2017 Kawasaki Z650 Eerste Rit Review

0
81

Foto ‘ s door: Kevin Vleugel

2017 Kawasaki Z650– Editor Score: 85.0%

Motor 18.0/20
Opschorting/Behandeling 12.0/15
Versnellingsbak/Koppeling 8.0/10
Remmen 7.5/10
Instrumenten/Controles 4.0/5
Ergonomie/Comfort 8.0/10
Uiterlijk/Kwaliteit 9.0/10
Wenselijkheid 8.5/10
Waarde 10.0/10
Algemene Score 85/100

Hier is een aantal te overwegen: 382. Kawasaki zegt dat is het percentage dat de naakte motorfiets markt is toegenomen sinds 2011. Ter vergelijking, de sportbike markt bleef relatief stabiel gedurende dezelfde periode. Met dat soort van populariteit in een bepaald segment, is het geen wonder motorfiets fabrikanten zoals Kawasaki proberen te grijpen een stuk van die taart.

2017 Kawasaki Z650 Voorbeeld

Marktonderzoek zou lijken om een back-up van deze claim, ook; in Kawasaki enquêtes, 70% van de eigenaars die gekocht van een Z naked bike zeiden dat ze alleen cross-gewinkeld andere naked bikes, geen aandacht voor sportbikes. Het omgekeerde geldt voor Ninja sportbike eigenaren onderzocht; 70% zei dat ze niet alle aandacht besteden aan naked bikes in hun zoektocht.

2017 Kawasaki Z900, Z650, en Versys-X 300 Video

In the market for an inexpensive naked bike that’s also comfortable and stylish? Kawasaki’s Z650 ticks all those boxes.

In de markt voor een goedkope naked bike die ook comfortabel en stijlvol? Kawasaki Z650 teken al die dozen.

Dus wat doe je als je Kawasaki en je hebt een perfect Ninja 650 in je opstelling, maar bijna niemand winkelen in de fel groeiende segment naked bike is op zoek naar? Simpel: je sloot de stroomlijn, restyle van de koplamp, geef het wat stuur en geef het een nieuwe naam. Hallo te zeggen tegen de Z650.

Als je het krijgen van gevoel van déjà vu, je bent niet alleen. Kawasaki verkocht een naakte versie van de Ninja 650 voor, genaamd de ER-6n, die werd stopgezet in het Amerika van na-model van het jaar 2010. Kawi was zijn tijd ver vooruit dan, maar het lijkt alsof de trends hebben verlegd in de richting van Team Green manier bijna een decennium later. De Z650 keurt de middelste broer ruimte boven de Z125 Pro en onder de nieuw aangekondigde Z900 in Kawasaki ‘ s vernieuwde 2017 Z-lijn (tenminste in de VS), wat betekent dat de Z800 zal stopzetting van de productie wereldwijd voor 2017. Ondertussen, de Z1000 werd als te duur en het is Sugomi styling te Sugomi voor de AMERIKAANSE smaak, wat betekent dat het niet naar Amerika gebracht voor 2017, maar zal nog steeds worden aangeboden in andere markten.

Als u op zoek bent naar kijkt, ziet u dat er een grote kloof tussen de Z125 Pro en de Z650. Een gat perfect geschikt voor een uitgeklede Ninja 300, genoemd, misschien, een Z300? Kawasaki verkopers zijn niet typerend voor het bespreken van de toekomstige modellen, alleen om te zeggen dat het toezicht op zowel de wereldwijde als binnenlandse motorfiets trends en zal reageren.

If you live in the U.S., then say goodbye to the Z1000 (and Z800) starting next year.

Als u in de VS woont, dan is afscheid nemen van de Z1000 (en Z800) vanaf volgend jaar.

Een Andere Middengewicht Naakt

Als voor de Z650, het speelt in een arena beschouwen we een van onze favorieten op MO: de middengewicht naakt klasse, met spelers als de terugkerende Suzuki SV650 en Yamaha FZ-07 (en zelfs de KTM 690 Duke, het trio van, die hebben we vergeleken met hier). Op $6,999 en $7,199, respectievelijk (de laatste het zien van een $200 prijs hobbel van vorig jaar) de Suzuki en Yamaha te leveren die eenvoudig, goedkoop plezier op twee wielen, en het is geen toeval dat de nieuwe Z650 aandelen een soortgelijke formule met exact dezelfde $6,999 prijskaartje als de Suzuki. ABS voegt een extra $400.

