De Audi A5 Cabriolet TDI

0
38

Audi A5 Cabriolet TDI front tracking

Drop-top ziet er geweldig uit, maar is het zo goed om te rijden?

Uitspraak

3

Ondanks een grondige stellen van updates, de cabrio is onze minst favoriete versie van de nieuwe A5. Tijdens het ziet er geweldig uit, de sterke diesel motor en verbeterde cabine niet kan verbergen voor de andere dynamische tekorten, in het bijzonder de wankele schorsing. De cabrio heeft ook een forse premie over de ruimer, verfijnder A5 Sportback. Als je verleiden door een nieuwe S5, maar kan zich niet veroorloven de hoge brandstof-en verzekeringskosten, deze diesel-aangedreven drop-top zou de perfecte remedie.

Het verliezen van het dak is veruit de makkelijkste manier om te genieten van de herziene ziet, en de cabrio heeft zeker een wenselijkheid dat haar concurrenten de strijd aan te passen. Het is niet zo aantrekkelijk met de zwarte doek van het dak op zijn plaats, maar als je voor de optionele ‘akoestische’ dak, dan kan de koper kiezen tussen grijs, rood of bruin-gekleurde stof aan te passen aan hun lichaam gekozen kleur.

Aangedreven door Audi ‘ s getalenteerde 3.0-liter V6 turbodiesel, het heeft 60Nm meer koppel dan de S5 op 499Nm, die beschikbaar is van zo laag als 1400 tpm.

Stroom wordt geleverd aan alle vier de wielen met benzine-zoals gladheid, en deze motor is een must voor iedereen die betrekking grote afstanden. Het is verstild en verfijnd, zodat het makkelijk is om af en toe raken de begrenzer voor het realiseren van u moet veeg de peddels te schakelen.

Het zal ook het beheer van een gecombineerde 47.9 mpg – niet slecht, gezien het zal overeenkomen met de S5 is beperkt 155mph top snelheid. Helaas, de rest van de rij-pakket is minder indrukwekkend. Zoals met alle A5s we hebben geprobeerd, het grootste probleem is de stevige rit, die crasht over hobbels in de weg, maar toch is er een aantal wentelen in de bochten, ook. In de cabrio, het probleem wordt nog verergerd door het verlies van stevigheid van het dak, en geen van de instellingen op de ‘Audi Drive Select’ adaptieve dempers heel krijgt de juiste balans.

De zware dieselmotor en inerte besturing niet helpen zaken. Ze zorgen voor neus-zwaar in de bochten, en het geluid van de wind is aanzienlijk hoger dan de hard-top ‘ s met het dak omhoog.

Belangrijke specificaties

* Prijs: € 40,795
* Motor: 3.0-liter V6 turbodiesel
* Vermogen/koppel: 242bhp/500Nm
* Transmissie: Zeven-traps automaat, vierwielaandrijving
* 0-62/top snelheid: 6.3 seconden/155mph
* Economie/CO2: 47.9 mpg/154g/km
* Materiaal: 18-inch legeringen, climate control, MMI control system, lederen multifunctioneel stuurwiel, elektrische ramen, automatische lichten en ruitenwissers, Bluetooth
* Te koop: Nu