Opel Astra GTC 1.4 Turbo SRi

0
34

Vauxhall Astra GTC 1.4 Turbo SRi front cornering

Gör nybörjar bensin Astra GTC mäta upp till den nya coupe ‘ s sporting bild?

Dom

4

Om du vill ha det yttersta hot hatch spänning, bör du vänta för den 276bhp VXR. Men detta 138bhp version av GTC träffar en söt plats mellan pris, ekonomi och resultat. Dess bredare spår och fjädring tweaks har gjort stor skillnad, och den 1,4-liters turbo har stans att göra det mesta av den begåvade chassi. En rymlig kabin och starta menar Astra upprätthåller sin familj bil status trots att förlora två dörrar. Vauxhall inte vill att kunderna ska tänka på GTC som “bara” en tre-dörrars Astra. Det är fakturering det som en helt ny bil – därav fräscha namn.

När vi har kört det innan, GTC har levt upp till sin hype, men vi har ännu att prova hela sortimentet. Så nu är den minsta motorn som finns har en chans att bevisa sitt värde. Och innan vi ens vrid nyckeln, den 1,4-liters bensin turbo verkar vettigt.

Video: se CarBuyer video översyn av Astra GTC

Det finns med 118bhp eller 138bhp. Vi körde mer kraftfull version, som slår en fin balans mellan prestanda och effektivitet, och sprintar från 0-62 mph i nio sekunder platt – bara en tiondel av en sekund långsammare än 163hk 2.0 CDTI, som kostar £2,085 mer.

Ekonomi 47.1 mpg och 139g/km CO2-utsläpp stack upp bra mot bilen främsta rivaler. Som jämförelse, Renault Megane Coupe 1.4 TCe 130 fordringar 44.8 mpg och 145 g/km.

Astra fortsätter att markera med kryss i rutorna på väg. Motorns varvtal sött och smidigt, och bildar en tilltalande morra tack vare en modifierad avgaser. Det kan inte matcha 178bhp 1,6-liters turbo för makt, eller 2.0 CDTI för mid-range punch, men det finns tillräckligt med prestanda för att dra nytta av GTC är bra chassi.

Vauxhall: s ingenjörer har arbetat hårt för att distansera dynamics från de fem dörr, så den sportigare Astra får en HiPer-Fjäderben fjädring set-up lyfte från Insignier VXR.

Det är ett liknande system som på Ford Focus RS, som är utformad för att minska vridmoment styra, stimulera grepp och förbättra styrkänsla. Det fungerar: hjulet vikter upp fint som kurvtagning massor öka, och inte drar från sida till sida under tung gas – vilket bådar gott för 276bhp VXR modell.

En längre hjulbas, bredare spårvidd och avstängning sänkt med 15 mm är alla syftar till att förbättra bilens laterala grepp och höja kurvtagning hastighet. Bära tillräckligt med fart in i en kurva och front end-pinnar till vägen och vägrar att understyrning, medan organ roll är minimal.

Vår modell var inte utrustade med valfri tre-stegs FlexRide suspension (£790), men det är inte en nödvändighet. Standard fast ränta spjäll leverera ett företag som ändå bedöms rida, så länge du håller dig med standard 18-tums hjul. Valfria 19-eller 20-tums fälgar som finns tillgängliga om du värdesätter stil ovan komfort.

Generellt bilen känns mer flexibel än fem dörr motsvarande, men båda VW Scirocco och Megane Coupe är marginellt skarpare från bakom ratten.

GTC har andra kort för att spela, men. Till att börja med stugan är enorm jämfört med konkurrenters. Det finns tunnland plats för fyra vuxna, eller fem på en squeeze, och de kan föra med sig i bagaget, för, som boot är 200 liter större än sciroccos. I själva verket, med baksätet på plats GTC belastningen i området är 30 liter större än i fem-dörrars Astra.

Interiören är robust och funktionellt, men till skillnad från den skulpterade exteriör, som aktier endast handtag och en antenn med fem dörr, det är som överförts i stort sett oförändrade. Om din plånbok kan sträcka på det, vi skulle punga ut extra £1,165 över Sport-modellen för denna SRi, som blir bekväm, samt stärkt framsäten och stänk av krom och silver inredningen.

Trots sin tekniska översyn, GTC kostar bara £255 mer än fem dörrar. Detta är imponerande, men antalet platser bilen för nära mer premium Scirocco, vilket kan locka fler badge-medvetna köpare. Men, som Vauxhall bästa nuvarande modell, det förtjänar att lyckas – och den här 1.4 turbo är höjdpunkten i rad så långt.

Viktiga specifikationer

* Pris: £20,345
* Motor: 1.4-liters 4cyl, 138bhp
* Transmission: sexväxlad manuell, front-wheel drive
* 0-62 mph: 9.0 sekunder
* Toppfart: 125mph
* Ekonomi: 47.1 mpg
* CO2: 139g/km
* Utrustning: DAB-radio, del-skinnklädsel, 18-tums legeringar, bi-xenon-strålkastare, luftkonditionering, elektronisk parkeringsbroms
* Försäljning: Nu