Peugeot 3008 HYbrid4

0
58

Peugeot 3008 HYbrid4 front tracking

Ons oordeel over de baanbrekende diesel-elektrische crossover als het hits Britse wegen

Uitspraak

3

De 3008 HYbrid4 staat voor een aantal redenen. Het is de enige hybride crossover en, voor nu, de enige diesel-elektrische auto op de verkoop. Ondanks de baanbrekende aandrijflijn, het werkt allemaal soepel en de 3008 is praktisch en rijdynamiek zijn links grotendeels intact. Met zijn sub-100g/km uitstoot, een betere rit en de lagere prijs, de 99g/km model is om te gaan voor – en het zou de moeite waard een extra ster. In termen van aantallen van de Peugeot 3008 HYbrid4 heeft het allemaal: 200bhp, vier wiel aandrijving, de CO2-uitstoot zo laag als 99g/km en de economie van over 70mpg. Maar een figuur dat de meeste zaken – de £26,995 vanaf prijs is een beetje moeilijker te slikken. We reden de auto in het verenigd koninkrijk voor het eerst tijd om uit te vinden als het kunnen verantwoorden van de kosten.

Alle modellen worden aangedreven door dezelfde combinatie van een 163bhp 2.0-liter dieselmotor en een 37bhp elektrische motor, maar de CO2-uitstoot varieert over het hele bereik. Onze HYbrid4 104g model zendt 104g/km zoals de naam suggereert. Een 99g/km versie is ook beschikbaar, met het enige verwarmde verschil 16-inch legeringen in plaats van de 17-inch wielen van onze auto. De kleinere velgen invloed op de economie, ook het stimuleren van 70.4 mpg tot 74,3 mpg.

De elektrische motor is in staat om het voortbewegen van de 3008 rond de drie kilometer op de batterij alleen, en in start-stop verkeer het doet het meeste werk. Wanneer de motor kick in, de overgang is naadloos, maar de ruwe motor opmerking betekent valt het meer op dan het zou zijn in een benzine-elektrische model.

Als het nodig is, de HYbrid4 heeft een indrukwekkende draai van de snelheid en de elektrische motor en de diesel motor samen om het te nemen van 0-62 mph in 8,5 seconden.

Gelukkig, de zes-snelheid automatisch wordt omgezet in deze 3008. De box is schokkerig en reageert niet elders in de Peugeot line-up, maar hier werkt het goed omdat de elektrische motor levert vermogen aan de wielen tijdens gecreëerd bij het schakelen.

Met de hi-tech aandrijving en accu ‘ s aan boord, de HYbrid4 weegt ongeveer 100 kg meer dan een gewone diesel 3008 en dat heeft invloed op de manier waarop het drijft. De vering voelt steviger en hobbels in de weg sturen meer van een plof in de cabine dan in een standaard auto. De 3008 is niet de meest wendbare auto in ieder geval, maar het extra gewicht maakt het nog meer problemen door de bochten.

Anders, de auto ‘ s praktische indeling en het ontwerp blijft vrijwel intact. Er is genoeg ruimte in de rug voor volwassenen en de boot heeft een maximale capaciteit van 1,501 liter – alleen 103 liter minder dan die van een conventioneel aangedreven 3008.

De HYbrid4 is uniek in deze klasse, maar de koper zal moeten nadenken over de vraag of het de moeite waard de extra kosten. Deze top-spec model is € 28,495 – dat is £4,500 meer dan de duurste 3008 diesel.

Belangrijke specificaties

* Prijs: € 28,495
* Motor: 2.0-liter 4cyl 163bhp, 37bhp elektrische motor
* Transmissie: Zes-traps automaat, vierwielaandrijving
* 0-62 mph: 8,5 seconden
* Top snelheid: 118mph
* Econ/CO2: 70.4 mpg/104g/km
* Materiaal: Sat-nav, 17-inch lichtmetalen velgen, dual-zone climate control, cruise control, parkeersensoren achter, elektrische ramen
* Te koop: Maart