Bästa Roadster: Porsche Boxster

0
26

Best Roadster: Porsche Boxster

Varför kommer det…

Vi hade höga förväntningar på den nya Porsche Boxster, och det önskvärt med två sittplatser gjorde ingen besviken. Snabbare, skarpare för att driva och mer effektiv än någonsin, i mitten av motorer maskin går rakt till toppen av roadster högen.

I hjärtat av sitt överklagande är ett vackert balanserad mitten av motorer chassi och utsökt vägt kontroller som tjänar upp oöverträffad driver spänning. Punkt Boxster ner en vridning tillbaka vägen, och du har ett stort leende putsade på ditt ansikte från det första hörnet till den sista.

Och det är inte allt, eftersom ett par nya platt-sex motorer ger mer energi än någonsin, men tillbaka upp lyft i prestanda med plånboksvänliga driftskostnader – när utrustade med smart-shifting PDK twin-tronic, nybörjar 261bhp den 2,7-liters motor avger bara 180 g/km CO2 och lovar att komma tillbaka 36.7 mpg.

Trots sin förbättrade gröna referenser, nya motorer som fortfarande levererar samma klagan, rygg-stickningar soundtrack och knivskarp gasrespons.

Men det finns mer att den nya Boxster än förbättrade köregenskaper. Soft-top modellen ser helt fantastiskt, med mer än en antydan om den kommande superbil 918 i sina linjer.

Och det är en helt renoverad stuga som känns precis lika exklusiva som varumärke är dyrare modeller, medan den välisolerade tak är nu enklare att använda – tyg som täcker kan höjas eller sänkas i bara nio sekunder, och i hastigheter upp till 30 miles / tim.

Oavsett hur du ser på det, Boxster är bättre än någonsin och fullt förtjänar sin plats på vår lista över vinnarna 2012.

Vårt val: Boxster

Det är en fråga om att hålla det enkelt när du väljer en Boxster. Ja, intervall-påfyllning 3.4-liters S har prestanda att bränna, men nybörjar bil har alla den takt du behöver, plus samma sublima hantering och iögonfallande utseende.

Beröm

BMW Z4

Sedan starten för snart tre år sedan, BMW Z4 har visat sig vara en långsam brännaren. Det är alltid skröt iögonfallande utseende, smidig hantering och en snygg vikning hard-top, men den senaste införandet av kraftfulla och effektiva turboladdade motorer har äntligen levererat en välbehövlig injektion av takt och önskvärt.

Mazda MX-5

Mazda är sex år regeringstid på toppen av denna kategori är slut. Men, det är fortfarande ett lysande val, tack vare sin engagerande bak-hantering av disken, lågt pris och rimliga driftskostnader. Lägga till sitt överklagande är ett urval av traditionella soft-top model eller mer säkra fällbara hard-top RC-version.