2017 SSR Razkull 125 Review

0
189

Foto ‘ s door: Evans Brasfield

2017 SSR Razkull 125Editor Score: 78.5%

Motor 16.0/20
Opschorting/Behandeling 10.0/15
Versnellingsbak/Koppeling 6.5/10
Remmen 8.0/10
Instrumenten/Controles 4.0/5
Ergonomie/Comfort 8.0/10
Uiterlijk/Kwaliteit 8.0/10
Wenselijkheid 8.0/10
Waarde 10.0/10
Algemene Score 78.5/100

Twee voor de hand liggende vragen de lente tot de geest als het over de SSR Razkull 125. Ten eerste, wie de hel is SSR? En ten tweede, hoe snel zal Ducati ‘ s juridische afdeling te komen kloppen op de deur? Want laten we eerlijk zijn, de Razkull ziet eruit als een miniatuur versie van een Ducati Monster.

We hebben geen antwoord voor het laatste, maar het eerste is een interessant verhaal voor iedereen die volgde op de 50cc pit-bike rage in de vroege jaren 2000. Herinner je je die wild bedrogen uit mini-crossmotoren uit China, dat waren enorm populair? SSR Autosport is een van de primaire bedrijven te brengen in het land. Op ongeveer 14 minuten van de nieuwste rage ‘ s 15 minutes of fame, SSR besefte dat het nodig is om uit tak is en de uitbreiding van haar lijn als het wilde overeind te blijven. Fast forward naar het heden en SSR Motorsports heeft een gevarieerd aanbod van motoren, variërend van 450cc crossmotoren, 250cc cafe racers, dual-sport en scooters. Er zijn zelfs elektrische fietsen in de lijn en een elektrische scooter. En ja, het bedrijf verkoopt nog steeds een 50cc pit bike, ook.

No, this is not a top-secret spy shot of a Ducati Monster 125 to be introduced at EICMA. It’s a Chinese copy of one.

Nee, dit is niet een top-secret spy shot van een Ducati Monster 125 worden geïntroduceerd op de EICMA. Het is een Chinese kopie van één.

SSR Autosport is ook de AMERIKAANSE distributeur voor de beroemde italiaanse merk Benelli, hebben een akkoord bereikt met de illustere nog financiële moeilijkheden, brand in 2014 voor het distribueren van de Tornado TNT 600 en 300 motoren, evenals de Zafferano en Caffenero scooters. De gemeenschappelijke noemer is hier, tussen deze Benellis en de rest van de SSR line-up, is hun huidige oorsprong in China. SSR ‘ s missie is om opnieuw vorm te geven hoe wij denken over de Chinese motorfietsen, en als de $1,799 Razkull 125 is een indicatie, het is het beste besteden we aandacht.

Gemaakt In China

Het zou gemakkelijk zijn om krijt de Razkull 125, of Yingang YG125-21A, want het is bekend in zijn moederland, als een andere goedkope Chinese knockoff, vooral gezien de lage prijs en de opvallende gelijkenis met een bepaalde italiaanse motorfiets van Bologna. Maar de Razkull is een intrigerende specimen je eenmaal over het land van herkomst. Verwacht geen technische hoogstandjes van dit kleine 125cc, luchtgekoeld, twee kleppen Één, maar bij bijna de helft van de prijs van de $3,200 Honda Grom, het is zeker een aantrekkelijk alternatief als u liever onderscheiden van de Grom-liefhebbend publiek. Onze test-eenheid gesponnen de trommel in de MotoGP Werks tot 7,7 hp en 6.9 lb-ft.

Pasvorm en afwerking is beter dan je zou verwachten voor zo ‘n goedkope motorfiets, maar één van de belangrijkste onderdelen die bijdragen aan de lage kosten is het ontbreken van een elektronische brandstof injectie, zoals de Grom en Kawasaki’ s Z125 Pro. De Razkull maakt door met een carburateur, maar de enige keer dat je echt het verschil tussen EFI en de carb is tijdens de koude start-ups in de ochtend. De Razkull eigenlijk vereist een beetje gas actie wanneer je op de starter. Onze tester was uitgerust met een choke-hendel, maar activeren het niet helpen een beetje met koude start.

As basic an engine as they come, the Razkull’s Single gets its fuel/air cocktail served through a carburetor (you can see the petcock beside it). It also features both electric and kick start.

Als basis van een motor als ze komen, de Razkull de Één krijgt zijn brandstof/lucht cocktail geserveerd door een carburateur (zie je de petcock ernaast). Het beschikt ook over zowel elektrisch en kick start.

