Bästa Pick-up: Volkswagen Amarok

0
26

Best Pick-up: Volkswagen Amarok

Varför kommer det…

När Amarok kom förra året, det omdefinierat vad som köpare kan förvänta dig från en hårt arbetande och tålig pick-up truck. Genom att föra den typ av hytt kvalitet vanligtvis reserverad för sina personbilar till en praktisk kommersiella fordon, Volkswagen höjt ribban inom sektorn.

Hög kvalitet och installationer bara få dig så långt, men det finns mer att Amarok än en blank insida. Robust styling hjälper brottas försäljningen bort från konventionell SUV rivaler och resten av paketet är full av snygga och praktiska inslag. Dessa sträcker sig till utformningen av sin last område, som är tillräckligt bred mellan wheelarches för att rymma en standard ‘Euro’ pall.

Kraften kommer från ett par av gutsy dieselmotorer, med nybörjar 120bhp 2.0 TDI sällskap av en mer önskvärd twin-turbo 160bhp BiTDI – det finns även möjlighet för valbara eller permanent fyrhjulsdrift. Och för att betona Amarok ‘ s position som klassens ledare är så det är det som driver. Medan den senaste pick-ups fortfarande inte kan matcha de bästa Stadsjeepar från bakom ratten, Amarok är det närmaste du kan komma.

Hård fjädring är inte en överraskning i ett fordon som är utrustat med vagnen springs och utformad för att bära tunga laster, men VW är mer förlåtande än sina konkurrenter, och är mer bekväm som en daglig infällning som följd. Om du vill ha en pick-up truck, men sällan behöver transportera något tyngre än den genomsnittliga familjens vecka butik, Amarok är den ledande kandidaten.

Vårt val: 2.0 BiTDI Trendlinje

Den kraftfulla 2,0-liters BiTDI motorn ger 400Nm vridmoment, vilket gör det perfekt för att bära eller bogsering av tunga laster, medan Trendlinje spec säkerställer att du får de nödvändigaste utan att bryta banken.

Beröm

Ford Ranger

Pick-ups fortfarande inte kan konkurrera rätt Stadsjeepar för komfort, men Ranger-enheter samt ett anständigt 4×4, med imponerande kontroll över kroppen och massor av grepp. Faktor i en elegant stuga som lätt skulle kunna passera uppbåda i en off-roader, plus smart ser ut, och du har fått ett enormt önskvärt kommersiella fordon.

Toyota Hilux

Det tar lång tid att uppnå legendariska status, men Hilux är en bona-fide bilismen ikon – och av goda skäl. Det rankas som ett av alla tiders stora pick-ups, och i knockabout värld av kommersiella fordon för sin hållbarhet och tillförlitlighet gör upp för den senaste modellen är trist utseende och daterad stuga.