Alfa Romeo MiTo MultiAir Klaverblad

0
30

Alfa Romeo MiTo MultiAir Cloverleaf

Kan een nieuwe hot-hatch doen herleven badge glorieuze verleden

Hoewel Alfa Romeo heeft een lange en roemruchte geschiedenis van verbluffende auto ‘ s, de MiTo zal niet ingaan als een van de klassiekers.

Ja, het is zeker onderscheidend, maar de meest aantrekkelijke weergave is van de achterzijde, waar de ronde LED-staart-verlichting en diffusor-stijl bumper geven het een racy uitstraling. De meer controversiële voorkant wordt gedomineerd door de centrale Alfa grille en die wat bug-eyed koplampen.

In de basis zijn spot-on. Er is een goede spreiding van het stuurwiel en de verstelling van de zitting, zodat de zitpositie is uitstekend. Logisch ingedeeld schakelaars en netjes instrumenten bedoel, het is makkelijk te gebruiken. Echter, de bedieningsknoppen voor de airconditioning worden gemonteerd te laag voor onze wens.

Nog belangrijker, de kwaliteit is behoorlijk goed, maar sommige van de materialen ontbreken de solide gevoel van de MINI ‘ s, terwijl het ontwerp van het interieur is niet zo blits als de Citroen. In de rug, In de standaard een stuk zitbank biedt plaats slechts twee passagiers, zodat je nodig hebt
om te genieten van een extra £450 wilt u een meer veelzijdige drie-riem, split-vouwen lay-out.

Bagage de ruimte in de kofferbak is ruim, en de 270 liter laadruimte troeven van de 160 liter MINI. Met de langste wielbasis van het trio, achter beenruimte is beter in de Alfa dan in de Citroen, hoewel wij vinden ruimte om een beetje krap.

Het grote nieuws ligt onder de motorkap. De Fiat Group de nieuwe MultiAir motoren vordering tot betere prestaties met aanzienlijk minder uitstoot en een beter brandstofverbruik. Dit wordt bereikt door het strak regelen van de hoeveelheid ingezogen lucht in de cilinders. De mogelijkheid om te optimaliseren valve timing aan te passen aan verschillende toerentallen en belastingen zorgt voor een sterke laag koppel en energieke top-end power, zonder afbreuk te doen aan de economie.

Echter, van achter het stuur, de resultaten zijn gemengd. In 170bhp Klaverblad trim, de 1,4-liter motor reageert snel, en produceert een throaty uitlaatgeluid, als het toerental stijgt. Maar het maximale koppel komt hoog in het bereik ten opzichte van haar rivalen, en het is alleen in de Dynamische modus van Alfa ‘ s DNA-systeem dat u voor een echt sportieve respons op de gashendel.

Deze set-up kunt u een keuze maken uit Dynamic, Normal of All-Weather modi, via een schakelaar op de middenconsole. Het past de gashendel kaart, besturing voelt en demper instellingen.

In de hoeken, Dynamische modus geeft de Alfa gewichtigste stuur dan de Citroen, terwijl de grip is de camera sterk. De MiTo ‘ s stability control-systeem en elektronische differentieel ook hard werken om de neus op de lijn wanneer u de aanpak van de limiet.

Maar de italiaanse auto ‘ s afhankelijkheid van elektronica betekent het ontbreken van de meer natuurlijke feedback en vlijmscherpe reacties van de MINI. En terwijl de Alfa is leuk om te rijden en samengesteld op snelheid, de DS3 voelt lichter aan haar voeten en meer wendbaar. De Alfa ook teleurgesteld tegen de klok. Ondanks het feit dat de laagste kerbweight en een hoogste koppel van de output van ons trio, het niet opnemen van de beste prestaties. Het kostte 1,4 seconden langer dan de Citroen om de sprint van 0-60 mph, met een tijd van 8,1 seconden.

Aan de positieve kant, het Klaverblad ‘ s zes-versnellingsbak heeft een kortere gooien dan de vijf-snelheid eenheid in mindere modellen, en de remmen zijn zeer effectief – zelfs al is het pedaal voelt kunstmatig hard. Het is ook te gemakkelijk om te activeren de gevoelige automatische alarmlichten.

Adaptieve dempers betekenen de Alfa biedt de meest soepele rit comfort van ons trio. Rond de stad, de vloeistof start / stop-systeem belooft ook om te stimuleren economie – hoewel we niet de kans krijgen om dit te testen.

€ 17,895, het Klaverblad ligt tussen de MINI en de Citroen op prijs, maar zal het in staat zijn tot finish met een voorsprong van beide hier?

Beoordelingen

Styling – 4/5
De MiTo neemt de leiding van de 8C Competizione supercar, maar de stompe luik is onderscheidend liever dan mooi. Topmodel is aangesteld door het Klaverblad badges op de vleugels, geborsteld
titanium spiegels en donkere koplamp frames.

Interieur – 4/5
Een eenvoudige cabine lay-out en fatsoenlijk rijden positie zijn plus punten, terwijl wit-instrument verlichting is aantrekkelijk. De Alfa paden van de Citroen voor passagiers-en kofferruimte, maar is de voorsprong van de MINI-kamer.

Driving – 3/5
Met een rev-gelukkig motor en grip chassis, de Alfa, en met veel plezier. Maar het ontbreekt de terugkoppeling van de MINI en op de testbaan, was beter dan door de Citroen. Actieve dempers zorgen voor een behoorlijke rit.

Kosten – 3/5
Hoewel de MiTo is duurder dan een standaard MINI Cooper S, het vrijlopen Chili Pack model. Standaard kit is niet zo royaal als in de goedkopere DS3, en de italiaanse luik heeft de ergste resten van ons trio.

Groen – 4/5
Klaverblad groene versnelling indicator en een soepele start / stop-systeem helpt om de trim van de CO2-uitstoot tot slechts 139g/km. Dat is indrukwekkend gezien het feit dat de 1,4-liter motor 124bhp per liter vermogen is de hoogste gezien in een productie van Alfa.

Details

Positie: 3
WAAROM: De MiTo scala voordelen van de nieuwe MultiAir-motoren met een hi-tech timing, en de 170bhp Klaverblad is het vlaggenschip.

Belangrijke specificaties

* Prijs: € 17,895
* Motor: 1.4-liter 4cyl, 170bhp
* 0-60 mph: 8,1 seconden
* Geclaimd economie: 47.1 mpg
* Geclaimd CO2: 139g/km