BMW 5-Serie nu billigare att köra

0
32

9 maj, 2014

BMW 5-Serien kan nu fås med bolagets reviderade 2,0-liters diesel motor

BMW 5-Serie 520 d är nu tillgänglig med samma 2,0-liters diesel motor som monteras på BMW X3 förra månaden. Den nya motorn innebär att ekonomin stiger till 69mpg, medan CO2-utsläppen har minskat med 10 g/km till 109g/km mening väg skatten kommer att kosta £20 per år, snarare än £30. Dessa siffror är uppnått när bilen är utrustad med BMW: s frivilliga åtta-stegad automatisk växellåda.

Det innebär att BMW 5-Serie och 5-Serie Touring nu ut utföra sina direkta konkurrenter – Audi A6 och Mercedes E-Klass – i fråga om bränsleekonomi och utsläpp. Audis mest sparsamma A6, 2,0-liters TDi-ultra kan hantera 64.2 mpg och 114g/km CO2, medan Mercedes E220 CDI kommer att återvända till 58,9 mpg och utsläpp av 125 g/km. Det innebär vägskatt är relativt dyr på £100 per år.

Tillsammans med bättre bränsleekonomi och utsläpp, prestanda sägs också ha förbättrats något på den gamla modellen statistik av 0-60mph på 8.1 sekunder och en toppfart på 145mph.

Under tiden, den nya sjunde generationens BMW 5-Serien har redan setts testning och rykten florerar om att den kommer att få små tre-cylindrig bensin och diesel motorer (en historisk första modellen) som skulle ge det ännu bättre ekonomi, i kombination med ett high-tech lätt konstruktion.

Även om ingen på BMW skulle bekräfta att Carbuyer om detta var sant, företaget kan använda kunskaper från utforma super-sparsam BMW i3 och BMW i8, som den senaste generationen av MINI. De erbjuder ekonomin som sträcker sig från 83,1 år mpg till en berusande 470mpg, i fall av i3.

För alla de senaste recensioner av BMW utbud, inklusive video road test av BMW 5-Serien, liksom den revolutionära BMW i3 och BMW i8, besök Carbuyer BMW recensioner sida.