Peugeot 3008 HYbrid4

0
27

Peugeot 3008 HYbrid4 front tracking

Entry-level hybride belooft minuscule lopende kosten

Uitspraak

4

Als je de aanschaf van een hybride, wilt u de technologie die u geld besparen, maar wanneer de emissies top 100 g/km, dat is gewoon niet mogelijk. Om die reden, de 99g/km 3008 HYbrid4 is de versie die te gaan is. Het is niet alleen de goedkoopste te kopen, maar ook het meest te besparen op de kosten van het autorijden. Ons enige punt van kritiek is dat kopers niet opgeven extra ‘ s zoals verwarmde lederen zetels of groter legeringen zonder te bewegen tot een 104g/km model. Auto ‘ s die minder uitstoten dan 100 g/km CO2-groot nieuws deze dagen. Dubbel-figuur emissies momenteel garantie gratis wegenbelasting, lage energierekening en vrijstelling van de Londense Congestion Charge. Het nieuwste model om lid van de sub-100g/km club is de Peugeot 3008 HYbrid4, maar het is alleen de entry-level model dat in aanmerking komt.

Het geeft 99g/km CO2, terwijl de hogere spec auto ‘ s, zoals de Limited Edition model, reden we vorige week uitzenden van 104g/km. Dat komt omdat het basic model is niet voorzien van opties zoals verwarmde lederen zetels, een panoramisch zonnedak of grote lichtmetalen wielen, die allemaal een toename van de emissies. Het wordt nog steeds kit zoals cruise-en climate control, dat wel.

Video: bekijk CarBuyer de video review van de Peugeot 3008

Maar de echte ster van de show is de diesel-elektrische aandrijving. Een 163bhp 2.0-liter HDi dieselmotor drijft de voorwielen, terwijl de achter-luidsprekers worden aangedreven door een 37bhp elektrische motor. Niet alleen is deze set-up terug met een lage uitstoot, maar beweerde gemiddelde brandstofverbruik is een zeer indrukwekkende 74.4 mpg. De elektromotor kan de auto voor ongeveer drie kilometer op haar eigen alvorens de motor te helpen. Over een 12-mijl stedelijke test route zagen we 85.6 mpg – over 10mpg meer dan de officiële cijfers.

Tijdens de dagelijkse besturen, je strijd om te merken dat er iets bijzonders aan de HYbrid4. Naast de stille en soepel rijden in de elektrische modus, het voelt als een standaard 3008. Het start-stop systeem bezuinigingen in en uit vrijwel stil en de motor zelf kan alleen echt worden gehoord als snel te accelereren.

De aandrijving voegt ongeveer 100kg naar de 3008 is kerbweight, en omdat dat de HYbrid4 is niet zo wendbaar als de standaard auto. De rit is niet zo soepel, maar de acceleratie is snel genoeg, met de elektrische motor het helpen van de 3008 om de sprint van 0-62 mph in 9.1 seconden.

Belangrijke specificaties

* Prijs: € 26,995
* Motor: 2.0-liter 4cyl diesel-en elektromotor, 200bhp
* Transmissie: Zes versnellingen, auto -, vier-wiel aandrijving
* Top snelheid: 118mph
* 0-62 mph: 9.1 seconden
* Gecombineerd economie: 74.4 mpg
* CO2: 99g/km
* Materiaal: Bluetooth, climate control, cruise control, lichtmetalen velgen, head-up display
* Te koop: Nu