2017 Honda CRF450R Eerste Rit Review

0
75

Foto ‘ s door: Scott Rousseau/DirtBikes.com

De 2017 Honda CRF450R is de meest verwachte motocross bike van het jaar, en het blijkt het wachten waard!

We hebben onze kans om te testen 2017 CRF450R op het geweldige Monster Mountain MX Park net buiten Montgomery, Alabama. Na een verblijf van een volledige dag, met inbegrip van meer dan 80 ronden op de nieuwe CRF, kunnen we absoluut bevestigen dat Honda heeft een serieuze kanshebber voor de hoogste eer in de 450cc MX-klasse. Als je rijdt rood of u al over na te denken, nu de tijd om de pony voor een CRF450R.

Het is al een lange tijd wachten, omdat de productie van de CRF450R werd uitgesteld toen een zware aardbeving beschadigde Honda ‘ s productie faciliteiten in Kumamoto afgelopen April. Uiteindelijk, spy foto ‘s van de CRF450R waren gelekt, met een machine aangedreven door een geheel nieuwe versie van Honda’ s Unicam motor in plaats van de DOHC-motor getest door HRC rijder Akira Narita in de All Japan MX-Nationaal Kampioenschap. De foto ‘ s toonde ook een CRF aanbevolen dat een chassis dat de schok veel lager in het chassis en deed ook afstand met de KYB PSF lucht vork. De 2017 model zou een nieuwe 49mm Showa spoel-voorjaar vork, dat was van dezelfde kwaliteit als Honda-fabriek-kit schorsing.

The 2017 Honda CRF450R has been a long time in coming, but its all-new Unicam engine, chassis and new suspension make the big red machine a serious contender in the 450cc motocross class.

De 2017 Honda CRF450R is al een lange tijd op zich wachten, maar de nieuwe Unicam motor, het chassis en de nieuwe vering maken de big red machine een serieuze kanshebber in de 450cc motorcross klasse.

Het eerste wat opvalt bij het aan boord klimmen van de 2017 CRF450R is hoe veel kleiner en lichter voelt dan in 2016 model, en kunnen we de real-time directe vergelijking omdat Honda had een 2016 model aan de hand voor ons om te evalueren in Monster Mountain. Honda zegt dat het gewicht van de 2017 model is identiek aan de 2016, maar krijgen rollen aan boord van de ’17 en het voelt veel lichter dan de vorige versie.

Ondanks het verhogen van de CRF ‘ s airbox en intake-darmkanaal te maken van een downdraft inname lay-out geeft de binnenkomende lucht lading een rechter een schot op de CRF450R de inlaatkleppen, de totale zwaartepunt is vermoedelijk lager op de 2017 dan in 2016. Honda ontwikkelde een nieuwe, lichtere chassis dat beschikt over langere belangrijkste stokken die dikker zijn in de buurt van het balhoofd, maar dunner en meer geleidelijke als ze naar beneden in de richting van het scharnierpunt van de swingarm. Het doel hier was om de daling van de torsiestijfheid voor betere bump absorptie en ruiter feedback. Maar laterale stijfheid is ongewijzigd, en dat is een goede zaak, want de vorige CRF450R werd reeds geroemd om haar uitstekende handling karakter.

The CRF’s new engine packs an arm-jerking, pro-level hit in its most aggressive ECU map setting. Honda’s Engine Mode Select system offers two alternate maps to mute the power as needed.

De CRF ‘ s nieuwe motor packs een arm-schokken, pro-niveau hit in zijn meest agressieve ECU-kaart instellen. Honda Motor Mode Select-systeem biedt twee alternatieve kaarten voor het uitschakelen van de stroom als dat nodig is.

Het volgende wat opvalt is dat de CRF450R kan het moeilijk zijn om te beginnen als je niet weet wat je aan het doen bent, leiden u om te geloven dat de brandstof injectie te leunen bij een laag toerental. Het is een illusie. De CRF450R is pijnlijk makkelijk te starten. De truc is niet om het kickstarter een gezonde boot. Al duurt het is een luie schuiven door de kickstarter boog om de CRF tot leven. Kick het moeilijk, en je schopt het al een lange tijd. Kick het voorzichtig, en u zult op uw manier in één of twee trappen max.

