Citroën DS5

0
41

Citroen DS5 front tracking

Unikt inredda diesel hybrid är en udda men spännande val

Dom

4

Ingen gör radikala bilar som Citroën – och DS5 är säker på att de utgör tillsammans med DS, XM och C6 som en annan dramatisk bit av design. Men det finns mer till denna familj bil än iögonfallande design. Det känns verkligen lyxigt, driver bra och ståtar med en imponerande teknik i HYbrid4 system. Om du gillar det som sticker ut styling och inte rygga för det priset, det är en uppfriskande och väl genomförda paket. Det är inte ofta en ny modell kommer utan några direkta konkurrenter, men nyfiken Citroën DS5 är just det. Flaggskeppet crossover sitter ovanför företagets DS3 och DS4 modeller och erbjuder ett alternativ till premium bilar som Audi A4 Avant, med ett utropspris på omkring £23 000 man. Men är det för udda för sitt eget bästa?

Se DS5 i köttet, och det tar flera minuter för att ta in alla detaljer, men när du gör det övergripande utseendet fungerar bra. Krom band kör från strålkastarna i En-pelare, medan dimljus sitter i cut-out ” c ” -avsnitt inramning galler. Baktill, svart C-stolparna gör att taket ser ut att sväva över resten av kroppen.

Video: Se CarBuyer video översyn av DS5

Det är precis som innovativa inne. Läder sätena är utformade för att se ut som länkar i en metall klocka och känner sig mycket bekväma, samtidigt som de olika växlar och växlar är placerade i mittkonsolen och ovanför förarens huvud där en pilot skulle förvänta sig att hitta dem. Förarplatsen är något upphöjda, och du får en bra utsikt.

Nära, DS5 verkar ganska kompakt, men i verkligheten är det endast 30 cm kortare än en Ford Mondeo Egendom. Det finns en hel del utrymme i kabinen, och plats för tre vuxna i baksätet, men tall passagerare kommer att hitta sina huvuden vidrör taket foder. De 465-liters start är i klass med BMW 3-Serie Touring.

Motorer inkluderar 1,6-liters och 2,0 diesel enheter med 109bhp och 163hk respektive, och ett par av 1,6-liters turbo bensin med 153bhp och 197bhp. Men den stora nyheten är HYbrid4 version som vi körde.

Det är Citroen första produktion hybrid, och har en 163hk 2,0-liters HDi-motorn driver framhjulen och en elmotor som driver sticker upp. Det gör att 37bhp i Sport-läget, för en total produktion av 200hk och 0-62 mph på 8,6 sekunder, 107g/km CO2 och nästan 70mpg. De enda sanktioner som finns
en mindre boot – på grund av utrymmet som tas upp av batterier – och branta £30,000 pris.

På väg, HYbrid4 är imponerande. Du kan köra bil enbart på el i ZEV-läget för tre km med en hastighet på ca 40mph, men även i Auto-läget – när fordonet swappar mellan de två kraftkällor – motorn knappt i en brand i staden.

Chef för öppna vägar, och kombinationen av de två innebär att det finns alltid massor av punsch för lätt omkörning. En 4WD-läge är praktiskt för att hala förhållanden.

Den DS5 hanterar ganska bra. Den elektrohydrauliska styrningen är exakt och ger dig ett ordentligt feedback, även om det inte är så mycket i vägen för kropp roll heller.

Vår testbil hade 235/40 avsnitt däck på enorm 19-tums hjul, vilket innebar att det var massor av grepp, men resan var på den fasta sidan. Gå för 17-tums hjul och du kommer att få sub-100 g/km CO2-utsläpp, samt 74mpg.

Den DS5 är verkligen inte billigt, men det ger en verkligt annorlunda och önskvärt familjens bil.

Viktiga specifikationer

* Pris: £30,000 (est.)
* Motor: 2,0-liters fyrcylindrig turbodiesel (163hk)/enskild elektrisk motor (37bhp): 200hk totalt
* Transmission: sexväxlad växellåda, framhjulsdrift
* 0-62 mph: 8,6 sekunder
* Toppfart: 131mph
* Ekonomi: 68.9 mpg
* CO2: 107g/km
* Utrustning: Läder klädsel, 19-tums legering hjul, satellitnavigering, klimatkontroll, head-up display
* Försäljning: februari