Nya Chrysler 300C

0
39

Chrysler 300C 2012 front tracking

Vi har drivit den helt nya Chrysler 300C, som lovar Audi A8 nivåer av utrymme och lyx för en bråkdel av priset

Dom

3

Det är ingen tvekan om att den senaste inkarnationen av den 300C markerar en enorm förbättring i både i termer av inre kvalitet och elegans, och det utmärker sig som en långfärdsbåt. Det är mindre duktig när vägen börjar böja, men när den når STORBRITANNIEN bör erbjuda angelägen om värde för pengarna och vässade ser ut ge den gott om överklagande. Dock vill vi rekommenderar att du väntar för åtta-växlad växellåda för att komma fram innan du tar steget. Det kan vara klädd i en Lancia badge men detta är alla nya Chrysler 300C. Den är inställd att anlända i STORBRITANNIEN nästa vår med bara detta V6-dieselmotor på första, i två olika stater i samklang.

Den första generationens 300C blev ökända för sin hotfulla, Mafioso stil och utseende, så det Amerikanska företaget har som mål att vara lite mer diskret med den senaste versionen. Det finns fortfarande massor av visuell frodas dock, som den valfria 20-tums lättmetallfälgar och böjda chrome ‘U’ som går ihop bak bakljus.

Styling är mer dämpad men den övergripande formen, med dess höga axeln linje och korta överhäng, är fortfarande imponerande nog. Tillägg av en smalare grill, LED-strålkastare och subtila förändringar på baksidan bidra till att ge den uppdateras 300C större massa överklagande.

Undertill finns det en ny åtta-stegad automatisk växellåda ZF för bensin versioner – den enhet som visas på den senaste Range Rover – men den arkaiska fem-växlad auto ” – rutan fortsätter i diesel version förrän senare nästa år. Det är smidigt nog på att flytta kuggar, men kan känna sig klumpiga och dumma när du kräver för mycket av det. Det manuella läget är kontraproduktivt intuitivt, med förändringar som utförs av knuffande stick sida-till-sida snarare än fram och tillbaka.

Den 3,0-liters Multijet diesel har överförts, som erbjuds i antingen 187bhp eller 236bhp skepnader, och 440Nm eller 550Nm vridmoment respektive. Vi försökte mer kraftfull version, vilket är imponerande smidig och elegant, och ger tillräckligt med mid-range punch för att göra omkörning problemfri.

Både diesel-versioner som har exakt samma ekonomi och utsläpp siffror, återvänder minst 39,8 mpg och avger 185 g/km CO2 (eller 191g/km om man väljer den större hjul) – inte illa för en två ton bil, men till skillnad från de flesta av sina konkurrenter det inte utan start-stopp-teknik, vilket avsevärt skulle minska denna siffra.

På twistier vägar, 300C storlek och vikt gör sig känd, särskilt när du börjar lägga större ingångar via den styrning och gaspådrag. Trots en ganska sofistikerad fjädring setup, som har anpassats till de Europeiska vägarna, det har en naturlig tendens till understyrning. Styrningen, medan ganska rejäl, inte kommunicera så mycket information tillbaka till föraren, med en hel del död spela runt den rakt fram.

Resan kvalitet är också beroende på vägbanan. På släta vägar det är väl bedömas, insupa vågor och stötar med lätthet, men ojämn eller brutna ytor kan göra att det känns ganska pirrigt – inte något man förväntar sig på en verkställande bil med en så lång hjulbas.

Den andra stora förändringen är på insidan av den, vilket gör 300C känna sig som en riktig lyxbil. Den juvelliknande, djupt cowled ringer, är bakgrundsbelyst med mjuka blå belysning och tjock-kantad, läderklädda ratten och 8,4-tums pekskärm i färg – som styr allt från den uppvärmda säten, elektrisk solgardin – innebär mittkonsolen är fortfarande enkla och stilrena.

Det finns fortfarande en enorm mängd av utrymme inuti. Den stora Chrysler är över fem meter lång – det är Mercedes S-Klass territorium – så bakre passagerarna behandlas till en palatsliknande mängd benutrymme, men alla över sex fot kan hitta headroom lite tajt. 462-liters start har en konstigt formad lastbrygga, och är mindre än både BMW 5-Serie och Audi A6.

Viktiga specifikationer

* Pris: kr 37 000 invånare (est)
* Motor: 3.0-liters V6 turbo diesel
* Effekt/Vridmoment: 236bhp/550Nm
* Transmission: femväxlad automatisk, bakre-wheel drive
* Toppfart: 149mph
* 0-62 mph: 7.8 sekunder
* Econ/CO2: 39.8 mpg/191g/km
* Utrustning: 20-tums legeringar, air-con, uppvärmd elsäten, automatisk belysning och vindrutetorkare, ESP, läder multifunktions ratt, farthållare, MP3, sat-nav, Bluetooth, elektriska panorama soltak.
* Försäljning: April 2012

SHARE
Previous articleCitroën DS5 2.0 HDi
Next articleAudi A6 Avant