Citroën DS5 2.0 HDi

0
45

Citroen DS5 2.0 HDi front tracking

Gör Citroen s nya lyxbil göra så mycket mening med en dieselmotor som med hybriddrift?

Dom

4

Citroën har satt i sig en stor utmaning genom att ta på premium märken som Audi och BMW, men DS5 är en perfekt bil att göra det. Stugan är så snygg och välbyggd som sina tyska konkurrenter – om inte mer – och bilen är också rolig att köra, liksom perfekt för att äta upp motorvägen km. Det finns negativa: ride är fast och utrymme i baksidan är begränsad. Men dessa är mindre fläckar på en annars imponerande bil.

Vi var imponerade av diesel-elektriska HYbrid4 version av DS5, men kommer den egendomliga crossover imponera så mycket med en 2,0-liters 163hk diesel motor? Vi fick bakom ratten för att ta reda på.

Medan HYbrid4 (drivs här) hävdar ekonomi 74.4 mpg, kombinationen av HDi och en sex-växlad automatisk box levererar endast 46.3 mpg. Inte bara att innebära större bränsle räkningar, köpare kommer också att få betala mer i vägen skatt, på grund av den 158g/km CO2-utsläpp.

Video: Se CarBuyer video översyn av DS5

Ändå väljer för vanlig diesel har sina förtjänster. Till exempel, börjar priset sjunker från runt £30,000 till £26,000, och bagageutrymmet är upp från 325 465 liter. Förlorar du inte mycket i vägen för förfining, heller. Det är mer buller på start-up än hybrid, men DS5 s cabin är så välisolerade att dieselmotorn är knappast mer än en tyst hum.

Även på motorvägen i hastigheter, vind-och vägbuller är nästan helt frånvarande. Prestanda är bra, med en stor spridning av vridmoment säkerställa DS5 känns mycket snabbare än de officiella siffrorna antyder. Vår modell kan göra 0-62 mph i 10.1 sekunder, medan modeller med manuell växellåda göra anspråk på en sprint tid på 8,8 sekunder. Tack och lov, den automatiska växellådan är mycket mer smidigt att flytta än den ryckiga EGS semi-auto som kommer monteras på e-HDi bilar.

Modeller utrustade med våra diesel-motorn är lite skarpare för att köra än den HYbrid4, som att bilen är tung batterier lägga till ca 100 kg i vikt. På vår krånglig testa rutt, DS5 imponerad – det tjänar upp massor av grepp och har bara den minsta antydan av organ roll. Styrningen är perfekt vägda, och att det finns tillräckligt med feedback för att ge dig förtroende i snabb hörn.
 
Ingenjörer berättade detta Citroen är mer av en sportbil än en GT – vi skulle säga att de är helt rätt. Men fokus på hantering innebär det ride är ganska fast. Tack och lov, det är aldrig obekväm och mjuk och stödjande säten ta udden av långa resor. Det finns även möjlighet för montering massage stolar.

Vår bil red på 18-tums hjul – 17-och 19-tums alternativ finns också – och det har de kämpat för att suga upp en liten väg som brister. Fortfarande, i ett back-to-back bil med tyngre HYbrid4, rida i vår vanliga bil var bättre.

Visuellt, DS5 ser ut som något annat på vägen. Krom band som löper från strålkastarna i En-pelare betona den långa motorhuven, och snygg C-formade urtag har vardera sidan av den främre stötfångaren.

På baksidan, de smala vindruta och mörklagt C-pelare bidra till att skapa en illusion av en svävande taket. Det är också kapade upp fjädring för att ge dig en mer befallande utsikt över vägen. Men den mest imponerande delen av DS5 är stugan.

Inte bara är det en av de mest eleganta vi har sett – tack vare elegant växlar, digitala mätare, en färg head-up display och watchstrap-stil säten – men passform, finish och kvalitet är alla top-notch.

Även på den mest grundläggande modeller, du kämpar för att hitta en hård och knaster plast eller tunn bit av klädsel som helst. I själva verket är det på en nivå med de bästa stugorna från lik av Audi och BMW.

Intressant, dess exakt denna typ av premium-tillverkare som Volkswagen hoppas kunna locka köpare från – tack vare en lång lista av talanger och distinkt design, DS5 är det perfekta sättet att göra det. Oavsett om det leder till försäljning återstår att se, men antingen sätt, detta är en av de bästa bilar Citroen har producerats under de senaste åren.

Viktiga specifikationer

* Pris: £28,000
* Motor: 2,0 liters 4cyl turbodiesel, 163hk
* Transmission: sexväxlad automatisk, front-wheel drive
* 0-60mph: 10.1 sekunder
* Toppfart: 131mph
* Ekonomi: 46.3 mpg
* CO2: 158g/km
* Utrustning: Bluetooth, klimat, farthållare, bakre sensorer parkering, läder, legeringar
* Försäljning: i Början av 2012

SHARE
Previous articleVolkswagen Flytta upp!
Next articleNya Chrysler 300C