Alfa Romeo MiTo vs rivalen

0
31

Alfa Romeo MiTo vs rivals

Die premie supermini biedt de beste combinatie van stijl, tempo en efficiëntie?

Alfa Romeo is in de aanval. De entry-level MiTo werd voldaan door een lauwe reactie op 2008 zijn debuut, dus de auto is vernieuwd in een poging om het te nemen naar de top van de premie supermini klasse.

De grootste verandering is onder de motorkap, waar u zult vinden bijgewerkt motoren, met inbegrip van de 85bhp 1.3-liter JTDm diesel. Het uitzenden van minder dan 100 g/km CO2 en veelbelovende bijna 80mpg, dit is een van de meest efficiënte motoren in zijn klasse. Maar het echt goede nieuws is dat de prijs: in goed uitgeruste en sportieve Sprint mom, de MiTo kost slechts £de 14.450.

Voering tegen de Alfa zijn twee van de beste premium superminis. De Audi A1 is onze klas champ, het vaststellen van normen voor kwaliteit en wenselijkheid. In 1.6 TDI vorm, het is zo schoon en zuinig als de MiTo.

Onze laatste deelnemer is de Citroën DS3. Kenmerkende stijl, leuk om in te rijden en goedkoper te lopen, het vertegenwoordigt een strenge test voor elke nieuwkomer.

Zo heeft de MiTo tot slot maken van een grote plons in deze sector, of zal Alfa worden verdrinkt haar verdriet na de andere nederlaag?

Uitspraak

Er was geen ruzie tussen onze testers over die auto werd laatste. Ondanks een recente ronde van updates, de Alfa Romeo MiTo is nog steeds weg uit het tempo in deze markt.

Het is smaakvol ingericht, goed uitgerust en goedkoop te kopen, maar het is ook overklast door de concurrentie op elk gebied. Onder-par bouwkwaliteit, onnauwkeurig omgaan en een bot-schokkend rijden zijn de grootste klachten, terwijl de 1.3-liter dieselmotor levert alleen voldoende prestaties.

Het scheiden van de Citroen en Audi was een moeilijkere taak. De opvallende DS3 is geweldig om te rijden, plus het heeft een krachtige motor en een ruime cabine. Echter, het is afgeremd door de forse prijskaartje – het kost maar liefst £2,680 meer dan de Alfa.

De A1 is niet zo boeiend om te rijden of het goed om naar te kijken als de DS3, maar het is prachtig gebouwd met een high-class cabine. Factor in de grote verfijning en lage exploitatiekosten, en het duurt een smalle maar verdiende overwinning hier.

Winnaar
Audi A1 1.6 TDi Sport ★★★★
De A1 zet nog steeds de premie supermini benchmark. Het is niet op zijn best wanneer uitgerust met de barse diesel en stevige Sport-onderstel, maar de fijn bewerkte cabine, top-klasse, verfijning en agile handling make-up voor deze gebreken. Het is ook goedkoper om te rennen en houdt zijn waarde.

2e
Citroen DS3 e-HDi DSport ★★★★
De Citroën DS3 op de tweede plaats eindigt, maar alleen door de smalste van de marges. Het is geweldig om te rijden, aantrekkelijk vormgegeven en verrassend praktisch. Het is echter tegengehouden door een hoge prijs, slechte residuen en het feit dat het niet kan overeenkomen met de A1, eersteklas pasvorm en afwerking aan de binnenkant.

3e
Alfa MiTO 1.3 JTDm Sprint ★★★
Terwijl de Audi en Citroen vochten een nauwe schroot voor de overwinning, de Alfa was nooit in de jacht. Het ziet er geweldig uit en is goedkoper om te kopen en te draaien, maar de MiTo is te ruw rond de randen om te slagen tegen deze taaie concurrentie. Meer werk moet worden gedaan voordat het problemen van de klasse leiders.