Vauxhall Insignia Sports Tourer ecoFLEX Exclusiv

0
24

Vauxhall Insignia Sports Tourer

Scherpe styling, eco-referenties en een goedkopere prijs aanwezig zijn stijve uitdaging voor de Superb.

Groen is het nieuwe zwart in auto mode, en zelfs familie landgoederen zijn niet immuun. De nieuwste toevoeging aan Vauxhall ‘ s ecoFLEX-familie is de Insignia Sports Tourer, die is voorzien van de aero-tweaks, hoge gearing en een lage rolweerstand banden te stimuleren economie.

Je zal moeilijk worden ingedrukt te onderscheiden van een standaard model. Naast een vernieuwde grille, discreet badging en subtiele wind kanalen op de achterruit, er is weinig verschil. Dat is een goede zaak, want de Insignia is een slim stukje design, met een langzaam aflopende daklijn aan de achterzijde.

Als met de Skoda, Vauxhall maakt gebruik van chrome details en roof rails te goed effect, en de smalle zijruiten en onze auto ‘ s optioneel £435 legeringen bedoel het is een slanke, wenselijke keuze. Maar de enorme overhang aan achterzijde maakt het er erg lang, dus het is niet zo evenwichtig als de Superb.

Binnen het dashboard lay-out is moderner dan de Skoda ‘ s, maar het worstelt om indruk te maken op een aantal belangrijke gebieden. De instrumenten zijn kieskeurig en moeilijk om te lezen, de schakelaars op de middenconsole trekt lelijke vingerafdrukken en de gearlever is gepositioneerd te ver terug voor onze wens.

Wij hebben geen klachten, hoewel, over de grootte van de boot, het is zowel breder en langer dan de Skoda met de achterbank op zijn plaats. Echter, de daklijn betekent dat noch de laadruimte noch de opening is zo groot als de Skoda ‘ s. Praktische raakt ook een ondiep valse vloer, een boot net en een flatscreen laden lip. De 2,0-liter dieselmotor, ondertussen, is relatief verfijnd, terwijl de 350Nm koppel afbeelding overeenkomt met die van de Skoda.

De extra lange gearing biedt indrukwekkende economie op de snelweg – op 70mph de motor draaien op alleen 1.650 t / min – maar het vereist vaak
een verdere downchange dan je zou verwachten behoorlijke vooruitgang. En ongeacht de versnelling is geselecteerd, worstelde overeenkomen met de Skoda op de testbaan en bleek frustrerend rond de stad.

Op de open weg, de Insignia is wendbaar en scherp, maar het heeft niet dezelfde mate van feedback als zijn rivaal, met lichte besturing en meer body roll. Oneffenheden op het oppervlak worden ook overgedragen via de schorsing, zelfs bij snelheden. Met een prijs die ondersnijdingen de tsjechische model door een € 1,225, de Insignia ziet er
goede prijs, maar nemen apparatuur rekening en de balans schommels in het voordeel van de Superb.

De Skoda komt met lederen zetels als standaard, maar deze kost € 1,280 op de Vauxhall. De Insignia ontbreekt ook electrische ramen achter in de auto. Echter, als soort op de planeet is uw primaire zorg, de Insignia ‘ s zuiniger en minder vervuilende ontwerp is de beste keuze .

Gelieerd aan de indrukwekkende uitvoering vermogen en smart styling, de Vauxhall heeft tal van beroep.Maar de glitter en glans tegen de superb Skoda?

In detail
* Prijs: € 23,565
* Motor: 2.0-liter 4cyl, 158bhp
* 0-60 mph: 10.1 seconden
* Economie: 37.8 mpg
* Geclaimd CO2: 139g/km
* Max belasting ruimte: 1,530 liter

Details

WAAROM: De Insignia is onze regerende estate auto van het jaar, en de ecoFLEX-model maakt gebruik van speciale tandwielen en aerodynamische tweaks om de efficiëntie te verbeteren.