Land Rover Defender 2.2 D XS

0
49

Land Rover Defender 2.2D XS front tracking

Land Rover Defender blir ett färskt leasingavtal av livet tack vare en helt ny dieselmotor

Dom

4

Land Rover Defender är ett landmärke i bilens historia, och den senaste omgången av uppdateringar betyder att det är fortfarande bil val om du behöver en pålitlig, robust 4×4 som kan gå nästan var som helst. Det är mer raffinerad än innan på vägen, och det ser verkligen smart, men det faktum att det kräver så många kompromisser som innebär att du bara kunde verkligen motivera att köpa en om du planerar att göra en hel del off-road körning. Land Rover Defender har varit en stöttepelare i livet på landet ända sedan Serien 1 infördes först år 1948. Men dess närvaro på företagets prislistor har placerats under hot under de senaste åren av allt hårdare utsläpp lagstiftning.

I och med införandet av DC100 koncept på årets Frankfurt Motor Show, Land Rover ställa ut planerna för nästa robust gå-maskin var som helst. Men den nuvarande bil är inte död och begraven ännu.

Införandet av Euro V utsläpp lagstiftning hotade att döda Försvarare en gång för alla, ännu Land Rover har lyckats blåsa liv i den med en ny Euro V-kraven på 2,2-liters diesel.

Trots att de är något mindre kapacitet än 2,4 fyra-cylinder som det ersätter, den nya enheten har samma effekt, vridmoment och ekonomi siffror. Tillägg av ett dieselpartikelfilter (skickligt placerade i motorrummet, långt borta från möjligt off-logistikfrågor skada) bidrar till att minska utsläppen av växthusgaser, även om siffran 266g/km inte kommer att vinna någon green awards.

Liksom den nya motorn, Land Rover har förbättrad ljudisolering runt motorn i ett försök att göra en Försvarare mer raffinerad på vägen. Andra bekvämligheter inkluderar en £1,650 tillval Comfort Pack, vilket ger en CD-spelare med MP3-spelare jack, elektriska fönster, luftkonditionering och centrallås. Detta gör Defender en trevligare plats att vara på, men det går inte att komma ifrån det faktum att det inte är bra på asfalt.

Vi försökte ett kort hjulbas Defender 90 kombi, även om det är 14 bodystyles finns totalt – inklusive en lång hjulbas 110 kombi och även en double-cab pick-up truck. Förarplatsen stift dig till dörren, eftersom utrymme är en bristvara, medan ratten kräver stora ingångar för att vända bilen.

Lägg i en sex-växlad växellåda som måste tvingas hjälp att hitta nästa förhållande, plus obevekligt hård fjädring, och du skulle vara galen för att köra en Försvarare som enda transportmedel.

Men kan du förlåta allt Land Rover på asfalt brister så snart du huvudet off the beaten track. Byt till låga kvoten och låsa centre differential, och svaranden kan hantera ganska mycket allt du slänger på den.

Första växeln är ultra-kort och sätter 4×4 till sökrobot läge. Helt enkelt engagera sig först, ta upp fötterna från pedalerna – men håll bromsen omfattas, bara i fall – och bilen rör sig långsammare än gånghastighet. Allt du behöver göra är att hålla Land Rover som pekar i rätt riktning när det clambers över terrängen du skulle ha problem med att bara gå över. Det är samma historia på downslopes medan motorn är 360Nm vridmoment kan dra bilen upp den brantaste av backar.

När du har upplevt exakt vad Försvarare kan göra för off-road, du är kvar i något tvivel om varför det är så populärt med jordbrukare, militär – och alla andra som behöver korsa den tuffaste terräng.

Viktiga specifikationer

* Pris: £29,495
* Motor: 2.2-liters diesel 4cyl
* Effekt/vridmoment: 120bhp/360Nm
* Transmission: sexväxlad manuell, fyrhjulsdriven
* 0-60mph: 14.7 sekunder
* Toppfart: 90 / tim
* Ekonomi/CO2: 28.3 mpg/266g/km
* Utrustning: 16-tums legeringar, air-con, tonade rutor, ABS, antispinn, dual-range transmission med låsning centre differential
* Försäljning: Nu