2017 Honda CBR650F en CB650F Voorbeeld

0
63

Op het oppervlak, de 2017 Honda CBR650F en zijn naakte broer of zus van de CB650F ziet er niet veel anders dan hun 2016 versies afgezien van hun nieuwe grafische schema ‘ s. Het visuele ontwerp, met inbegrip van hun oh-s0-sexy trapsgewijze header pijpen zijn terug, en de underslung geluiddemper heeft alleen een iets andere vorm. Onder de vertrouwde huid, echter, zijn een paar updates die een verdere verfijning van de Honda ‘ s twee 650 modellen.

Honda verkort de luchtinlaat trechters voor de 649cc inline-Vier, terwijl het toevoegen van een dual-pass interne structuur (in plaats van triple-pas) in de uitlaat aan verbetering van de totale inlaat-en uitlaat-flow-management. Het resultaat is een 4 pk toename in maximale power output tot 89,8 hp 11000 tpm, terwijl het maximum koppel steeg met drie-vierde van een pond-voet naar 47,2 lb-ft. bij 8000 rpm.

Kortere verhoudingen van tweede naar de vijfde versnelling verbetering van de acceleratie met Honda beweert de 2017 modellen kan verslaan van het vorige model in een 60 km / uur (ongeveer 37 km / u) naar de tweede versnelling roll-on door drie fiets lengten van meer dan 400 (437 km).

Honda ook een nieuwe 41mm Showa Dubbele Buiging Klep vork. In onze middengewicht vergelijking tegen de Kawasaki Ninja 650 en Yamaha FZ6R, vonden we de Honda aangeboden de sterkste schorsing instellingen, maar gaf de laagste score in de schorsing categorie. Honda zegt de nieuwe vork verbetert rijcomfort en de afhandeling bij het bieden van meer reizen (maximaal 4,7 inch van 4,3 inch). De achtervering blijft hetzelfde monoshock met zeven-stadium instellen van de voorbelasting.

In onze shootout, merkten we in de CBR650F had de beste remmen. Dat is niet te stoppen Honda van een verdere herziening van de Nissin voor remklauwen, hoewel er geen specifieke details werden aangeboden.

In 2016 modellen al LED achterlichten, maar de 2017s ontvangt LED-koplampen.

111116-2017-honda-cb650f

De CBR650F de kuip lijkt erg op de uitgaande versie, maar voor sommige open gaten in de zijpanelen onder de stoel. De CB650F aan de andere kant heeft een veel kleinere radiator shroud, benadrukken de hoekige vorm van de tank aan terwijl die veel meer van de motor.

Op het moment, Honda heeft niet aangekondigd AMERIKAANSE beschikbaarheid voor beide modellen. De CBR650F aangeboden in de VS. sinds 2014, maar de CB650F was het niet.