De Z ‘ s 649cc parallel-Twin motor die het deelt met de Ninja 650 is de eenheid die we hebben gezien van Kawasaki in het verleden, met enkele opvallende uitzonderingen. De onderkant blijft hetzelfde, maar zijn er veranderingen aan de inname haven shape, herziene nokkenassen en airbox, en kleinere gashandel (van 38mm op de vorige Ninja 650 tot 36mm) te helpen geven meer low – en mid-range power. Met name tussen 3000-6000 rpm. Cosmetisch, de Z650 ‘ s Tweeling krijgt verschillende behuizingen en kappen voor toegevoegde stijl punten overweegt het is blootgesteld aan het blote Z.

Het is gemaakt van 65 paarden en 43 lb-ft. de laatste keer was dat we één op de dyno. Dat is meer dan genoeg in de echte wereld van de macht, maar over 5 pk minder dan de SV en Yamaha. We verwachten dat de nieuwe Z om concurrentieel te zijn met een gezonde koppel curve eenmaal geplaatst op de dyno. De Z verlost zelf op grond van een beweerde gewicht van 406 kg (410 lb met ABS) – 20 kg minder dan zijn volledig gestroomlijnd (ABS uitgerust) Ninja broer of zus, 24 kg minder dan de SV650, en een maar liefst 36 kilo lichter dan de ER-6n! Het is niet zo slank als de Yamaha FZ-07, echter, tegen 397 kg.

Trellis frames are all the rage, and despite how minimal the one seen on the Z650 is, its green finish attracts attention.

Trellis frames zijn alle woede, en ondanks hoe minimaal de één gezien op de Z650 is, zijn groene afwerking trekt de aandacht.

In plaats van de nadruk te veel op de motor, die is al een beproefde motoren voor Team Groen, Kawasaki aandacht besteed aan de styling van de Z650 om te helpen ervoor zorgen dat het duidelijk genoeg uit haar volledig gestroomlijnd broer of zus. Kawi ‘ s Sugomi design taal was redelijk afgezwakt in vergelijking met de polariserende Z1000, maar nog steeds resulteert in een cijfer dat mager, gespierd, en heel veel blootgesteld. Kawasaki noem het liever “Geraffineerde Raw,” en u kunt het zien in de uitstulpingen in de tank vorm en de hoekige styling van de koplamp.

Het middelpunt van het ontwerp, echter, is ongetwijfeld de nieuwe stalen trellis frame vervangt de twin-spar frame van weleer en bijdraagt aan de fiets is licht van gewicht. Als je scheel gewoon rechts, de stalen trellis kan zelfs lijken op de één gezien op Kawi ‘ s supercharged monster, de Ninja H2 vlaggenschip. Het minimalistische design maakt gebruik van de motor als een gestreste lid, en als u klaar bent in dit groene colorway (alleen te vinden op de witte Z650) het ziet er vrij opvallend, althans in mijn ogen. Kawasaki ‘ s in de hoop het ziet er goed uit voor u, ook. Zo niet, is er ook een zwarte versie, maar het frame is zilver.

For those who don’t prefer the flashy Pearl Flat Stardust White/Metallic Spark Black colorway, there’s this Metallic Flat Spark Black/Metallic Spark Black option instead.

Voor degenen die niet de voorkeur van de flitsende Pearl Flatscreen Stardust White/Metallic Spark Black colorway, er is deze Metallic Flatscreen Spark Black/Metallic Spark Black optie voor in de plaats.

