Peugeot 3008 HYbrid4 vs rivalen

0
41

Peugeot 3008 HYbrid4 vs rivals

‘S werelds eerste diesel-hybride, de Peugeot 3008, voldoet aan twee zeer verschillende rivalen

Laat u niet misleiden door het gewone uiterlijk van de nieuwste Peugeot 3008. De innovatieve bits zijn alle aan de binnenkant. Hybriden zijn niet nieuw, maar deze auto combineert elektrische energie met een zuinige dieselmotor voor de eerste keer. De resultaten zijn indrukwekkend, zoals de four-wheel-drive crossover beschikt over een ongelooflijke mix van vermogen en brandstofverbruik.

Niets in deze klasse kan concurreren met de HYbrid4 is 104g/km CO2-uitstoot of 200bhp vermogen, en het komt allemaal verpakt in een praktische gezinsauto lichaam. Het addertje? De £28,495 lijst prijs.

Met zo veel snaren en de Peugeot de boeg, we hebben het getest tegen een paar heel verschillende auto ‘ s. Als u wilt een flexibel SUV met veel ruimte, stijl en economie, van de VW Tiguan is een voor de hand liggende keuze, en de 2.0 TDI BlueMotion Technology komt de 3008 op prijs.

Onze tweede rivaal kost slechts € 1,000 meer dan de HYbrid4, maar de Mercedes C220 CDI toont aan wat de Peugeot is tegen. Is de mix van premium beroep en het tempo genoeg te zien uit de 3008?

Uitspraak

Peugeot heeft een goede reputatie voor innovatieve techniek, maar de 3008 HYbrid4 is niet de grote sprong voorwaarts van de cijfers suggereren. De geavanceerde diesel-elektrische aandrijving niet het leveren van het brandstofverbruik terug te rechtvaardigen de prijsverhoging meer dan gewone diesel 3008s.

Indien efficiëntie is uw prioriteit is en u regelmatig rijden in de Londense Congestion Charge zone, dan is het goedkoper instapmodel 3008 is de moeite waard een kijkje, als het ook leidt tot minder dan 99g/km CO2. Maar in deze trim, de Peugeot kunnen niet concurreren.

De VW Tiguan heeft in de rand in onze eerste wedstrijd met haar scherpe dynamiek, stijl en prijs, terwijl het een verfijnd, comfortabel en van hoge kwaliteit Mercedes pakt de overwinning in onze tweede match-up.

3008 vs Tiguan

Winnaar
VW Tiguan ★★★★
Het is niet perfect, maar de Tiguan is nog steeds een van de beste cross-overs rond. De vernielde interieur en ingetogen looks kan geen afbreuk aan de geweldige rij-ervaring en veelzijdigheid, dus het duurt een welverdiende overwinning in deze wedstrijd.

2e
Peugeot 3008 ★★★
De 3008 HYbrid4 probeert te veel te doen in een keer, en strijd als gevolg. Het is efficiënter dan zijn rivalen, maar de arme ride en een gebrek aan verfijning zijn een echte afknapper. En het is niet zo praktisch of als robuust is als zijn uiterlijk suggereert.

3008 vs C-Klasse

Winnaar
Mercedes C-Klasse ★★★★
Een heerlijke cruiser, de Mercedes randen aan de voorzijde dankzij de superieure real-world prestaties en de badge-beroep. Wat er ontbreekt in functionaliteit het makkelijk maakt voor in de cabine kwaliteit en comfort. Maar de nieuwe BMW 320d ED wordt nóg schoner.

2e
Peugeot 3008 ★★★
Goedkoper en beter uitgerust dan de C-Klasse, de Peugeot wordt bemoeilijkt door de gebrekkige dynamiek. Voorspeld restwaarde zijn ook slecht, met de 3008 verwachten te behouden circa een derde van de nieuwe prijs na drie jaar de eigendom.