Eenmaal warm, door de kleine Razkull trekt weg schoon. Nou, zo schoon als je zou hopen met 7.7 paarden. Je zit vrij laag bij de grond op 29.5 cm, en de pennen zijn een comfortabele afstand, ook. De knie buigen is redelijk ontspannen voor mijn 30-inch binnenbeenlengte, en de zitpositie is relatief neutraal voor de gemiddelde grootte volwassenen.

Natuurlijk, het bijproduct van de lage en comfortabele pinnen is een gebrek aan bochten goedkeuring. De fiets films vrij snel dankzij de 12-inch wielen en 120/70-12 banden aan beide uiteinden, maar peg voelsprieten raak snel naar beneden. Duidelijk de Razkull is niet bedoeld om een racer, maar het ontbreken van bodemvrijheid is een beetje off-putting. Voor gereedschap voor in de stad, echter, de flickability aan dart tussen de gaten in het verkeer is lekker, en wanneer je moet stoppen, de verrassende kracht van de single-zuiger remklauw en golvende 190 mm enkele remschijf heeft van uw rug.

There’s not much to be intimidated by with the Razkull, making it a great learning tool for a new rider.

Er is niet veel te zijn geïntimideerd door met de Razkull, waardoor het een geweldig platform voor het leren van een nieuwe ruiter.

Om terug te komen op de pasvorm en afwerking die op de Razkull 125, we waren onder de indruk van de kleine details die komen op zo ‘ n goedkope motorfiets, zoals de indicator-LED verlichting voor en achter, gestileerde spiegels en spiegel stengels, een omgekeerde vork, digitale meter cluster (met een tandwiel-positie-indicator!), en zelfs een koplamp wij zijn er van overtuigd is geplunderd uit een stapel van Ducati die werden verondersteld te zijn bestemd voor het Monster. Laatste maar niet de minste, de Razkull is uitgerust met een grote 3.2-liter brandstoftank – het is bijna een tourer!

Hoofden Draaien

Onnodig te zeggen, we zijn enorm onder de indruk van de SSR Razkull 125. Voor minder dan $2,000 kunt u een leuke kleine runabout dat ziet er goed uit, presteert goed en heeft alle taken die u wilt van een kleine speeltuin op de fiets. Het is niet zonder nadelen, hoewel. Na het ontbreken van brandstof injectie, versnellingen is niet een van de sterke kanten van de overdracht is een beetje onhandig en het is moeilijk te vinden neutrale soms. Zelfs met de fiets uitgeschakeld.

Sparks will fly rather quickly once you start getting comfortable on the Razkull. Those flames might flicker, however, if there isn’t a dealer near you.

Vonken vliegen vrij snel zodra je begint steeds comfortabel op de Razkull. Die vlammen kan flikkeren, echter, als er niet een dealer bij u in de buurt.

Als je nu in je afvraagt waar je kunt krijgen een Razkull, heb je misschien SSR ‘ s grootste nadeel. Het bedrijf is duidelijk niet de klant ondersteuning die u zou ontvangen van een Honda of Kawasaki. Met ongeveer 200 dealers in het hele land, de dekking is schaars, hoewel er waarschijnlijk een SSR Motorsports bij u in de buurt als u woont op een van de kusten. Om zeker te zijn, gebruik SSR ‘ s dealer locator vindt u uw dichtsbijzijnde dealer.

2017 SSR Razkull 125 Review
+ Psychedelica

  • Slechts $1,799!
  • Ziet eruit als een mini-Ducati Monster
  • Redelijk goed gemaakt voor een Chinese fiets
– Zucht

  • Geen brandstof injectie
  • Onhandig transmissie
  • Beperkt dealer netwerk
2017 SSR Razkull 125
ADVIESPRIJS $1,799
Motor Type 125cc, een cilinder, lucht gekoeld, carbureted, SOHC, twee kleppen
Boring en Slag 52.4 mm x 55,5 mm
Compressie Verhouding 9.0 : 1
Achterwiel Pk ‘ S 7.7 hp @ 6,600 rpm
Koppel 6.9 lb-ft @ van 4.800 tpm
Overdracht 4-snelheid
Final Drive Ketting
Voorvering Omgekeerde telescopische vork; 4.7. reizen
Achter Vering Enkele schok, 4.0 in. reizen
Voorrem Enkele 220 mm schijf, twee-zuiger remklauw.
Achterrem Enkele schijf 190mm, single-zuiger remklauw
Voorband 120/70-12
Achter De Band 120/70-12
Rake/Trail 26.0°/3.0 in
Wielbasis 47.7 in
De Hoogte Van Het Zadel 29.5 in
Rijklaar Gewicht 247 pond.
Brandstof Capaciteit 3.17 gal