Alla BMW-modeller för att få eCall säkerhets-kit

0
33

9 maj, 2014

Säkerhet systemet eCall kan bedöma en olycka och ringa efter hjälp

Nya Bmw nu kommer utrustad med eCall-system som standard – ett nödsystem som kan bedöma hur allvarlig en olycka och för att förutsäga hur illa passagerare skadades. Detta, och andra användbara data som sedan skickas till räddningstjänsten, så att de kan skicka ut en lämplig lösning.

ECall-systemet hoppar till handling när krasch sensorer känner av en olycka har inträffat. Det automatiskt kontaktar en BMW kallar centrum och erbjuder information i form av sms – inklusive bilens exakta position, antal framsätet passagerare, allvarlig krasch, riktning bilen var på väg, om säkerhetsbälten var bucklig, och cabriolet-modeller, om inte fordonet rullade.

Med hjälp av en kunskapsbaserad algoritm som kallas BRÅDSKANDE, då faktorer i alla dessa variabler för att förutsäga de skador som sannolikt har lidit av bilens förare och passagerare. Olyckan fördelas ett antal poäng av åtta (åtta är den mest allvarliga), som räddningstjänsten kan använda för att till exempel besluta om en helikopter kommer att krävas för att komma till scenen snabbare. Det innebär också en lämplig sjukhussäng kan fördelas, innan räddningstjänsten är även på plats.

Tanken är att ge eld och ambulans besättningar omedelbar information, så att de kan vara mer effektiv under den “gyllene timmen”. Det är timmen direkt efter en olycka, när de har den bästa chansen att rädda en livshotande olycka.

Det innebär att alla nya Bmw kommer att vara ännu säkrare än de var innan, även om de allra flesta modeller redan få en fem-stjärniga säkerhet betyg från Euro NCAP. Den mest uppenbara underlåtenhet att vara smart nya BMW i3, som fått fyra stjärnor.

Att läsa recensioner av hela BMW: s sortiment, inklusive BMW 1-Serie BMW 3-Serie och BMW 5-Serie – besök Carbuyer BMW recensioner sida.