Ford Fiesta – bijgewerkt assortiment

0
46

Fiesta Metal rear track

Ford Fiesta line-up krijgt sportieve, nieuwe Metal edition en luxe Titanium ECOnetic

Ford heeft de Fiesta reeks een nieuw leven met twee nieuwe edities: een sportieve, nieuwe Metalen versie en een efficiënte maar royaal uitgeruste Titanium ECOnetic variant.

De Fiesta Metal effectief vervangen door de limited-edition S1600 in de line-up en wordt aangedreven door een 134bhp 1.6-liter benzinemotor. Slechts 1.000 eenheden van hen zal worden geproduceerd, met elk in staat om te versnellen van 0-62 mph in 8.7 seconden.

 

Onderweg is er een waarheid uitlaatgeluid en de 1.6-liter motor levert veel gaan, maar doet zijn best werk aan de top van het toerentalbereik. Brandstofverbruik staat op 47.9 mpg, met een CO2-uitstoot van 139g/km.

Met het sport-onderstel, standaard uitgerust, de Fiesta is een uitstekende chassis kan schitteren met turn-in van scherpe en nauwkeurige. In de bochten body-roll is vrijwel non-existent, en er is meer grip dan je ooit nodig zult hebben op de wegen.

De rit is comfortabel en goed afgestelde vering graag genieten van ruwe wegen – dat is ondanks het feit dat het iets steviger dan de standaard set-up en haar grote 17-inch legeringen.

De visuele make-over inclusief zwart gelakt met hoogglans zwarte legeringen en een nieuwe agressieve bodykit. Er is een royaal overzicht van de apparatuur standaard aanwezig, zoals een verwarmd lederen sport zetels, roestvrijstalen scuff plates en een piano zwarte middenconsole.

Fiesta Titanium ECOnetic

Ook hebben We gereden met de nieuwe Fiesta Titanium ECOnetic, die wordt aangedreven door een 1,6-liter dieselmotor en vorderingen brandstofverbruik van 78.5 mpg op de top van de tax-free CO2-uitstoot van 95 g/km, dat is een verbetering van de 3g/km meer dan de vorige ECOnetic-modellen. Er is een luxe array van uitrusting, zoals airco, cruise control, Bluetooth en automatische verlichting en ruitenwissers.

Op de weg, het voelt absoluut niets als een eco speciale. De torquey motor levert voldoende vermogen voor het dagelijkse besturen en er is genoeg te beleven in de hoeken.

De enige keer dat je opeens weer hoe zuinig de auto is, is wanneer u een blik werpen op de trip computer – tijdens onze test zijn we erin geslaagd om het bereiken van een afbeelding van 75.6 mpg. Hoewel dat cijfer daalt vrij snel wanneer je zit in het verkeer, wat suggereert dat de toevoeging van een stop en start-systeem zou welkom zijn.

Ford bracht de Fiesta Titanium ECOnetic zal beginnen vanaf € 15,645, terwijl de Fiesta Metal kost € 15,695.

Volg @lukemadden2 op Twitter.