskland, Österrike, Danmark och Italien.

Med £31million av investeringar, HyFIVE projektet syftar till att förbättra både väte bränsle-cell teknik och växa infrastrukturen för tankning av bilar. Planen är att göra det fordon som avger endast vatten som en bi-produkt av framdrivning – en hållbar vardag proposition.

För tredje året, två av Hyundai-modeller har också deltagit i bränsleceller och Vätgas (FCH-JU) genom att tillhandahålla transport för Ledamöter av Europaparlamentet, Eu-Kommissionärer, EU-tjänstemän och andra EU: s beslutsfattare.

Hyundai ix35 Fuel Cell bilar är redan uthyrd till offentliga och privata fordonsflottor, främst i Europa, där EU har inrättat en färdplan för vätgas och började bygga väte bränslesystem stationer.

Hyundai ix35 Fuel Cell har varit i utveckling sedan 1998 och företaget har fortsatt att göra framsteg på sin Eco Technology Research Institute i Sydkorea. I januari 2013 startade företaget massproduktion av sin vätgasdrivna fordon.

Byung Kwon Rhim, vd för Hyundai Motor Europe, säger: “Det faktum att Hyundai ix35 Fuel Cell har valts för tredje året i rad [i bränsleceller och Vätgas] understryker bilens banbrytande metod för att rensa mobila lösningar. Hyundai Motor och våra kollegor på FCH-JU kommer att fortsätta att arbeta tillsammans för att främja fördelarna med vätgas-och bränslecellsteknik.”

Ännu, Hyundai erbjuder inte någon Vätgasdrivna bilar till salu, men dess modell line-up erbjuder en mängd ekonomiska konventionellt drivna av bensin och diesel bilar, bland annat Hyundai i30 1,6-liters diesel. Det kan returnera mer än 75mpg.

Att läsa recensioner av Hyundai i30 kombi – och resten av Hyundai sortiment – besök Carbuyer Hyundai recensioner sida.