Ford Galaxy 1.6 T

0
34

Ford Galaxy 1.6T front cornering

Is EcoBoost turbo een goede match voor MPV? Wij vinden

Uitspraak

3

De Galaxy is nog steeds een van de beste full-size Mpv rond. Het teken alle belangrijke vakken voor de ruimte en het comfort, zonder verlies van Ford ‘ s hanteren evenwicht. Plus, de nieuwe benzinemotor is verrassend flexibel. Maar de uitstekende diesels zijn nog steeds een betere keuze dan deze nieuwe EcoBoost-eenheid als je veel snelweg km. En dit Titanium X model is prijzig; familie kopers beter af zou zijn met een mid-level Zetec. De grootste auto Ford bouwt nu komt uitgerust met een van de merk kleinste motoren.

Maar terwijl sommige kopers kunnen weigeren het idee van het besturen van een auto van de grootte van de Melkweg met een 1.6-liter benzine-eenheid, de firma ‘ s EcoBoost turbo-technologie betekent dat deze zevenzitter is schoner en aanzienlijk krachtiger dan de standaard 2.0-liter benzine-versie.

Video: bekijk CarBuyer de video review van de Ford Galaxy

Als je eenmaal onderweg bent, de motor is soepel en stil. Maar hoewel het dient tot 240Nm koppel, is er een reëel gebrek aan urgentie bij lagere toerentallen die kunnen vangen stuurprogramma ‘ s off guard rond de stad.

Dit betekent dat u moet wat harder werken om de drukte van de auto mee, maar de light controls en glad gearchange maken het gemakkelijk om te rijden, ook op de langere ritten.

Een grote cabine en cosseting rijcomfort zijn de Galaxy s grootste activa, en het biedt plaats aan zeven volwassenen – of slikken 2,325 liter bagage – met gemak.

Maar ondanks de uitvoerbaarheid, het is verrassend leuk op de weg, als het niet zo scherp als de kleinere S-MAX. Helaas, er is een prijs te betalen voor de boeiende dynamiek, als zelfs de stop-start-niet-uitstoot en zuinigheid in de buurt van die van diesel versies. We raken een loutere 33mpg – een figuur die zal verergeren als het systeem volledig is geladen.

Belangrijke specificaties

* Prijs: € 29,045
* Motor: 1.6-liter 4cyl turbo benzine
* Vermogen/koppel: 158bhp/240Nm
* Transmissie: handgeschakelde zesversnellingsbak, een front-wheel drive
* 0-60/top spd: 9.9 sec/124mph
* Economie/CO2: 39.2 mpg/167g/km
* Uitrusting: 17-inch lichtmetalen wielen, airco, cruise control, Bluetooth, bi-xenon koplampen, privacy glas, ESP, parkeersensoren, CD-speler met MP3, lederen bekleding, Sony stereo-installatie, start-stop
* Te koop: Nu