Mysk Sprickor Piska på Tesla Produktion, Experter Säger att “lägga av”

0
26

Tesla HQ

Alla och deras 90-åringen moster vet att Tesla sätter all sin makt till att nå en volym målet på 500 000 fordon 2018, men mer röster är nu ringer VD Elon Musk tidslinje omöjligt.

Mysk vill ha hög volym produktion för att börja i mindre än två år, men leverantörer berättar för Reuters att det påskyndade målet är en önskedröm. Kommer förseningar inom delar av inköp och andra praktiska detaljer frågor kasta kallt vatten på Teslas planer (och kundernas Modell 3 ägande drömmar)?

I det förflutna, Mysk sa att han ville ha minst 100 000 Modell 3 fordon ut genom dörren före utgången av 2017, och planer för att höja (och spendera) $2 miljarder för att se till att det sker. Det är 373,000 Modell 3 reservationer för att tillfredsställa, samt ökat Model S och Model X efterfrågan.

Inte så snabbt, säger ett antal personer som är i vet.

Reuters rapport cites automatisk produktion konsult Ron Hamnen Oliver Wyman, som hävdar att församlingen delar till maskiner och apparater kan ta upp till 18 månader till källan och installera. Om 18 månader är slut bara blir ännu inte färdig Modell 3: s monteringsfabrik i ordning, det innebär att produktionen skulle inte börja förrän i November 2017.

Industrin bedömare Jeff Schuster av LMC Automotive kallas Mysk mål “osannolikt” pekar på problem i batteriet upphandling.

Mysk planer på att källan batterier från hans massiva Nevada Gigafactory, som är under uppbyggnad. Någon fördröjning på Gigafactory kommer att hämma produktion, oavsett om det löpande bandet är redo att gå.

De material som utgör litium-jon-batterier är något ont, vilket innebär att det kan finnas en gräns på takten för tillverkning av batterier, säger Sam Fiorani av AutoForecast Lösningar.

Mysk planer på att släppa ut mer pengar i Gigafactory, men ett batteri frälsaren skulle galopp till hans undsättning med mer pengar. Idag, Panasonic meddelade att det skulle snabba upp sin planerade $1.6 miljarder investeringar i fabriken om Mysk ber om det.

Det finns inget slut på den skepsis kring Tesla s produktionsmål, men många Mysk nejsägare också ge en missunnsam förmånen av ett tvivel att mannen som kan landa en raket upprätt på ett fartyg.