Chevrolet Aveo 1.3 VDCi Eko

0
29

Chevrolet Aveo 1.3 VDCi Eco front cornering

Vi försöker 78.5 mpg diesel version av Chevrolet Aveo supermini.

Dom

3

Aveo är en snygg, bekväm och praktisk supermini som kräver övervägande, och detta diesel-version som bara breddar att överklaga vidare. Det är bra priser också, och har mycket bättre utrustade än de konkurrenter som Kia Rio 1.1 CRDi. Det är anständigt att köra också, men den grova notera motorn kommer att sätta några köpare av, och det kan inte riktigt konkurrera med klassen ledare när det gäller kvalitet. Medan Chevrolet är angelägna att ta tag i rubriker med nylanseringen av sina berömda Camaro muscle car – det är också att införa en ny effektivitet champion, diesel version av Aveo supermini körde vi tillbaka i Maj.

1,3-liters VDCi diesel under huven erbjuds med antingen 74bhp eller 94bhp, men alla versioner är utrustade med en automatisk start/stopp-system som standard, vilket innebär att den lägre eldrivna versionen avger bara 97g/km, medan Eco-versionen som testats här är ännu renare, hantera bara 95g/km och returnera en imponerande 78.5 mpg.

Det är samma enhet monterad på Vauxhall Corsa, och med 190Nm vridmoment på tryck till på, det känns mycket mer lyhörd än bensin motsvarigheter, och i-växel acceleration har förbättrats avsevärt. Det är smidigt när du är cruising av gasen, men som många eko-special, om du börjar för att driva motorn, en barsk och clattery soundtrack börjar att tränga in i kupén, ett problem som är särskilt märkbar i mitten av vridmoment band.

Det är en skam för, som resten av Aveo ‘ s road uppförande är anmärkningsvärt raffinerade. Väg-och vindljud är både väl undertryckta, och det rider mycket bekvämt faktiskt, och utan oönskade ljud, rymlig och praktisk cabin är en avkopplande plats att tillbringa tid. Start/stopp-system är inte det mest avancerade vi har försökt, pausa märkbart för varje omstart och skicka buller och vibrationer i kabinen via gearlever.

På väg, Aveo en god balans mellan hantering av balans och passagerarnas komfort. Styrningen är positiv och väl vägda, och bristen på organ roll, i kombination med generösa mängder av front-end grepp, innebär att det är faktiskt en förvånansvärt underhållande att köra, även om spinkig lågt rullmotstånd. Det är inte lika för vår nuvarande klass favorit Ford Fiesta, men det kostar betydligt mindre.

Eco-diesel testas här kostar bara £600 fler än top-spec ‘LTZ” bensin versioner, fortfarande är utrustad med stora bilen funktioner som farthållare, elektriska fönster och en USB-anslutning, och hålkärl motsvarande Ford Fiesta och VW Polo med över £2,500.

Viktiga specifikationer

* Pris: £12,795
* Motor: 1.3-liters turbo diesel
* Effekt/vridmoment: 94bhp/190Nm
* Transmission: femväxlad manuell, front-wheel drive
* 0-62/top spd: 11.7 sek/108mph
* Ekonomi/C02: 78.5 mpg/95g/km
* Utrustning: 15-tums legeringar, monterat ljud kontroller, Bluetooth, luftkonditionering, MP3-kompatibilitet, elektriska fönster, uppvärmda speglar, ESP.
* Försäljning: januari 2012

SHARE
Previous articleCitroën DS5
Next articleVolkswagen Flytta upp!