2017 Ducati Hypermotard 939 SP Review

0
60

Foto ‘ s door: Evans Brasfield

2017 Ducati Hypermotard 939 SP– Editor Score: 87.5%

Motor 18.5/20
Opschorting/Behandeling 14.0/15
Versnellingsbak/Koppeling 9.0/10
Remmen 10.0/10
Instrumenten/Controles 4.0/5
Ergonomie/Comfort 8.0/10
Uiterlijk/Kwaliteit 9.0/10
Wenselijkheid 8.0/10
Waarde 7.0/10
Algemene Score 87.5/100

Als je in de markt voor een nieuwe, 100 pk, street-legal dirtbike, Ducati‘s Hypermotard 939 en Hypermotard 939 SP zijn vrij veel het enige spel in de stad (ten minste, tot de bijgewerkte Aprilia Dorsoduro 900 komt). Opgewaardeerd voor 2016 met de 937cc Testastretta 11° L-Twin, in vergelijking met vorig jaar 821cc model, de Hypermotard krijgt een klein beetje meer, volstrekt onnodig, intensiteit. Als, als als, het uitgaande model was niet leuk genoeg.

Het was een paar jaar geleden toen we voor het laatst reed de SP versie van Ducati ‘ s Hypermotard, en het was met het bedrijf van MV Agusta‘s Rivale (Mega Motard Shootout: 2014 Ducati Hypermotard SP Vs. MV Agusta Rivale). In dat duel de Rivale nipt versloeg de Hypermotard door de kracht van de Tre Pistoni motor. “Een ervaren rijder kan houden met zijn maatje in het strakke spul als je op de Hyper en hij op de Rivale, maar zodra de MV heeft een kans om te strekken de benen, het is weg,” zei Troy Siahaan in die shootout. Dus, misschien is het een goede zaak Ducati gezegend de Hypermotard met een nieuwere, grotere capaciteit van de motor.

The higher-compression, larger-displacement engine in the 2016 939 Hypermotard SP offers equal performance for the non-SP model. Valve adjustments come once every 18,000 miles, changing the oil filter is something you can do at home.

De hogere compressie, grotere verplaatsing van de motor in 2016, 939 Hypermotard SP biedt gelijke prestaties voor de niet-SP model. Afsluiter aanpassingen na 18.000 km, vervangen van de oliefilter is iets wat je thuis kunt doen.

Zonder een MV Agusta meetlat voor deze review, zitten we sorteren de Hypermotard 939 SP op zijn eigen merites, en die uitzonderlijk zijn voor de renner bereid is zich te committeren aan een motorfiets die slechts één ding doet het goed – veel plezier!

Engagement is ook een zeer geschikte formulering voor de Hyper SP. De nieuwe motor upgrade kost een extra $600 meer dan de 2015 SP model ($15,959 vs $14,995). Dat is niet een erg grote ADVIESPRIJS bump, maar het gaat de Hyper SP dichter bij de $16k, en dat lijkt een hoop geld voor een verheerlijkt dirtbike. Ja, er is een stijging van de prestaties, maar er is ook een gewichtstoename (zie dyno grafiek hieronder).

Sadly, we did not dyno the 821 Hypermotard SP, so no direct comparison can be made. According to Ducati’s claimed figures, though, the 939 SP produces three more horsepower and 6.4 more lb.-ft. of torque. However, the 939 SP weighs a claimed 15 pounds more than the 821 SP. Mathematically, using Ducati’s claimed power and weight figures, the 939 enjoys a 0.4-pound advantage in the weight-per-lb.-ft. of torque ratio, but gains nothing in the horsepower-per-pound ratio.

Het is jammer dat we niet dyno de 821 Hypermotard SP, dus geen directe vergelijking gemaakt kan worden. Volgens Ducati ‘s geclaimde cijfers, hoewel, de 939 SP levert drie meer pk’ s en 6.4 meer lb.-ft. van het koppel. Echter, de 939 SP weegt een beweerde 15 kilo meer dan de 821 SP. Wiskundig gezien, met behulp van Ducati ‘ s beweerde kracht en het gewicht cijfers, de 939 geniet van een 0,4-pond voordeel in de gewicht-per-lb.-ft. koppel verhouding, maar krijgt niets in de pk-per-pond verhouding.