Een paar andere dingen: De CRF450R klinkt alsof het zijn hoger dan andere motoren in zijn klasse; Honda ambtenaren vertellen ons het inactief is ingesteld op 2000 rpm. Het heeft ook een scherper uitlaatgeluid door zijn nieuwe, meer compacte dual-uitlaat het uitlaatsysteem. Honda ingenieurs meer power door het aanbrengen van een uitlaatsysteem met meer geleidelijke bochten dan voorheen, en ze zijn ook uitgerust 78mm kortere dempers te helpen bij het centraliseren van de fiets is de massa.

Eenmaal aan de gang, de CRF geen twijfel laat bestaan over de wensen van de klasse kampioen in de macht van de afdeling. De nieuwe liquid-cooled Unicam motor kan delen dezelfde 96,0 mm boring en 62.1 mm slag als de oude, maar het CRF ‘ s één-punt hogere compressie ratio (nu 13.5:1), nieuwe intake systeem en meer radicale cam — de laatste mogelijk gemaakt door het opnemen van een vinger volgeling die toegestaan Honda-ingenieurs voor het installeren van een hoger-lift-nokkenas — geven de CRF veel meer blaffen en veel meer bijten.

110116-2017-honda-CRF450R-MO-C-Rousseau

Mocht u na het lezen van onze 2016 Honda CRF450R review, zult u er rekening mee dat we hebben genoten van de oude motorvermogen levering, zelfs al was het meer schoonheid dan het beest. Na het rijden van de ’17, garanderen wij dat niet langer het geval.

Wanneer gereden in Mode 3, de meest agressieve kaart van de drie Motor-Modus Selecteer achtereenvolgens instellingen, de nieuwe motor scheurt met extreme kracht, zoveel dat de eerste en tweede versnellingen in de slick-het verschuiven van vijf-versnellingsbak zijn bijna overbodig. In de derde versnelling, de CRF zal de raket uit de hoeken met autoriteit, het leveren van verbazingwekkende grunt laag en het trekken van harde helemaal naar de rev limiter, en je hoeft niet eens echt te glijden haar gevederde gevoel koppeling aan de slag te gaan.

Een deel van deze moeilijker te raken gevoel kan het gevolg zijn van het feit dat het in 2017 CRF450R is uitgerust met een 50 tanden achterste tandwiel, in tegenstelling tot de 48-tands achter te vinden op de 2016-model, maar Honda claimt dat de nieuwe motor maakt ook vijf meer pk ‘ s op zijn hoogtepunt, en we kunnen niet argumenteren met dat, omdat het voelt veel meer macho dan de oude motor bij het doorlopen van de versnellingen. De nieuwe CRF450R motor echt levert pro-niveau van vermogen en koppel.

We sampled the CRF450R at Monster Mountain in Alabama. Test rider Nic Garvin enjoyed flying the CRF450R through the trees at the picturesque venue.

We in de steekproef het CRF450R in Monster Mountain in Alabama. Test ruiter Nic Garvin genoten van het vliegen met de CRF450R door de bomen op de pittoreske locatie.

Gelukkig, dat de arm-schokkende kracht kan worden gedempt door het selecteren van de voorraad kaart. Dierenarts renners en Open-klasse newbs mogelijk nog blijer met Modus 2, dat verandert de brandstof en de ontsteking kaarten geven de CRF een tamer, meer beheersbare stroom levering op gladde oppervlakken. Als dat nog te veel, de Standen 2 en 3 zijn aan te passen via een Honda HRC accessoire tuning software.

Ongeacht in welke modus je in, hoewel, de gasrespons door het CRF ‘ s 46 mm Keihin gasklephuis schoon en fris. Er is weinig twijfel dat het in 2017 CRF450R motor is in de running voor 450cc MX-motor van het jaar onderscheiding.

Minder verrassend is de CRF ‘ s volledig nieuwe chassis. Vorig jaar, Honda maakte een paar kleine tweaks die geholpen hebben om de CRF450R voelen zich sneller dan het was. De 2017 CRF450R chassis, dat is eigenlijk de zesde generatie van het chassis te verschijnen in de vijf generaties van het model, behoudt dezelfde voorspelbare handling met een nog beter draaien manieren, terwijl het eigenlijk het gevoel lichter en compacter dan de vorige versie.