Voor een $6,999 motorfiets, zou je verwachten dat bepaalde gebieden, zoals de achterbrug om een zacht, vak-sectie eenheid om geld te besparen. Niet zo met de Z650. Hoewel het waar is dat de Z niet veel kosten, Kawi reps zorgde ervoor dat stress bij ons aandacht voor detail was niet verloren. Een voorbeeld hiervan is te zien in de gestileerde, de achterbrug. Terwijl nog steeds gemaakt van goedkoop staal, lijkt het meer dan slechts een bijzaak. Het instrumentenpaneel is een ander voorbeeld, met zijn informatief mix van analoge en digitale displays het overbrengen van alle informatie die u nodig hebt om te weten, zoals wat voor gear je bent en hoeveel brandstof je hebt. Andere leuke extra ‘ s zijn voorzien van instelbare rem en koppeling hendels, een geweven zitting, bungee haken geïntegreerd in de passagier voetsteun beugel, en zelfs een rem licht in de vorm van de letter “Z”

Dan weer, een lage prijs motorfiets te goedkope ergens, en meestal is het door middel van het gebruik van de algemene schorsing en de onderdelen van het remsysteem. De Z650 is niet anders. Eenvoudige, niet-instelbare 41 mm KYB vorken zijn geleend van de Ninja 650, – en de preload-verstelbare schok is, maar het is nu gedekt door een koppeling en niet direct met bouten aan de achterbrug. Het stoppen van de Z 300mm bloemvormige schijven en twee-pot beugels aan de voorkant, een enkele 220 mm schijf achter in de auto, ook overdrachten van de Ninja 650, maar nu gevolgd door een Bosch-M-9,1 M ABS-unit.

The Z650 may be inexpensive, but it’s not cheap. Take the seat, for example. The textured cover helps the bike look far classier than its price would indicate. As for the seat itself, it’s narrow junction at the front makes reaching the ground a breeze. There’s also plenty of room to move about, especially in the broad rear section.

De Z650 kan goedkoop zijn, maar het is niet goedkoop. Neem de zetel, bijvoorbeeld. De getextureerde deksel helpt de fietsen zien er veel meer klasse dan de prijs zou geven. Als de stoel zelf, het smalle splitsing aan de voorzijde maakt het bereiken van de grond in een handomdraai. Er is ook genoeg ruimte om te bewegen, vooral in de brede achterste gedeelte.

Som Van De Delen

Om de Z650 door middel van haar schreden, Kawasaki uitgenodigd media op de heuvels van Malibu, Californië. Een favoriete magazine testers in de SoCal op basis van motojournalism industrie, de landinstelling wordt ook benadrukt dat het Z650 functies met haar brede mix van kronkels, bochten en rechte stukken. Om het meeste goed-afgeronde indruk van de fiets, de route opgenomen uitstapjes door de stad, een blast op en neer langs de Pacific Coast Highway, evenals een reis door een deel van het gebied is twistiest wegen.

Een paar Eerste indrukken stond op het moment dat we begonnen te rijden: ten Eerste, de Z650 voelt licht en klein, vergelijkbaar met de indruk die ik krijg op de FZ-07. Ten tweede, het is 30.9-inch hoogte van het zadel en smalle zitting/tank kruising maakt het eenvoudig om een flatscreen-voet, zelfs voor kortere rijders. Zodra voeten van de grond en op de pennen, de ruiter driehoek zich vergist in de richting van de sportieve, maar niet overdreven dus.

Light makes right, and at 406 lbs (claimed, 410 with ABS), the Z650 is tons of fun to toss around.

Licht maakt recht, en op 406 pond (beweerde, 410 met ABS), de Z650 is leuk om te gooien rond.

Als voor de 649cc Twin, ik geef toe het klinkt saai stationair of als u gewoon cruisen langs als we waren op de Coast Highway. Na 5000 rpm, echter, de Z komt tot leven met een intake grommen dat is luid, fel en klinkt ronduit betekenen. Het is niet allemaal schors, ofwel; de Z ‘ s midrange bijten trekt sterk (ongetwijfeld geholpen door de verlaging van het gewicht van de motor en updates), zodat je een beetje lui met het schakelen, als u wilt. Het is moeilijk te zeggen als het kon winnen in een drag race met de SV650 en FZ-07, maar dan zou het zijn eigen.

