Bästa Klipp: Peugeot RCZ

0
30

Best Coupe: Peugeot RCZ

Varför kommer det…

Peugeot är tillbaka med en smäll i år – trots att det aldrig riktigt gick bort. 208 supermini kommer att stjäla rampljuset för att slå Ford Fiesta utanför sin tron som bästa supermini, men 2012 ser RCZ säkra ett hat-trick av troféer som det fortsätter att regera högsta som vår nummer ett val i klass coupe.

Utan tvekan Peugeot största försäljningsargument är hur det ser ut. Tid har fortfarande inte tagit ut sin rätt på den unika dubbel-bubblan tak och distinkt kontrasterande vindruta pelare som drabbade STORBRITANNIEN showrooms under 2010. De mellanliggande två-och-ett-halvt år har sett en rad färska rivaler för RCZ att brottas med, men det är fortfarande den bästa coupe runt.

Tack och lov ganska Peugeot är också en supermodell på den öppna vägen, liksom high street. Den begåvade chassi serverar smidig hantering och lugnande grepp, och det är säker på att sätta ett leende på ditt ansikte på de kurviga vägarna. Motor alternativ utbud från en effektiv diesel till en potent 200hk turboladdade bensin, och det är praktiskt också, med en stor känga och ett par, visserligen liten, baksätet.

Som du skulle förvänta dig från en bil i ett sådant modemedvetna hörnet av marknaden, köpare kan anpassa Peugeot med en rad tillbehör och yttre ytor. Men, priserna är mer Marks & Spencer än Harvey Nichols, så RCZ är mycket mer prisvärd än sin catwalk kurvor föreslår.

Vårt val: GT 200THP

Den 200THP är inte bara den mest kraftfulla motorn i rad – det blir också en short-throw växel, uppgraderade bromsar och chassi justeringar för bättre hantering. I kombination med de vackra utseende, det är det bästa sättet att njuta av RCZ erfarenhet.

Beröm

Audi TT

Ålder har inte sänkt överklagande av Audi TT – och dessutom av en 1.8-liters TFSI-modellen har gett den ett nytt liv. Livlig prestanda, vackert balanserad hantering och attraktiva priser alla hjälpa till att göra det val av sortiment.

Bentley Continental GT V8

Den reviderade Bentley GT slutligen fick motorn att det förtjänade detta år – och vad en förändring som det gjorde. Med ett bättre soundtrack än W12, plus dunkande prestanda och enkel elegans, Continental GT V8 är en lysande Bentley. Det är också renare och mer effektiv än någonsin.