AMA District 37 off-road rijder Nic Garvin was lyrisch over hoe goed de 2017 CRF450R hoeken. Bij Monster Mountain, het nieuwe chassis in het nauw gedreven als gemagnetiseerd op het spoor. Het bezit van een gevederde stuur uitstraling en een uitstekende front-end tractie in vlakke hoeken, de CRF kan maken bliksem-snelle verandering van richting, maar het volgt ook zeer goed. Sommige van de bochten ruts op het spoor waren diep en onbuigzaam, maar de Honda-railed door hen in het slot-auto mode.

110116-2017-honda-CRF450R-MO-F-Rousseau

Een ding dat niet veranderd is, is dat de CRF chassis zal nog schud haar hoofd op hoge snelheid over ruw terrein, maar het goede nieuws is dat het eenvoudig te genezen door het verlagen van de vork 5mm in de kroonplaat. Met dat simpele verandering, de headshake was gegaan, waardoor de front-end veel meer controle over het remmen stoten zonder in te boeten op de fiets de “turn-over – een-dubbeltje” voelen.

Garvin opgemerkt hoe vergevingsgezind het chassis is in het geval dat de front-end glijdt lijn of de achterkant fishtails door zijn zware gas hand. De ’17 is het heel eenvoudig om terug in lijn, toenemende rider vertrouwen in een grote weg. Het is verrassend als je bedenkt dat het in 2017 model is voorzien van een kortere zij stijver swingarm, die helpt bij het knippen van de wielbasis door de helft van een duim, naar beneden 53,3 cm.

Honda’s all-new chassis can still be nervous in a straight line if not set up properly. We elected to lower the fork legs 5mm in the triple clamps, which improved its high-speed stability to our satisfaction.

Honda ‘ s nieuwe chassis kan nog steeds zenuwachtig in een rechte lijn als niet correct ingesteld. Wij gekozen voor het verlagen van de voorvork, 5mm in de triple klemmen, die de verbeterde high-speed stabiliteit naar onze tevredenheid.

Een deel van die smalle profiel is te wijten aan de CRF450R nieuwe radiatoren, die zijn slanker (maar dan langer), zodat nieuwe radiator want dat plooi in veel strakker dan voorheen, waardoor onze grootste bitch over het vorige model. Halleluja! Niet meer snagged laarzen of knie bewakers bij het rijden van bochten!

Om ervoor te zorgen de smallere radiatoren kunnen trek-in voldoende lucht, de CRF450R beschikt ook over een smaller voorspatbord en een kentekenplaat met minder frontaal oppervlak, waardoor de lucht te streamen tussen de onderste randen van de plaat en de vork om te helpen houden het koel. De CRF450R olie-jet-systeem is ook herzien voor een betere koeling. Het nieuwe systeem is voorzien van vier gaten in plaats van twee te helpen het koelen van de zuiger, en een nieuw dual-stage opruimen van de pomp is gemonteerd op de pomp verminderen verliezen voor een grotere efficiëntie, volgens Honda. Dat helpt de CRF450R te voeren koele ondanks de uitvoering over 260cc minder olie-volume.

Oh ja, en over die nieuwe 49mm Showa spoel-voorjaar vorken: We love ’em. In feite, de 2017 CRF450R de vering pakket is eerste klas. In voorraad-formulier, onze vork was een beetje aan de zachte kant, maar verhoogden we de compressie demping te houden van de vork van de afwikkeling te ver in de slag. Terug in de tijd, we zetten de Showa meeliften schok met 108mm van sag en uitgaande twee klikken van de high-speed compressie demping circuit om het meer in overeenstemming te brengen over een oneffen ondergrond. Als de track is nu nog ruiger, we hebben twee klikken een van de high-speed compressie.

It may not look like it, but the CRF450R’s new 49mm Showa coil-spring fork and piggyback reservoir shock resist bottoming quite well. The suspension is easy to dial-in, and it delivers a good combination of a plush feel and bump control.

Het ziet er misschien niet leuk, maar de CRF450R nieuwe 49mm Showa spoel-voorjaar vork en piggyback reservoir schokken weerstaan dieptepunt heel goed. De schorsing is gemakkelijk te dial-in, en het levert een goede combinatie van een luxe gevoel en stoten controle.

