Audi A6 Avant

0
28

Audi A6 Avant front tracking

Vår dom på den stora nya Audi A6 verkställande estate

Dom

4

Audi A6 Avant har länge varit ett populärt val med BRITTISKA köpare, men den här senaste modellen är som att vara den mest framgångsrika hittills. Även om det inte är så dynamiskt polerad som sin främsta rival, BMW 5-Serien, den blandning av utrymme, prestanda, effektivitet och fyra-wheel drive tillgänglighet lägger upp en enormt skicklig estate bil som ser ut som en vinnare för Audi. Audi A6 sedans är vår nuvarande favorit executive bil, så hur fungerar det nya A6 Avant mat?

För en £till 1 840 premium får du 565 liter starta utrymme. Det är 35 fler än saloon och identiska till utrymmet i den gamla versionen. Fäll baksätet ner och detta stiger till 1,680 liter – 20 mer än innan.

En mängd remmar, nät, krokar och lister gör Avant mer praktisk, och för dem med händerna fulla, valfri avancerad-knappen kan du öppna bakluckan genom att föra foten under stötfångaren.

Från förarsätet, inte mycket har förändrats över salongen, spara för vyn genom backspegeln. Men det innebär att ägarna fortfarande få njuta av den bästa byggt stuga i klassen.

Tydliga instrument och ett brett utbud av justering för förarplatsen gör för en bekväm och enkel att använda stuga. Plus, det finns massor av standard kit, bland annat läderklädsel, klimatanläggning och sat-nav. Den långa listan av alternativ inkluderar massage stolar, en Bang & Olufsen-stereo, en head-up display, ett panorama glas taklucka och night vision.

Audi Drive Select-systemet är monterat som standard. Detta gör att ägarna att justera styrning, gas och växellåda svar till deras individuella smak, eller annat som de kan välja mellan flera fabriksinställningar.

Vår testbil utvalda luft-fjädring, adaptiva stötdämpare och valfri 20-tums legeringar. Men även här klarade sig väl, en konventionellt fjädrande bil på vanliga hjul erbjuder en bättre kompromiss. Som på salong, samt vägt styrning tillåter förare att placera bilen noggrant genom kurvorna, men det är lite i vägen för feedback.

Vi försökte 3,0-liters diesel och 3,0-liters bensinmotorer, och även om den TFSI är mer flexibelt, TDI är mer logiskt. Med 500 nm i vridmoment tillgängligt från 1,400 rpm genom en quick-shift, dubbla kopplingar, sju-växlad auto; 0-62 mph tar bara 6,3 sekunder.

Det är kombinationen av denna punch och 47.9 mpg ekonomin som verkligen imponerar, medan 156g/km CO2 figur lägger till överklagandet. Men den som söker effektivitet bör tänka på 2,0 liter med manuell TDI, som erbjuder 56.5 mpg och 132g/km. Audi räknar med att vara den bästa säljaren, som står för upp till 75 procent av registreringar i STORBRITANNIEN.

Det förväntar sig även Avant för att göra upp 43 procent av alla A6 försäljningen i STORBRITANNIEN, och baserat på detta material, som vi kan se varför.

Viktiga specifikationer

* Pris: £40,950
* Motor: 3.0-liters turbodiesel 6cyl
* Växellåda: Sju-hastighet med dubbla kopplingar, fyra-wheel drive
* Effekt: 242bhp
* Vridmoment: 500 nm
* 0-62 mph: 6.3 sekunder
* Toppfart: 151mph
* Ekonomi/CO2: 47.9 mpg/156g/km
* Utrustning: Läder säten, sat-nav, parkering sensorer, 17-tums legeringar, adaptivt chassi, Bluetooth, start-stopp -, klimat kontroll
* Försäljning: Nu