Kosten in de hoeken en de remmen zijn verrassend goed gesorteerd voor deze budget-items. Remkracht is indrukwekkend, met goed gevoel op de hendel. Ze kunnen worden communicatiever, maar het is vergeven gezien de prijs. Voeg de $400 ABS optie dat onze fietsen waren voorzien van en het denken is gezet op zijn gemak een beetje in de wetenschap dat u kunt royaal remmen zonder vrees van achter de tralies. Van daar, de combinatie van de Z is licht van gewicht en de hefboom die door de staven betekenen dat de 650 is meer dan graag om van richting te veranderen. Voor mijn 150-lb frame, de jarretels aan beide uiteinden een comfortabele rit voor de normale kruissnelheid, terwijl het toch meer dan genoeg zelfbeheersing om te onderhandelen over de bochtige latigo aan een westernzadel Canyon Road.

Paradise, wouldn’t you say?

Het paradijs, zou je niet zeggen?

Too Close To Call

Zo ver als middengewicht twin-cilinder naked bikes zijn betrokken, we hebben al gekozen voor de Yamaha FZ-07 over de Suzuki SV650 in een voorafgaande vergelijking, maar het is moeilijk om te zeggen of de Kawasaki het beste kon de Yamaha rijden ze zonder back-to-back. Echter, wat ik wel kan zeggen is hoeveel te meer bewondering heb ik voor de Z650 vergeleken met de ER-6n of zelfs de vorige generatie Ninja 650. De engine-updates zijn subtiel, maar duidelijk beter, en dankzij zijn grote plan van het dieet van de Z650 voelt meer lenig, wendbaar en responsief.

Kawasaki’s Z650 is good. Real good. And now it has the looks to go along with it.

Kawasaki Z650 is goed. Echt goed. En nu heeft de looks om mee te gaan met het.

En voor één keer, de motor draagt dat 649cc Twin is eigenlijk aantrekkelijk. Voorbij de manege indrukken, als ik heb gereden de Ninja 650 of ER-6n in het verleden heb ik verdoezeld de styling en in plaats daarvan gericht op de prestaties. Met de Z650, de fiets ten slotte heeft de styling af te stemmen op die prestaties. En bij $6,999 om te beginnen, het is bijna onmogelijk om mis gaan.

2017 Kawasaki Z650
+ Psychedelica

  • Mooie styling…
  • En aantrekkelijke prestaties…
  • Tegen een aantrekkelijke prijs.
– Zucht

  • Schorsing is een beetje basic…
  • Zo zijn de remmen…
  • En dat is het zowat.
2017 Kawasaki Z650 Specificaties
Motor Type Vloeistofgekoeld, 4-takt Parallel Twin
Verplaatsing 649cc
Boring en Slag 83.0 x 60.0 mm
Compressie verhouding 10.8:1
Valve systeem DOHC
Brandstof systeem DFI met 36mm Keihin gashandel
Ontsteking TCBI met elektronische vervroeging
Beginnen Elektrische
Smering Geforceerde smering, semi-dry-sump
Maximaal vermogen 67.3 pk bij 8.000 tpm (beweerde)
Maximaal koppel 48.5 lb-ft op 6500 rpm (beweerde)
Overdracht 6-bak, terug shift
Final drive Ketting
Koppeling Natte multi-cd, handleiding
Frame Trellis, hoge treksterkte staal
Voorvering φ41 mm telescopische vork
Front wheel travel 4.9 in.
Achter vering Horizontale Back-link met instelbare veervoorspanning
Achterwiel reizen 5.1.
Voorband 120/70 ZR17 Dunlop
Achter de band 160/60 AR17 Dunlop Sportmax D214
De remmen op de voorwielen Dubbele, semi-zwevende φ300mm petal schijven met dubbele zuiger remklauw
Remmen achter Enkele φ220 mm petal disc met een enkele zuiger remklauw
Caster (rake) 24.0 º
Trail 3.9 in.
Stuurhoek links/rechts) 35 ° / 35 °
Totale lengte 81.3 cm
Totale breedte 30.5 cm
Totale hoogte 42.5 cm
Wielbasis 55.5 cm
Bodemvrijheid 5.1 cm
De hoogte van het zadel 30.9 cm
Het beteugelen van de massa 412 pond (beweerde)
Brandstof capaciteit 4.0 liter