2017 Triumph Bonneville T100-First Ride Review

0
50

Foto ‘ s door: James Martinec en Triumph

2017 Triumph Bonneville T100– Editor Score: 87.25%

Motor 17.75/20
Opschorting/Behandeling 13.0/15
Versnellingsbak/Koppeling 9.0/10
Remmen 7.5/10
Instrumenten/Controles 4.25/5
Ergonomie/Comfort 9.25/10
Uiterlijk/Kwaliteit 9.0/10
Wenselijkheid 8.5/10
Waarde 9.0/10
Algemene Score 87.25/100

Triumph‘s nieuwe Bonneville platform heeft al een aanzienlijke invloed op de moto markt in minder dan een jaar. Onder leiding van de 900cc Street Twin en op de voet gevolgd door de 1200cc Bonneville T120 en Thruxton modellen, retro-moderne roadsters verkopen zo snel als Triumph kunt hen bouwen, met een sterke verkoop dwingt het bedrijf om een extra shift in de fabriek aan de vraag te voldoen.

2016 Triumph Street Twin Eerste Rit Review

2016 Triumph Bonneville T120 Eerste Rit Review

2016 Triumph Bonneville Thruxton R-First Ride Review

“Dit nieuwe platform is het grootste project voor de Hinckley-tijdperk Triumph,” Miles Perkins, de Triomf van het Hoofd van de Brand, vertelde ons deze week, het toevoegen van het vereiste van vijf jaar van ontwikkeling te werken. We erkende Triumph bereiken door het geven van de Bonneville platform onze 2016 Motorfiets van het Jaar award. Perkins zegt de vraag naar de moderne klassiekers is een enorme 68% hoger dan het bedrijf had verwacht.

Download de Flash Player om deze speler te zien.

De productie-uitdagingen niet makkelijker na de introductie van deze nieuwe T100-versie van de Bonneville, die trouwt met de motor van de Straat Twin met de T120 het chassis en het uiterlijk. Andere dan de kleinere motor, de belangrijkste onderscheidingen voor de T100 zijn voor de overgang naar een single-disc voorrem, de afwezigheid van een middenbok en passagier pak-rail, en het verlies van de rit modi. Oh, en geen contrasterende stoel leidingen (accessoire stoel, hier afgebeeld) en geen standaard verwarmde handvatten op de T120.

Triumph Bonneville T100

Het houden van een oog voor de Bonneville T100, in wezen een T120 Bonnie aangedreven door de Straat Twin 900cc motor en minus een 310mm rotor en Nissin twee-zuiger remklauw.

Als we dus op neer de review van de T100, het is eigenlijk een Bonneville het ontbreken van een aantal functies met een Street Twin motor glipte naar binnen, en het rijden indruk rug dat.

Een renner wordt begroet met een zeer neutrale houding aan, met een hanteerbaar 31.1-inch hoogte van het zadel en een zeer bescheiden bereik aan het stuur. De koppel-assist koppeling is bijna lachwekkend licht in haar trekken, maar eenvoudig te moduleren, en de 5-versnellingsbak precies te zijn. De gasrespons is vrij van storingen, maken van het ontbreken van een rit in de modi onbelangrijk.

Ondanks het feit dat 300 minder kubieke centimeter dan de T120, er is volop spuiten op de tap van de T100 is 900cc acht-klep, één-overhead-cam parallel-Twin motor. Triumph was pessimistisch toen het beweerde slechts 54 pk aan de krukas, als we gemeten 52.6 pk op de Straat Twin ‘ s achter de band. Maximum koppel gelijkwaardig dienen te zijn aan de 57.8 lb-ft van de Straat, maar het is de grote verspreiding van twist, dat is veel indrukwekkender dan de maximale waarde. Het geluid afkomstig van de peashooter geluiddempers is verrassend diep en luidruchtig, zelfs als de 270 graden krukas-dagvaarding een andere melodie dan de 360-graden cranks van de oude.

Triumph Street Twin vs. Harley-Davidson Street 750 vs. Moto Guzzi V7 II Steen

Triumph Bonneville T100

Veel zoete finish details uit te pakken, inclusief de functionele cilinder vinnen helpen een onopvallende radiator berging van de motor warmte, plus mooi geborsteld aluminium motor en gas-lichaam omvat naast old-school raakt, zoals het ontvinnen op de kop beugels en de retro vork slobkousen. Haters zullen haten de tank naad.

Hoewel het ontbreken van een paar van de T120 kenmerken van de T100 is verre van spartaan. Het beschikt over standaard traction control en ABS om een handje te helpen als de jouwe worden onvoldoende, en het één-ups van de Straat Twin single-pod meters voor een paar van de peulen van de T120, die is voorzien van een gear-positie-indicator, brandstofmeter, klok en trip computer, zoals een toerenteller. Een USB-aansluiting onder de stoel is klaar om op te laden draagbare elektronische apparaten. Verwarmde handvatten en cruise control zijn opties beschikbaar, zoals de verstelbare hendels en bar-end spiegel te zien op onze testfiets.

Triumph Bonneville T100

De brandstoftank van de T100 is hetzelfde 3.8-liter container op de T120, maar de T100 heeft zijn eigen badge ontwerp. Gezien hier eigenlijk een ander item uit Triomf van de uitgebreide accessoire-catalogus. Opmerking de rubberen kniebeschermers, aantrekkelijke kogel-vormige knipperlichten en Triumph ‘ s T/Union Jack-logo in de koplamp, alle standaard functies.

