Audi R8 LMX coupe visade

0
28

9 maj, 2014

Limited edition Audi R8 LMX kommer att vara den första vägen bilen har laser-strålkastare

Den nuvarande Audi R8 superbil är att komma till slutet av sitt liv, men innan den helt nya modellen kommer nästa år, den tyska tillverkaren släpper en sista begränsad upplaga.

Heter Audi R8 LMX, produktionen kommer att vara begränsad till att bara 99 modeller. För att göra det sticker ut från mängden, det kommer att bli den första vägen bilen i världen som har futuristisk laser-strålkastare – framför allt-viktigt BMW i8 som går till försäljning mot slutet av 2014. BMW hade fakturerats som den första produktionen road bil för att funktionen tech, men denna nya Audi kommer att sno den titeln – som anländer i utställningslokaler i sommar.

Ny laser-strålkastare generera en kägla av ljus med två gånger i rad av Lysdioder – erbjudande runt 600 av oavbruten ljus. De är upp till 30 procent mer effektiva, samtidigt som ökad synlighet och säkerhet. En intelligent kamera-baserad sensor system som känner av andra trafikanter och aktivt justerar ljuset mönster för att utesluta dem och förhindra att tillfälliga bländande.

Alla Audi R8 LMX-modeller kommer med en sju-växlad S-tronic automatisk växellåda, 19-tums lättmetallfälgar och kol-keramiska bromsar och kommer endast att vara tillgänglig som en tvåsitsig coupé. Det bara kommer i exklusiva Ara Blå färg, medan en stor känga spoiler gör förbipasserande medvetna om att detta är ingen vanlig Audi.

På utsidan, det finns gott om lätt kolfiber tillägg, såsom motorrummet täcka och dörr-speglar, medan den bakre alla bilar få en högblank svart sport avgassystem.

Inne R8 LMX blir en svart interiör med blå sömmar, plus ytterligare inslag av kolfiber för att framhäva lätt sportbil utseende.

Alla modeller kommer att få en nyare, snabbare version av den 5,2-liters V10 bensinmotor från top-of-the-range Audi R8, kan 0-62 mph på 3.4 sekunder och en toppfart på 199mph. Som du förväntar dig, bränsleekonomi och utsläpp är dålig – med Audi R8 LMX återvänder bara 22mpg och 299g/km CO2.

Även om obekräftade, vi förväntar oss att efterfrågan kommer att vara tillräcklig för att säkerställa Audi R8 LMX går till salu i STORBRITANNIEN senare i år. Priser kommer att meddelas närmare tid, från omkring £170,000.

För mer information om den nuvarande Audi sortiment, bland annat en video genomgång av standarden Audi R8, besök Carbuyer Audi recensioner sida.