2017 Kymco K-Pipe 125 Review

0
95

2017 Kymco K-Pipe 125Editor Score: 66.75%

Motor 12.0/20
Opschorting/Behandeling 12.0/15
Versnellingsbak/Koppeling 5.0/10
Remmen 6.0/10
Instrumenten/Controles 3.0/5
Ergonomie/Comfort 8.25/10
Uiterlijk/Kwaliteit 6.5/10
Wenselijkheid 6.0/10
Waarde 8.0/10
Algemene Score 66.75/100

In het geval u nog niet gehoord, de 125cc klasse van streetbikes is hot. De Honda Grom begon de nieuwste rage, die werd dit jaar opgevolgd door Kawasaki‘s Z125 Pro, evenals een paar items uit China. Echter, op één van de vermeldingen hebben teenie 12-inch wielen maken het fietsen net iets minder dan volwassen.

2014 Honda Grom Review

Honda Grom Krijgt Streetfighter Kijk voor 2016

Dus in stappen Kymco met 2017 K-Pipe 125 en een paar van 17-inch velgen, en we moeten afvragen of de wielen zal een merkbaar verschil. Omdat de klanten te kijken naar motorfietsen in deze categorie zijn zeer prijs-gericht, de Kymco biedt een belangrijk voordeel in vergelijking met de Grom: een $1,999 ADVIESPRIJS versus $3,199 (en $2,999 voor de Kawi).

2017 Kawasaki Z125 Pro-First Ride Review

Hoewel de K-Pipe is gelabeld 125, zijn enkele cilinder verplaatst 123.7 cc. De rest van de molen is vrij voetgangers: lucht gekoeld, carbureted, en SOHC met twee kleppen. De gegevensoverdracht verdient het opmerking, dat wel. Eerst de shift-patroon is neutraal in de bodem in plaats van tussen de eerste en tweede versnelling, zoals het geval is met alle andere motorfietsen in de VS, wat resulteert in een N-1-2-3-4 shift patroon. Bovendien, de versnellingspook gooien is nogal lang, wat zich vertaalt in ruiters met hun linker voet twee keer zo ver om van versnelling te veranderen, zoals op de meeste motoren.

Bovendien, de K-Pipe, ontworpen als een beginner op de fiets van een bedrijf dat bekend staat voor haar een scooter, is het niet nodig dat de ruiter het moduleren van de koppeling aan de start van de eerste versnelling. Bij stationair toerental, de ruiter gewoon grijpt de eerste versnelling zonder de koppeling. Als het tijd is om weg te trekken van een stoppen, gewoon rollen op het gaspedaal.

What you see is what you get: a basic, no-nonsense 125cc bike aimed at price-conscious riders for around-town use.

Wat je ziet is wat je krijgt: een eenvoudige, no-nonsense 125cc fiets gericht op de prijsbewuste rijders rond de stad gebruiken.

Het stalen frame/swingarm en 31mm vork verbinding maken met een paar van de 17-inch wielen. Schorsing is niet-verstelbare, opslaan voor de achterzijde worden geladen. Veerweg is meer dan voldoende in deze klasse 3,5-in. en een 4-in. voor-en achterzijde. De 31-inch zithoogte geeft de K-Pipe is een verrassend ruime zitpositie, en zijn 247-lbs houdt het wordt intimiderend voor nieuwe renners bij het staan bij een halte. Remmen komt uit een 276mm schijf en twee-zuiger remklauw aan de voorkant en een drum in de achterzijde.

De K-Pipe is koudbloedige zelfs bij warm weer, nemen een tijdje om op te warmen en te stoppen met worstelen te inactief is. In feite, de eerste stop teken aangetroffen bij het verlaten van het huis meestal resulteerde in de motor stilvalt. Met slechts 7.0 hp op tik op (getest op de MotoGP Werks dyno), de K-Pipe is versnelling het beste worden omschreven als bloedarmoede, hoewel de respons op de gashendel is goed gesorteerd. We vermoeden dat een goede carburateur tuner kan een oplossing brengen voor de koelbloedigheid liet zien en eek een beetje meer kracht, ook.

De lange versnellingspook gooien is gemakkelijk aangepast worden, maar het gebrek aan feedback over de schakelovergangen verbijstert – in het bijzonder tijdens het terugschakelen. Voor degenen die denken dat dit is een berg/molshoop probleem, Tom schreef van deze ervaring in zijn aantekeningen: “ik was terugschakelen van vierde naar derde, maar geen enkele aanwijzing had ik eigenlijk verplaatst de transmissie, ik schakelde terug, deze keer in de tweede, waardoor het achterwiel blokkeren, en bijna stuurde me slippen op de weg.” De meter display bevat een gear-positie-indicator als je jezelf in dezelfde positie als Tom, niet wetende welke versnelling je zit.

A weak, spongy front brake was an issue with this K-Pipe, but our previous experience makes us think the problem was specific to this test unit.

Een zwakke, sponsachtige voorrem was een probleem met deze K-Pipe, maar onze ervaring maakt ons denk dat het probleem is specifiek voor deze test unit.