De T100 de bediening is zeer vergelijkbaar met de T120 ‘ s, natuurlijk, maar het is niet helemaal hetzelfde. Het ontbreken van een rem rotor en de remklauw van het voorwiel kan de junior Bonnie te starten bochten met minder inspanning. Het verschil is niet groot, maar het is merkbaar. Remkracht niet tot hetzelfde niveau als de grote Bonnie, maar ik was toch blij met de uitstraling door middel van de hendel en de ultieme snelheid retardatie gezien hoe de fiets van de beoogde doelen.

De rem (en middenbok en pak-rail) ontbreekt in de T120 voegt tot 24 minder ponden voor de T100, volgens de droge gewichten opgeëist door Triumph. Het aftrekken van twee dozijn pond van de 542 lbs we gemeten met een T120 moet resulteren in een maximaal gewicht van 518 kg. Overigens, de Straat Twin geschaald in op 478 lbs met zijn 3,2-liter tank gevuld.

Erfgoed Levensstijl Tekens Concurreren Op De Cool Factor

Triumph Bonneville T100

De T100 is een sure-footed-handler die kan rippen van een canyon sneller als de footpegs werden geplaatst, een beetje hoger. Opmerking periode-replica Pirelli Phantom Sportscomp banden, een 100/90-18 aan de voorkant en een 150/70-17 terug. De skidplate is een andere accessoire.

Ook het splitsen van het verschil is de T100 is de ADVIESPRIJS begint bij $10,300. Dat is 1.200 dollar goedkoper dan een bijna identieke T120, maar het is een $1,600 premie over de meer moderne Street Twin. Triumph bouwt de Bonneville line-up in Thailand te verminderen bouwen kosten, maar er zijn waarschijnlijk meer dan een paar Britten die me kan herinneren veel shoddier Triomfen gebouwd in Engeland.

2017 Triumph Bonneville T100
+ Psychedelica

  • De klassieke stijl van het iconische merk
  • Aandacht voor detail
  • Veelzijdigheid
– Zucht

  • Iets porky
  • Niet gemaakt in Engeland
  • Street Twin $1,6 k goedkoper

De T100 heeft eigenlijk drie prijs punten, te beginnen met de Jet Black version en stoppen op de two-tone versies (blauw of oranje) vermeld op $10,800. “Geavanceerde stedelijke stijl” wordt aangeboden via de T100 Zwart model, dat beschikt over donker motorkappen, uitlaat, velgen, spiegels en richtingaanwijzers. Uw keuze van Jet Black lak of Mat Zwart voor $10,550.

In de bedrag-van-de-motor-voor-de-dollar-categorie, de Straat Twin is een betere waarde. Maar in het ik-heb-altijd-wilde-een-Bonneville categorie, de waarde van de T100 kan niet kloppen.

Triumph Bonneville T100

In De Versnelling

Helm: Shoei J-Cruise
Jas: Spidi Ring jas
Handschoenen: Joe Raket handschoenen
Jeans: Dainese Bonneville broek
Laarzen: Chroom Industrie Blckchrm Combat laarzen

 

2017 Triumph Bonneville T100 Specificatie
Motor Type Vloeistof gekoeld, 8 ventiel,
SOHC, 270° krukas hoek parallel twin
Cilinderinhoud 900cc
Boring/Slag 84,6 mm x 80mm
Compressie Verhouding 10.55:1
Maximaal Vermogen (Beweerde) 54 pk bij 5900 tpm
Maximaal Koppel (Beweerde) 59 lb-ft. @ 3230 rpm
Brandstof systeem Multipoint sequentiële elektronische brandstofinjectie
Uitlaat Verchroomd 2 in 2 uitlaatsysteem met twee chromen dempers (Zwarte 2 in 2 uitlaatsysteem met twee zwarte geluiddempers voor Bonnevill T100 Zwart)
Final drive X-ring ketting
Koppeling Koppel helpen. Nat, multi-plaat. Kabel bediend.
Versnellingsbak 5-speed
Frame Stalen twin wieg
De achterbrug Twin-zijdig, stalen buis
Voorwielen Draad 32-spaaks Stalen Velgen. 18 x 2,75 in
Achterwielen Draad 32-spaaks Stalen Velgen. 17 x 4.25 in
Voorste Banden 100/90-18
Banden 150/70-R17
Voorvering KYB 41 mm voorvorken, 120 mm veerweg
Achter Vering KYB twin shocks met instelbare voorbelasting, 120 mm achterwiel reizen
Remmen Voor Enkele zwevende 310 mm schijf, Nissin 2-zuiger zwevende remklauw, ABS
Remmen Achter Enkele 255 mm schijf, Nissin 2-zuiger zwevende remklauw, ABS
Voorwielen Draad 32-spaaks Stalen Velgen. 18 x 2,75 in
Achterwielen Draad 32-spaaks Stalen Velgen. 17 x 4.25 in
Voorste Banden 100/90-18
Banden 150/70-R17
Breedte Stuur 28.1 in (715mm)
Hoogte Zonder Spiegel 43.3 in (1100mm)
De Hoogte Van Het Zadel 31.1 in (790 mm)
Wielbasis 57.1 (1450mm)
Rake 25.5 º
Trail 4.1 in
Droog Gewicht 470lb
Capaciteit Van De Tank 3.8 gal
Capaciteit Van De Tank 4.6 liter
Brandstofverbruik (Beweerde) 61.4 mpg
Instrument Display en Functies LCD multi-functioneel instrument pack met analoge snelheidsmeter, analoge toerenteller, kilometerteller, gear positie-indicator, brandstofmeter, bereik tot lege indicatie, service-indicator, klok, 2x reis, gemiddelde en actuele brandstofverbruik display, traction control display, gas-modus status display, verwarmd grip-status (accessoire) en cruise control ready – gecontroleerd door een knop op het stuur gemonteerd pijltjestoets (accessoire).