Jaguar XKR-S Convertible

0
45

Jaguar XKR-S Convertible front tracking

We krijgen achter het stuur van de snelste ooit Jaguar convertible, en het is ook het duurste model

Uitspraak

4

De bereik-topping Jaguar heeft de stijl, prestaties en kwaliteit te concurreren. Het klinkt prachtig met grip en evenwicht als aanvulling op de voeding, hoewel we liever een beetje meer sturing te voelen. Zijn grote falen ligt in een prijs die duwt de XK te ver kijkt uit elkaar, het S niet genoeg om te rechtvaardigen dat het prijskaartje, vooral met zulk talent rond voor minder, met inbegrip van de standaard XKR. De Jaguar XK is ontwikkeld als een coupe en convertible vanaf het begin, dus het was slechts een kwestie van tijd voordat de drop-top versie van de Jaguar-assortiment-topper zag het licht van de dag.

U kunt het bestellen van een XKR-S Convertible nu, met leveringen worden verwacht om te beginnen in het begin van 2012, maar u zult moeten rooien van een omvangrijke £103,000 voor Jaguar ‘ s snelste ooit soft-top.

Ten minste Jaguar is consistent – XK convertible ‘ s zijn altijd £6000 meer dan hun vaste top van de broeders, maar er is geen verschil in termen van prestatie – de topsnelheid is nog steeds 186mph, met een 0-60 tijd van 4,2 seconden.

Omdat de coupe en cabrio ‘ s werden ontwikkeld naast elkaar, er is geen extra (zware) versteviging nodig wanneer het dak is afgehakt. In plaats daarvan, de enige gewichtstoename is 42kg door de elektrische motor voor de stoffen kap.

De mechanische veranderingen die het verheffen van de XKR te XKR-S zijn identiek – herziene elektronica en uitlaten verhoogt de kracht van de 5.0 liter supercharged V8 uit 503bhp te 542bhp, plus er zijn wijzigingen in de stuurinrichting, wielophanging, Active Differential en Adaptieve Demping te maken van de S-modellen nog meer geconcentreerd.

Het design team heeft het fantastisch gedaan van upping de opwinding en het geven van de S een blik van zijn eigen: een laag front splitter (zwart geverfd, net als de grille) en dreigende lucht bolletjes op de voorkant, terwijl een diffuser van koolstofvezel achterspoiler en een quad uitlaten doen het werk op de rug.

We reden een ontwikkeling XKR-S Convertible door enkele van Californië twistier wegen, en de auto zeker voelt zich meer alert en met een nog grotere tractie en stabiliteit – net als de coupe doet.

Het maakt ook dezelfde sensationele lawaai, het maken van dak-down autorijden van essentieel belang, vooral als er tunnels te rijden. Bij de start-up krijgt u een heerlijke grommen dat bezinkt in een dreigende burble. Op het verplaatsen, neerzetten van een paar versnellingen, vloer het gaspedaal en genieten van een huiveringwekkende, diepe borst, blaten dat stijgt tot een full-blown brullen.

Het is snel, ook de grote achterwielen zorgen zakken van tractie en de macht houdt alleen maar op te komen. Gezien de auto van de grootte en het gewicht, Jaguar ‘ s ingenieurs hebben gemaakt van de auto voelen kleiner en wendbaarder dan het zou moeten. De zes snelheid automatische versnellingsbak zou sneller te reageren – een andere verhouding of een dubbele koppeling ‘vak zou doen de truc, terwijl de besturing mist de gevoeligheid van een Porsche 911. De S voelt zich nog steeds meer GT dan sportwagen.

Dat gezegd hebbende, zijn er minder compromissen dan in veel andere sportwagen. De rit is stevig, maar niet de tanden-wobblingly dus, terwijl de hut is prachtig gegarneerd, rijkelijk uitgerust en ruim. Er is een goede boot, ook.

Het grootste probleem is echter de prijs. Een Jaguar kost meer dan £103,000 heeft het heel bijzonder inderdaad. Een XKR Convertible € 84,550 is een bijzondere auto. De manier waarop de XKR-S ziet er misschien de moeite waard de extra £18,450, maar de manier waarop het gaat niet heel rechtvaardigen de extra ‘ s, vooral met talent zoals de Audi R8 Spyder rond voor meer dan € 8000 minder.

Belangrijke specificaties

* Prijs: € 97,000
* Motor: 5.0-liter V8, 542bhp
* Transmissie: Zes-traps automaat, rear-wheel drive
* 0-60 mph: 4,2 seconden
* Top snelheid: 186mph
* Economie: 23mpg
* CO2: 292g/km
* Materiaal: Prestaties lederen sport stoelen, airco, sat-nav, de Bowers & Wilkins stereo-installatie, Bluetooth, een 20-inch Vulcan legeringen
* Te koop: Nu