De volgende grootste probleem met de K-Pipe – andere dan de 12,5% een vermogen tekort in vergelijking met de Grom – is de voorrem. Bij het afhalen van de K-Pipe, Big Guns Editor, Tom Roderick, en merkte op hoe de hendel trok de hele weg terug naar de grip met een minimale inspanning. Na het bedienen van de Kymco ‘ s hydrauliek voor 45 minuten, de hendel gevoel werd opgewaardeerd tot een sponsachtige. We kunnen niet volledig uitsluiten van een uiterst recalcitrant bubble ergens in het systeem, dit was niet Tom ‘ s eerste barbecue, waardoor we geneigd zijn te geloven dat we hebben gekregen een slechte test-eenheid. Troy 24-uurs race ervaring ondersteunt deze theorie omdat de remmen waren heel stout – hoewel aftermarket remblokken en een gevlochten stalen lijn werden gebruikt.

Twee Maal Rond De Klok Op Een Kymco K-Pipe 125

Een andere kwaliteit-controle probleem dat opgedoken op onze K-Pipe test unit is een glitchy instrument cluster. Bij gelegenheid, de onderste helft van het LCD-scherm zou alleen weer te geven met tussenpozen. Op andere momenten, het zou prima werken. Nieuwe renners kunnen genieten van de gear display aangeboden, maar in werkelijkheid, de K-Pipe is het ontbreken van macht betekent dat het zal echt werken alleen in een versnelling met geen overlap in anderen.

Although it has electric start, the K-Pipe also features a kickstarter for those times you want to remember the Bad Old Days.

Hoewel het op de elektrische start, de K-Pipe beschikt ook over een kickstarter voor die keren dat u wilt onthouden, de Slechte Oude tijd.

De K-Pipe rijervaring is vrij veel wat je zou verwachten van een goedkope prijs 125cc motorfiets. Het voelt praktisch en zuinig, het leveren van 65.4 mpg tijdens een volledige dag van breed-open-throttling. Verwachten dat ten minste 15 mpg extra als het rijden het sanely (Kymco tarieven op 70 mpg), die zou rekenen naar een bereik van bijna 100 km van de 1.2 liter(!) tank. Op de snelheden van de meeste renners zijn waarschijnlijk om tijd te besteden aan tijdens de rond-stad uitstapjes, de bediening is prima, maar als Troy stelde, “De verhouding is een beetje flickability vergeleken met de 12-inch wielen bij lagere snelheden.”

Pauzeer voor een moment om te overwegen de term flickability en deze klasse van de motorfiets. In de afdaling van MO ‘ s Geheime Mountain Road Test Faciliteit, de K-Pipe kwamen uit op een aangegeven 76 km / h! Hier het voordeel van de 17-inch wielen schijnt door met de fiets voelt stabieler dan de fietsen past met een 12-inchers.

The Kymco K-Pipe is in its happy place jaunting around town with a newer rider in the saddle. Leathers optional.

De Kymco K-Pipe is in de gelukkige plaats zoals tochtjes rond de stad met een nieuwere ruiter in het zadel. Leder leverbaar.

Na het doorbrengen van wat tijd met 2017 de Kymco K-Pipe 125, haar primaire beroep zijn de lage $1,999 prijs en newbie-vriendelijk clutchless start van de eerste versnelling. Gezien de bescheiden ADVIESPRIJS, we waren een beetje teleurgesteld door de kwaliteit-controle problemen die we ondervonden. Toch, als u op zoek bent naar een goedkope scooter-achtige 125cc motorfiets tot gereedschap in de stad op, de K-Pipe is misschien wat u zoekt in deze categorie.

2017 Kymco K-Pipe 125
+ Psychedelica

  • Er is geen koppeling nodig zijn om te beginnen van de eerste versnelling
  • Meer full-sized voelen dan andere 125s
  • Stabiel bij hoge snelheden in vergelijking met andere 125s
– Zucht

  • Niet-standaard schakelpatroon
  • Koudbloedige
  • De potentiële kwaliteit-controle-aangelegenheden
2017 Kymco K-Pipe 125 Specificaties

ADVIESPRIJS $1,999
Motor Type 123.7 cc, één cilinder, luchtgekoeld, carbureted, SOHC, twee kleppen
Boring en Slag 54mm x 54mm
Compressie Verhouding 8.6:1
Achterwiel Pk ‘ S 7.0 hp @ 6,900 rpm
Koppel 5.7 lb-ft @ 5,900 rpm
Overdracht 4-snelheid
Final Drive Ketting
Voorvering 31 mm telescopische vork; 3.5 inch reizen
Achter Vering Enkele schok; 4.0 inch reizen
Voorrem Enkele 276mm schijf, dual-zuiger remklauw
Achterrem Trommel
Voorband 2.75-17
Achter De Band 3.50-17
Rake/Trail 27.0°/3.5
Wielbasis 50.8 in
De Hoogte Van Het Zadel 31.0 in
Rijklaar Gewicht 247 pond.
Brandstof Capaciteit 1.2 gal