Audi A6 Avant

0
36

Audi A6 Avant front tracking

Ons oordeel over de ruime nieuwe Audi A6 executive estate

Uitspraak

4

De Audi A6 Avant heeft al lang een populaire keuze met de BRITSE kopers, maar dit nieuwste model is de meest succesvolle nog. Hoewel het is niet zo dynamisch gepolijst als zijn belangrijkste rivaal, de BMW 5-Serie, de mix van ruimte, de prestaties, de efficiëntie en de four-wheel-drive-beschikbaarheid leidt tot een enorm in staat estate auto die eruit ziet als een andere winnaar voor Audi. De Audi A6 sedan is onze huidige favoriet executive auto, dus hoe de nieuwe A6 Avant vergaan?

Voor een € 1,840 premium krijg je 565 liter bagageruimte. Dat is 35 meer dan de sedan en identiek aan de ruimte in de oude versie. Klap de achterbank naar beneden en loopt dit aan 1680 liter – 20 meer dan voorheen.

Een verscheidenheid van riemen, netten, haken en rails maakt de Avant meer praktische, en voor degenen die met hun handen vol de optionele geavanceerde toets kunt u het openen van de achterklep door het zwaaien van een voet onder de bumper.

Vanaf de bestuurdersstoel, niet veel is veranderd in de salon, op te slaan voor het zicht door de achteruitkijkspiegel. Maar dat betekent dat eigenaren krijgen nog steeds te genieten van de best gebouwde hut in de klas.

Duidelijke instrumenten en een brede waaier van aanpassing voor de rij-positie voor een comfortabel en makkelijk te gebruiken cabine. Plus, er is genoeg van de standaard kit, inclusief leren bekleding, climate control en sat-nav. De lange lijst van opties bevat massage stoelen, een Bang & Olufsen stereo-installatie, een head-up display, een panoramisch glazen zonnedak en de visie van de nacht.

Audi Drive Select-systeem is standaard uitgerust. Dit laat eigenaren aan te passen voor het stuur, gaspedaal en de versnellingsbak reacties op hun individuele smaak, of anders kunnen ze kiezen uit verschillende fabrieksinstellingen.

Onze test auto aanbevolen luchtvering, adaptieve dempers en optionele 20-inch legeringen. Maar hoewel deze set-up goed overweg, een conventioneel geveerde auto op standaard wielen biedt een beter compromis. Op de salon, goed gewogen stuur kan de bestuurder om de auto nauwkeurig door bochten, maar er is weinig in de manier van feedback.

We hebben geprobeerd de 3,0-liter diesel en een 3.0-liter benzinemotoren, en hoewel de TFSI is flexibeler, de TDI-meer zinvol. Met 500Nm koppel beschikbaar vanaf 1400 tpm door middel van een quick-shift, dubbele koppeling, zeven-speed auto; 0-62 mph duurt slechts 6,3 seconden.

Het is de combinatie van deze punch en 47.9 mpg economie die echt indruk, terwijl de 156g/km CO2 figuur draagt bij aan de aantrekkingskracht. Maar wie op zoek is naar efficiëntie moet rekening houden met de 2.0-liter manual TDI, die biedt 56.5 mpg en 132g/km. Audi verwacht dat de top verkoper, goed voor 75 procent van de registraties in het verenigd koninkrijk.

Er wordt ook verwacht van de Avant om 43 procent van alle A6 omzet in het verenigd koninkrijk, en op basis van dit bewijs, kunnen we zien waarom.

Belangrijke specificaties

* Prijs: € 40,950
* Motor: 3.0-liter turbodiesel 6cyl
* Transmissie: Zeven versnellingen en dubbele koppeling, vier-wiel aandrijving
* Voeding: 242bhp
* Draaimoment: 500Nm
* 0-62 mph: 6.3 seconden
* Top snelheid: 151mph
* Economie/CO2: 47.9 mpg/156g/km
* Materiaal: Lederen zetels, sat-nav, parkeersensoren, 17 inch legeringen, adaptieve onderstel, Bluetooth, start-stop, climate control
* Te koop: Nu