Wat dat $600 koopt u een Hyper SP uitgerust met een Öhlins voorvork in plaats van de Marzocchi-eenheid op de 2014 model. De zithoogte is teruggebracht van 35 cm tot 34,2 cm, die misschien de moeite waard om een paar honderd dollar alleen voor verticaal uitgedaagd mensen die teruggeschrokken afstand van de 2014 Hypermotard vanwege de hoogte betreft. Anders, de twee modellen zijn vrijwel identiek.

De nieuwe Hyper SP heeft een 0,3-inch kortere wielbasis, wat in theorie zou moeten versnellen van het canyon-weg tempo, maar, gezien de voordelen van een meer krachtige motor, in combinatie met de nadelen van de toegenomen gewicht, het is onmogelijk te zeggen wat de echte wereld de voordelen (of handicaps) de 939 SP eigenaar zonder back-to-back vergelijking. Wat we wel weten is de Ducati Hypermotard blijft de fiets van keuze voor de renners op zoek naar niets, maar een goede tijd.

Brembo Monoblock brakes are excellent in both feel and stopping power. Working together with the new Öhlins fork provides superior front-end performance when braking, accelerating, and cornering. The SP is equipped with forged wheels, the non-SP model is not.

Brembo Monoblock remmen zijn uitstekend in beiden het gevoel en het stoppen van de stroom. Samen met de nieuwe Öhlins voorvork zorgt voor een superieure front-end prestaties bij het remmen, accelereren en in bochten. De SP is uitgerust met gesmede wielen, de niet-SP-model niet.

Voor de gemeenschappelijke streetbike rider de lange reis schorsing (7.3 cm/front, 6.9 cm/achter) van de Hypermotard is gaan voelen vreemd op het eerste. Na slechts een paar mijl, wordt het duidelijk dat de wheelie landingen (wat vaak gebeurt) worden verzacht, en een aspect dat ik echt genieten, een extra bedrag veerweg is nog steeds beschikbaar zijn bij het invoeren van een corner hard op de remmen. Gebeuren via een onverwachte kuil in de weg en er is altijd genoeg veerweg te absorberen een weg bezwaring, terwijl street-specifieke sportbikes en hun soortgenoten hebben gebruikt het grootste deel van hun reis met niets meer te geven, maar een harde bottoming-out bij het struikelen over een dergelijk gevaar.

Ook onbekend voor de gemiddelde street rider zal de Hyper ‘ s zit, dat is erg rechtop en vuil-staat, met een zeer smalle zitting en de zitting/tank moment, maar nog steeds comfortabel. Samen met het brede stuur in de Hypermotard is leuk om eens rond in de stad of op het land, mogelijk zelfs tot een onverharde weg of van een trap af. Vergeleken met de Rivale, de oude Hypermotard tentoongesteld meer lethargie wanneer hij kwam te snel overstappen, maar door zelf de Hypermotard krijgt van de ene hoek naar de volgende in wat lijkt hyper mode.

I ride the Hypermotard like I do any street/sport bike. Feel free to go all foot out if you prefer. The Hyper’s happy to oblige either style.

Ik rijd de Hypermotard zoals ik elke straat/sport fiets. Voel je vrij om de hele voet uit als u de voorkeur geeft. De Hyper is blij te verplichten hetzij stijl.

Zoals de meeste van Ducati ‘ s high-end producten, de Hypermotard is uitgerust met een scala van verstelbare elektronica. Er zijn drie rijden modi: Nat, Sport, Race. Elk van deze preset voor ABS, TC en motorvermogen, maar ook kunt u ze aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren. Als het gaat om de Hypermotard de prestaties van de motor vergis u niet, het ras gefokt. Paardrijden op iets minder dan 100% is verwant aan het maken van een volbloed dans dressuur – het zal doen, maar het is dom.

