Mazda 3 1.6 D Sport Nav

0
41

Mazda 3 front tracking

Uppgraderad Mazda 3 får nytt utseende, extra kit och reviderad fjädring

Dom

3

Mazda 3 är en bättre bil för de små förbättringar som har gjorts för att dess utseende, fjädring och utrustning nivåer, men det är fortfarande en relativt ovanlig syn på BRITTISKA vägar. Vi gillar verkligen hur det driver, och dess bättre hantering – men kan inte låta bli att känna att den inre kvaliteten är inte en match för rivalerna från Volkswagen och Ford. Som ett resultat, topp specifikation bilar ser dyra, trots att deras material överklagande.

Vi har länge varit fans av Mazda 3 här på Auto Express. Mätt mot konkurrenter som Ford Focus och Volkswagen Golf, det känns sportig och rolig att köra.

Men som rivaler från Ford och Volkswagen sätta nya standarder för komfort och teknik, det är ingen tvekan om att 3 har lämnats känner mig lite förbi sin premiärminister.

För att råda bot på det, Mazda kommer att lansera en facelifted version av den lilla familjen kläcks i början av 2012 och erbjuder nya utseende, en uppgraderad interiör och reviderad fjädring.

Endast tillgänglig som en fem-dörrars (salongen är att ha sjunkit i STORBRITANNIEN), utbudet kommer att omfatta 1,6 och 2,0-liters bensin och 1,6 och 2,2-liters diesel motorer. En turboladdad 2.3 liter 3MPS version kommer även att finnas på erbjudandet, med en massiv 255bhp.

Priserna börjar på £14,995 på vägen för 1,6-liters bensin motorer 1.6 S, och £17,195 för den billigaste 1,6-liters diesel, 1,6 D-TS. Den övre delen av intervallet 3MPS är £23,395.

Vi testade en 1,6-liters diesel Sport Nav – en £19,945 modell som blir 17-tums legering hjul, en sport bodykit och en integrerad touch-tv med sat-nav-system. Mittkonsolen är i stort sett oförändrade, men det är en reviderad LCD-display för resan dator.

I linje med mazdas fokusera på att förbättra utförandet av sina bilar, det finns även små förbättringar av bränsle-ekonomi – som se 1.6 D återgång ett förtjänstfullt 65,7 mpg. CO2 är knuten till 115g/km, men det finns ingen stopp-och start-funktionen på denna motor.

Kan sprinta från 0-62 mph i 11.0 sekunder, bilen känns snabb. Under full gas, diesel motorn är högljudd, men det varvtal fritt och känns lyhörd. Med 270Nm av tillgängliga vridmomentet från 1,750 rpm, det är ingen tvekan om att i en växel prestanda är stark – och som en extra bonus, bilen gör en bekväm cruiser. På 70mph motorn tickar över på en tyst 2 200 rpm.

Styrningen är exakt, och Mazda säger att en ny elektro hydrauliska stöd pumpen har skärpt känsla. Vi håller med om att systemet känns hyggligt korrekt, särskilt när du vänder dig till kurvor.

Justering till avstängning hjälper till att släta Mazda 3 tidigare nervös rida, och har den extra fördelen att bilen känns mer gediget byggd, särskilt över potthål. Ett särskilt omnämnande bör också gå till bromsarna, som erbjuder massor av känsla och bra kontroll.

Så har förändringarna varit tillräckligt för att tillåta 3 för att hålla jämna steg med konkurrenterna från Ford och Volkswagen? Den teknologiska nivån på utbudet kommer att glädja någon samtidigt som uppgraderingar till suspension hjälp 3 behålla sin idrottsliga krona, utan ignorerar komfort helt.

Vi skulle dock gärna ha sett förändringar till inre kvalitet gå vidare, särskilt när man betänker toppen specifikation version försökte vi var nästan 20 000 pund. Mazda 3 ser en bättre utsikter lägre i intervallet.

 

Viktiga specifikationer

* Pris: £19,945
* Motor: 1.6-liter 4-cyl turbodiesel, 114bhp
* Transmission: sexväxlad manuell, front-wheel drive
* 0-60mph: 11 sekunder
* Toppfart: 116mph
* Ekonomi: 54.3 mpg
* CO2: 115 g/km
* Utrustning: Elektriska fönsterhissar, sat-nav, 17-tums lättmetallfälgar, CD-spelare med MP3-anslutning, split-vik platser, centrala låsning
* Försäljning: Jan 2012