Nya Honda Civic

0
45

Honda Civic front tracking

Vår bedömning av nya Honda Civic – och bättre effektivitet och nedtonad design ger hatch extra överklagande

Dom

4

Honda har uppenbarligen bestämt sig för att bredda Civic överklagande, och även om de tonas ner ser inte behaga alla, den nya modellen är familjens bil referenser har förbättrats. Förfining och åkkomforten är utmärkt, medan den rymliga interiören är mer logiskt att använda och mer elegant. 2,2-liters diesel har alltid fungerat väl, och har nu effektivitet till match – men vi vill ändå vänta tills nästa höst för billigare 1.6. Den nya nionde generationens Honda Civic är mer civiliserade än någonsin, med förbättrad förfining, nedtonad design och lägre driftskostnader. Honda har sålt mer än 650,000 Samhällskunskap i STORBRITANNIEN sedan 1973, så att ankomsten av en helt ny version av Ford Focus rival, byggd i Swindon, Wiltshire, är stora nyheter – och vi har kört det.

Video: se videon översyn av Honda Civic

Design utgör en mild evolution snarare än en radikal översyn som infördes av den gamla bilen. Det kommer inte att vara till allas smaker, men är fortfarande säker på att få du märkt. Nya Civic är 2 cm lägre, 1cm 3cm bredare och längre än tidigare, men en kortare hjulbas gör att det med mycket längre överhäng.

Andra nyheter inkluderar hög monterade svans-lampa kluster, dagsljus kör Lysdioder och aktiv galler slutaren på diesel modeller. Ljuset strip spoiler, vilket pass dela i tö bakrutan, ligger 20mm lägre än tidigare och bakre torkare har lagts till, också.

Inne, det är något mindre utrymme i baksätet, även om vuxna har fortfarande massor av huvud-och benutrymme. Bagageutrymmet är åtta liter mindre än innan, 478 liter, men det är fortfarande klassledande. Honda är flexibla plats layout förs över, så att du kan vika den bakre bänken hemma eller fixa platser vertikalt, vilket frigör utrymme att slot i skrymmande föremål genom de bakre dörrarna.

Från förarsätet, synlighet förbättras tack vare tunnare A-stolparna, men den utsläppta skärmen fortfarande försvårar sikten bakåt. Dash layout har vuxit upp också, med förvirrande digitala rattar från det gamla bil gör vägen till ett renare, mer logisk design.

Kvalitet har tagit ett steg med soft-touch-material har lagts till överallt utom på ovansidan av instrumentpanelen. Förarsätet har bättre sidostöd och har nu ett pneumatiskt svankstöd som kommer att vara användbar på långa resor.

Det tar inte lång tid bakom ratten för att inse Honda fokus var att förbättra förfining. Upphävandet buskar är nu fyllda med vätska, snarare än gummi, så resan är mer bekvämt, medan förstärkt trösklar och tjockare framför fönster hjälper till att hålla motorns buller och däckens bruset i schack.

Civic är avkopplande karaktär är hjälpt av det lätta styrning, vilket är idealiskt runt på stan, och en mer direkt förhållande innebär att det är korrekt och snabb när du takten.

Den första motorn line-up kommer att vara bekant för ägare av den nuvarande Samhälleliga, även om stop-start har lagts till i hela serien. Den 1,4-liters och 1,8-liter bensin motorer har samma utgångar som den nuvarande modellen – 99bhp och 140bhp respektive – medan 2,2-liters diesel i bilen körde vi har fått en mer grundlig makeover. Makt är upp 10bhp och vridmoment av 10mn, att 148bhp och 350Nm och bränsle ekonomin stiger med 18 procent till 67,3 mpg.

De stora kapacitet fyra-cylindrig diesel är fortfarande en av de bästa motorer runt. Det drar hårt från låga varvtal, snurrar smidigt och har massor av prestanda.

Trots att det är det dyraste alternativet, Honda förutspår att denna motor kommer att vara den största säljaren här – åtminstone tills en mindre 120bhp 1,6-liters diesel, med mindre än 100 g/km CO2, kommer denna tid nästa år.

Viktiga specifikationer

* Pris: £21,095
* Motor: 2.2-liters turbodiesel 4cyl
* Transmission: sexväxlad manuell, front-wheel drive
* Effekt/vridmoment: 148bhp/350Nm
* 0-60mph: 8.5 sekunder
* Toppfart: 135mph
* Ekonomi: 67.3 mpg
* CO2: 110 g/km
* Utrustning: farthållare, bakifrån parkering kamera, elektriska fönster och speglar, air-con, USB-ingång, Bluetooth, automatiska strålkastare
* Försäljning: januari