Motorvermogen kan worden gekozen tussen een Laag, Gemiddeld, Hoog. Tijdens het rijden agressief of High of Medium is leuk omdat de module van hoeken is woest. Beide bieden progressieve levering van de motor volle kracht, met Medium komt op in de meer milde wijze. Rond de stad, of als lane splitting door zwaar verkeer LA vond ik deze twee instellingen om een beetje abrupt bij gladheid is het meest gerechtvaardigd. De Lage instelling terugbelt pk ‘ s naar een gevorderd 75 pk, en verder zorgt voor de levering. Ik vond mezelf te schakelen naar deze stand in de twee scenario ‘ s hierboven, of wanneer ik moe was.

111616-2017-Ducati-Hypermotard-3185

2017 Ducati Hypermotard SP 939
+ Psychedelica

  • Leuk, net als de motor moet worden
  • Lagere zithoogte
  • Öhlins voorvork
– Zucht

  • Er zijn veel meer veelzijdige fietsen die u kunt kopen voor $16k –
  • Kreeg zwaarder
  • Geen echte prestatie winst

Als de Hypermotard 939 SP krijgt van uw hart doet bonzen, maar de $16k prijs is moeilijk te slikken, het standaard model Hyper, op $12,695, bespaart u $3,300, en het is grotendeels dezelfde fiets, alleen de wielen en de ophanging componenten te scheiden. Of, voor een meer veelzijdige Hyper splitst het verschil, de Hyperstrada 939, op $14,295, kan een meer haalbare optie. De strada versie van de Hypers komt uitgerust met een semi-rigide zadeltassen, een touring windscherm, touring stoel, middenbok, grotere spatborden, een motor guard.

Ongeacht welke Hyper model u ook kiest, goede tijden zijn zeker resultaat. Er zijn gewoon niet veel andere motorfietsen en de fun-factor is voor elk van de drie is uit de hitlijsten. En hoewel we niet kunnen zeggen dat de nieuwe 937cc motor is enorm gunstig ten opzichte van vorig jaar 821, een paar pony ‘ s en voet-pond nooit kwaad. Voor meer informatie check out Ducati.com.

Under the seat of the Hypermotard 939 SP you’ll find straps for attaching a bungee net, a cable for locking a helmet to the bike, and a minimalist toolkit.

Onder de stoel van de Hypermotard 939 SP vindt u banden voor het bevestigen van een bungee-net, een kabel voor het vergrendelen van een helm op de fiets, en een minimalistische toolkit.

2017 Ducati Hypermotard 939 SP Specificaties
ADVIESPRIJS $15,595
Pk 101.2 hp @ de 8.700 tpm
Koppel 67.3 lb.-ft. @ 7200 rpm
Motor Vermogen 937cc
Motor Type Testastretta 11°, L-Twin cilinder, 4 ventiel per cilinder, Desmodromic, vloeistof gekoeld, magnesium ventiel heeft betrekking op
Droeg x-Slag 94 x 67,5 mm
Compressie 13.1:1
Brandstof Systeem Magneti Marelli elektronische brandstof injectie systeem
Overdracht 6-speed
Koppeling Slipper en self-servo natte multiplate koppeling mechanisch bediend
Final Drive Ketting
Frame Stalen trellis
Voorvering Öhlins volledig verstelbare 48 mm vork
Achter Vering Volledig instelbare Öhlins monoshock. Aluminium enkelzijdige swingarm
De Remmen Op De Voorwielen Dubbele 320mm semi-zwevende schijven, radiaal gemonteerde Brembo monobloc remklauwen, 4-cilinder 2-pad, radiale pomp met verstelbare hendel, met Bosch ABS standaard
Remmen Achter Enkele 245 mm schijf, 2-zuiger remklauw, ABS Bosch standaard
Voorband 120/70-17
Achter De Band 180/55-17
De Hoogte Van Het Zadel 34.2 cm
Wielbasis 59.0 cm
Rake/Trail De 25,5°/4.1 cm
Rijklaar Gewicht 448 ponden
Brandstof Capaciteit 4.2 gal.
Elektronica Riding Modes, Standen, Ducati Safety Pack (ABS + DTC), RbW. Gesmede Marchesini velgen, taps toelopende aluminium stuur, carbon fiber onderdelen: voorspatbord, cam gordel-covers. Klaar voor anti-diefstal systeem, verwarmde handvatten, sat-nav
Garantie 24 maanden onbeperkt aantal kilometers