De vering aan beide uiteinden is uiterst pluche zonder het gevoel te papperig of ongecontroleerd. Garvin aangevallen elke sprong over het spoor en genoten van hameren door het zand whoop sectie in het volste vertrouwen dat de vork, shock zou leveren een vlotte rit zonder trappen of een dieptepunt.

Als er een gebied dat we graag verbeterd zien, het is in het remmen van de afdeling. De CRF450R de 260mm voor-en 240mm achter disc — beide van hen ingeklemd door de Nissin remklauwen — leveren fatsoenlijke stoppen gemengd met een mooi gevoel, maar we willen graag een beetje meer vermogen dan de standaard setup te bieden heeft. De 2017 kan dit een uitstekende kandidaat voor een meer agressieve pads en/of een oversized front rotor tot verhoging van de whoa macht.

110116-2017-honda-CRF450R-MO-H-Rousseau

Andere handige nieuwe gegevens voor de CRF450R zijn voorzien van een titanium fuel tank te scheren gewicht van het totale pakket en compenseren voor de hogere inname van het darmkanaal. Het ups de cool factor, maar de keerzijde is een 0.1-liter reductie in brandstof capaciteit. Voor 2017, het CRF450R krijgt ook de Dunlop ‘ s keuze Geomax MX3S banden voor en achter. Als je het kan vinden banden met meer grip en een beter gevoel over een voorraad motorfiets, laat het ons weten.

De CRF wordt ook “film-invoegen” (een is.k.een. in-mold) afbeeldingen om de fiets op zoek fris voor een langere tijd. De nieuwe CRF integreert ook de kill-switch in de Motor Modus selectie knop op de linkerkant van het stuur.

The CRF450R corners like demon. Front-end feedback and traction are excellent, and the feathery-feeling chassis tracks well through ruts and also in flat sweepers.

De CRF450R hoeken zoals demon. Front-end feedback en tractie zijn uitstekend, en de gevederde-gevoel chassis nummers goed door geulen en ook in vlakke veegmachines.

Hoewel onze tijd op de nieuwe CRF was slechts één dag, we konden het niet helpen, maar onder de indruk zijn van de prestaties van de 2017 Honda CRF450R. Zijn hernieuwde kracht, briljante chassis en probleemloze spoel de lente-vork zijn van harte welkom veranderingen die manier voor de 2016-model, en het zal zeker in de running voor de hoogste eer in de 450cc motorcross klasse dit jaar. Het was zeker het wachten waard.

2017 Honda CRF450R Specificaties
Motor Type 449.7 cc vloeistof gekoelde één-cilinder viertakt
Boring en Slag 96,0 mm x 62.1 mm
Compressie Verhouding 13.5:1
Kleppentrein Unicam, vier-klep; 36mm inname, titanium; 31mm uitlaat, staal
Inductie Dual-Timing PGM-FI, 46 mm gasklephuis
Ontsteking Full transistor met elektronische vervroeging
Overdracht Close-ratio vijf-snelheid
Final Drive #520 ketting; 13T/50T
Voorvering 49mm omgekeerde Showa Schroefset Voorjaar Vork, rebound en compressie demping verstelbaar; 12.0 cm van de reis.
Achter Vering Pro-Link, Showa één schok met verstelbare veervoorspanning, uitgaande demping verstelbaar en in compressie aanpassing gescheiden in low-speed en high-speed; 12.4 inch reizen.
De Remmen Op De Voorwielen Enkele 260 mm wave-stijl schijf met Nissin twin-zuiger remklauw
Remmen Achter Enkele 240 mm wave-stijl schijf met Nissin single-zuiger remklauw
Voorste Banden Dunlop GEOMAX MX3S 80/100-21
Banden Dunlop GEOMAX MX3S 120/80-19
Wielbasis 58.3 cm
Rake (Caster hoek) 27° 22′
Trail 116mm (4.6 inch)
De Hoogte Van Het Zadel 37.8 inch
Bodemvrijheid 13.0 cm
Brandstof Capaciteit 1.6 liter
Beweerde Rijklaar Gewicht* 243.0 ponden vol brandstof
Kleur Rood
ADVIESPRIJS $8,899