Waarom is Kia het Begraven van het Feit dat de Niro is een Hybride?

0
30

Check out de marketing campagne voor de nieuwe Kia Niro crossover en de term ‘hybride’ is opvallend afwezig.

“We noemen dit de Kia Niro,” als een nieuwe TV-spot gaat, “maar dat is alleen omdat ‘de doorbraak, spel-veranderende crossover die krijgt meer dan 40 mijl per gallon gecombineerd en is echt leuk om te rijden’, zou gewoon niet passen op de rug.”

En ze zijn allemaal zo. Het is een onconventionele — en, eerlijk gezegd, nogal vreemd — aanpak op de markt van het merk eerste standalone hybride voertuig als alles maar. Dus waarom openlijk negeren van wat misschien wel de crossover van de grootste verkoop-functie? Immers, de Niro werd onlangs uitgeroepen tot een van de Guinness World Record houder voor het laagste brandstofverbruik met een hybride voertuig — een direct gevolg van de combinatie gas-elektrische aandrijflijn.

ZIE OOK: Kia ‘ s Eerste Speciale Hybride Heeft een wereldrecord

“We konden gaan op die pad,” Steve Carter, Kia ‘ s marketing director in Canada, zei de bevordering van de Niro als een hybride, “maar we hebben er voor gekozen om te gaan in een andere richting. Als je kijkt naar waar de klant belangen gaat, ze zijn zeker het verplaatsen van de auto segmenten en in de crossover-segmenten, en in het bijzonder compact en subcompacts.”

Maar wat heeft dat te maken met een verblijf mama op de Niro zijn zachtst elektrische aandrijflijn? Het is niet zo dat de automaker is bang agent om de elektronen zich door de crossover — “we zijn niet bang om te zeggen het is een hybride,” Carter zei, of gewoon passeren de indrukwekkende brandstofverbruik uit als zwarte magie. Integendeel, het heeft alles te maken met het vermijden van de negatieve connotaties verbonden met hybriden in een markt die nog steeds vies.

Permanent achterblijvende verkopen zou suggereren dat de gemiddelde koper nog steeds niet lijken te vertrouwen op de idee van de elektrificatie van auto ‘ s, maar mild. En dit ondanks de kruisingen bestaan in hun huidige vorm al twee decennia. Niet het helpen van zaken zijn huidige gas prijzen, die blijven laag genoeg te houden om het brandstofverbruik laag op het boodschappenlijstje voor de meeste kopers.

ZIE OOK: 2017 Kia Niro Review

“We denken dat we het niet hebben om te spelen tot de hybride kenmerken, want als je kijkt naar het brandstofverbruik voor een (cross-over) de koper is niet Nummer 1 op de lijst,” Carter zei. “Mensen zijn op zoek naar waarde voor je geld, betrouwbaarheid en betrouwbaarheid, styling, en de capaciteit van de opslag — en dan is er de brandstof van de economie.”

Als het gaat om de eerste vier factoren — waarde, betrouwbaarheid, styling en ruimte — Kia lijkt te hebben bedacht. De Niro is geprijsd strategisch, komende in van slechts $22,890 ($24,995 in Canada) te onderbieden de Toyota Prius sedan met een flinke marge. Het biedt ook de grotere afmetingen van een crossover, en is genaaid in een aantrekkelijk pakket. En hoewel het nog te vroeg om te oordelen de Niro ‘ s betrouwbaarheid, de kans op slagen van de test zijn hoger dan ooit tevoren na Kia overgoten J. D. Macht van de Initiële Kwaliteit van de Studie minder dan een jaar geleden. Oh, en het is gewoon zo gebeurt het bereiken van een gecombineerd verbruik van zo ‘ n 50 mijl per gallon (4,7 L/100 km).

“Als u op zoek bent naar een (Toyota) Prius u op zoek bent naar grote brandstofverbruik en een milieuvriendelijk voertuig,” Carter zei. “Voor ons is, we denken dat we kunnen leveren op (dat), maar u kunt alle andere dingen die u zoekt als u op zoek bent naar een klassiek crossover.”

ZIE OOK: 2017 Toyota Prius Prime Review

Kia Canada ‘ s corporate communications manager, John Adzija, echode dat sentiment, en zei dat de Niro moet een beroep op een breed scala van klanten, met de indrukwekkende brandstofverbruik optreedt als de kers op de taart.

“De hybride is een bonus”, zei hij. “Het is niet iets waar we bang, maar we zijn niet gericht op it. Het is leuk, het is veelzijdig en, door de manier, het wordt geweldig brandstofverbruik en het gebeurt te zijn een hybride.”