Över 7 000 Kia modeller återkallas

0
49

9 maj, 2014

Kia Optima och Kia Soul erinras om att kontrollera felaktiga säkerhetsbälte försträckare

Kia återkallar över 7 000 Kia Optima och Kia Soul modeller för att korrigera felaktiga säkerhetsbälte försträckare. Felet, som påverkar 5,787 Kia Sportage och 1,432 Kia Soul bilar, kan spåras tillbaka till en trasig kolv som skulle kunna förhindra att bilar säkerhetsbälte pre-spännaren fungerar som den ska.

Säkerhetsbälte försträckare är viktiga säkerhetsdetaljer i bilar. I händelse av en krasch, säkerhetsbälte försträckare kan hjälpa till att hålla en bil åkande i en position som kan minska risken för allvarliga skador. Enligt Kia, inga skador till följd av felet har rapporterats. Biltillverkaren upptäckte felet genom löpande övervakning av sina kunders fordon.

STORBRITANNIEN fordon påverkas Sportage modeller byggda på företagets Slovakien fabriken mellan oktober 2011 och November 2012, och Soul bilar byggda på Kia: s Korea fabriken mellan augusti 2011 och Mars 2012.

Kia är att kontakta alla som drabbats av inlägg. Ägare med den felaktiga fordon kan ta sina bilar till en lokal återförsäljare för att testa och eventuella defekta delar skall bytas ut utan extra kostnad – med fix tar mellan en och två timmar. Berörda ägare kan också kontakta Kia kundtjänst på 0800 015 8757.

Trots detta fel, både Kia Soul och Kia Sportage är mycket säkra bilar, få en fullständig fem-stjärniga säkerhet betyg när de testades av Euro NCAP i sin stränga krocktester.

Kia är inte den enda tillverkaren att återkalla bilar under de senaste månaderna. Peugeot och Citroën nyligen påminde över 400 fordon på grund av en potentiell brandrisk, medan Toyota också erinras om över 35 000 bilar på grund av en ratt fel.

Du bör inte panik om du skulle hitta en bil minns meddelande postat den genom brevlådan. Vi har fått några mycket bra tips om du skulle hitta dig själv i en position, så ger dessa en läsa innan du kontaktar din närmaste återförsäljare.

För full Kia utbud, besök Carbuyer Kia recensioner sida.